Προετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Μερίδες: 5
Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι
4-5 φέτες προσούτο
150 γρ. ασπρομανίταρα
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο πολύ ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κλαδάκι θυμάρι
1 κλαδάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)
250 γρ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
150 γρ. ταλαγάνι
1 κουτ. σούπας μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ένα κοχύλι με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε στο ταψί 1 κ.σ. σάλτσα κοτόπουλου. Αραδιάζουμε τα γεμιστά κοχύλια κοντά κοντά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180οC στις αντιστάσεις για 25΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.