Ζύμη:
1 1/2 φλιτζάνια (225γρ.) αλεύρι
1 3/4 φλιτζάνια (265γρ.) αλεύρι που φουσκώνει
220γρ. κρύο βούτυρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι (125 ml) παγωμένο νερό
Γέμιση:
450γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
12 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας γάλα επιπλέον
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη ζύμη, βάλτε τα αλεύρια σε ένα μπολ αφού τα κοσκινίσετε. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε μερικές φορές. Πιέστε μια μικρή ποσότητα ζύμης στο χέρι σας και αν επανέρχεται είναι έτοιμη. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται περισσότερο νερό προσθέσετε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Πλάθετε κάθε κομμάτι σαν σφαίρα, το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα βαθύ ταψί (17 x 26 εκ.)
Ανοίξτε τη μεγαλύτερη ζύμη σε ένα ορθογώνιο αρκετά μεγάλο για να χωράει στο ταψί. Στρώστε τη ζυμη και πλευρικά και κόψτε τις άκρες.
Βάλτε το μισό μπέικον πάνω από τη ζύμη στη συνέχεια ρίξτε 6 αυγά από πάνω. Καλύψτε με το υπόλοιπο μπέικον και ρίξτε 4 αυγά. Χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο και περιχύστε.
Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα ορθογώνιο αρκετά μεγάλο και καλύψτε το ταψί, διπλώνοντας τις άκρες για να μην βγει η γέμιση. Με ένα πινέλο αλείψτε τη ζύμη με το επιπλέον γάλα και στη συνέχεια ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να είναι τραγανή.
Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Οι σαγιονάρες είναι το αξεσουάρ του καλοκαιριού. Είναι σημαντικό να τις καθαρίζετε καλά για να… Read More
Λόγω του γεγονότος ότι το Διαδίκτυο έχει γίνει πηγή γνώσης, αναζητούμε κόλπα μαγειρικής, σε ιστότοπους.… Read More
Η δημιουργία μοναδικών χώρων είναι δύσκολη γιατί πρέπει δώσετε στυλ, λειτουργικότητα και προσωπικότητα. Αν είστε… Read More
Η άνοιξη έφτασε επιτέλους και το καλοκαίρι θα είναι εδώ πριν το καταλάβετε. Εάν σκέφτεστε… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα