Λαχταριστή Πίτα με μπέικον και αυγό!

Αυτή η πίτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα και είναι εξαιρετική εαν έχετε πολλούς καλεσμένους στο σπίτι. Επίσης, είναι τέλειο για κολατσιό γιατί δεν χρειάζεται να ξαναζεσταθεί. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο κάποιες συνταγές είναι δημοφιλείς – γιατί είναι πεντανόστιμες!

Ζύμη:
1 1/2 φλιτζάνια (225γρ.) αλεύρι
1 3/4 φλιτζάνια (265γρ.) αλεύρι που φουσκώνει
220γρ. κρύο βούτυρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι (125 ml) παγωμένο νερό

Γέμιση:
450γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
12 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας γάλα επιπλέον

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη ζύμη, βάλτε τα αλεύρια σε ένα μπολ αφού τα κοσκινίσετε. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε μερικές φορές. Πιέστε μια μικρή ποσότητα ζύμης στο χέρι σας και αν επανέρχεται είναι έτοιμη. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται περισσότερο νερό προσθέσετε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Πλάθετε κάθε κομμάτι σαν σφαίρα, το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Related Post

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα βαθύ ταψί (17 x 26 εκ.)

Ανοίξτε τη μεγαλύτερη ζύμη σε ένα ορθογώνιο αρκετά μεγάλο για να χωράει στο ταψί. Στρώστε τη ζυμη και πλευρικά και κόψτε τις άκρες.

Βάλτε το μισό μπέικον πάνω από τη ζύμη στη συνέχεια ρίξτε 6 αυγά από πάνω. Καλύψτε με το υπόλοιπο μπέικον και ρίξτε 4 αυγά. Χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο και περιχύστε.

Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα ορθογώνιο αρκετά μεγάλο και καλύψτε το ταψί, διπλώνοντας τις άκρες για να μην βγει η γέμιση. Με ένα πινέλο αλείψτε τη ζύμη με το επιπλέον γάλα και στη συνέχεια ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανή.

Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Σαγιονάρες από καουτσούκ, δέρμα ή ύφασμα: Πώς να τις καθαρίσετε για να φαίνονται πάλι σαν καινούριες

Οι σαγιονάρες είναι το αξεσουάρ του καλοκαιριού. Είναι σημαντικό να τις καθαρίζετε καλά για να… Read More

29 Απριλίου, 2024

6 Δημοφιλή Κόλπα Μαγειρικής που Είναι απλά Μύθοι και δεν είναι απαραίτητο να χάνετε χρόνο

Λόγω του γεγονότος ότι το Διαδίκτυο έχει γίνει πηγή γνώσης, αναζητούμε κόλπα μαγειρικής, σε ιστότοπους.… Read More

29 Απριλίου, 2024

47 Ιδέες Gaming Γραφείου για Αγόρια

Η δημιουργία μοναδικών χώρων είναι δύσκολη γιατί πρέπει δώσετε στυλ, λειτουργικότητα και προσωπικότητα. Αν είστε… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα