toftiaxa - Διακόσμηση - DIY κατασκευές - Lifestyle toftiaxa - Διακόσμηση - DIY κατασκευές - Lifestyle
Τετάρτη, Μάι 14, 2025
  • Διακόσμηση Σπιτιού
    • Διακόσμηση σαλονιού
    • Διακόσμηση τραπεζαρίας
    • Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
    • Διακόσμηση κουζίνας
    • Διακόσμηση μπάνιου
    • Διακόσμηση παιδικού δωματίου
    • Είσοδος σπιτιού
    • Διακόσμηση γραφείου
    • Ανακαίνιση Σπιτιού
    • Ιδέες Διακόσμησης
    • Διακοσμητικά
  • Κήπος και Μπαλκόνι
    • Διακόσμηση κήπου
    • Διακόσμηση μπαλκονιού
    • Φυτά και Δέντρα
    • Κατασκευές κήπου
    • Γλάστρες
  • DIY Κατασκευές
    • Κατασκευές επίπλων
    • Έπιπλα
    • Έπιπλα IKEA Hacks
    • Χειροτεχνίες
    • Παιδικές κατασκευές
      • Για το παιδί
      • Μαζί με το παιδί
    • Ανακύκλωση
    • επαναχρησιμοποίηση
    • DIY Διακοσμητικά
    • Χειροποίητα κοσμήματα
    • Ρούχα
    • decoupage
  • Κατασκευές για το σπίτι
  • Οργάνωση σπιτού
    • Καθαριότητα
    • Συμβουλές για το σπίτι
  • Έξυπνα Κόλπα
  • Εποχιακά
    • Άνοιξη
    • Καλοκαίρι
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
    • Πάσχα
    • Απόκριες
    • Άγιος Βαλεντίνος
    • Γάμος
  • Ομορφιά
    • Μαλλιά
    • Νύχια
    • Πρόσωπο – Σώμα
    • Διατροφή
    • Μόδα
  • Υγεία
    • Συμβουλές Υγείας
    • Γιατροσόφια
  • συν+
    • Περίεργα – αστεία
    • Κουίζ
    • Νόστιμες δημιουργίες
      • Αλμυρές δημιουργίες
      • Γλυκιές δημιουργίες
    • Ταξίδια
    • τεχνολογία
    • Viral
    • Video
    • Σπίτια διασήμων
  • Blog – Toftiaxa
Toftiaxa.grToftiaxa.gr
Font ResizerAa
Αναζήτηση
  • Διακόσμηση Σπιτιού
    • Διακόσμηση σαλονιού
    • Διακόσμηση τραπεζαρίας
    • Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
    • Διακόσμηση κουζίνας
    • Διακόσμηση μπάνιου
    • Διακόσμηση παιδικού δωματίου
    • Είσοδος σπιτιού
    • Διακόσμηση γραφείου
    • Ανακαίνιση Σπιτιού
    • Ιδέες Διακόσμησης
    • Διακοσμητικά
  • Κήπος και Μπαλκόνι
    • Διακόσμηση κήπου
    • Διακόσμηση μπαλκονιού
    • Φυτά και Δέντρα
    • Κατασκευές κήπου
    • Γλάστρες
  • DIY Κατασκευές
    • Κατασκευές επίπλων
    • Έπιπλα
    • Έπιπλα IKEA Hacks
    • Χειροτεχνίες
    • Παιδικές κατασκευές
    • Ανακύκλωση
    • επαναχρησιμοποίηση
    • DIY Διακοσμητικά
    • Χειροποίητα κοσμήματα
    • Ρούχα
    • decoupage
  • Κατασκευές για το σπίτι
  • Οργάνωση σπιτού
    • Καθαριότητα
    • Συμβουλές για το σπίτι
  • Έξυπνα Κόλπα
  • Εποχιακά
    • Άνοιξη
    • Καλοκαίρι
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
    • Πάσχα
    • Απόκριες
    • Άγιος Βαλεντίνος
    • Γάμος
  • Ομορφιά
    • Μαλλιά
    • Νύχια
    • Πρόσωπο – Σώμα
    • Διατροφή
    • Μόδα
  • Υγεία
    • Συμβουλές Υγείας
    • Γιατροσόφια
  • συν+
    • Περίεργα – αστεία
    • Κουίζ
    • Νόστιμες δημιουργίες
    • Ταξίδια
    • τεχνολογία
    • Viral
    • Video
    • Σπίτια διασήμων
  • Blog – Toftiaxa
Follow US
Toftiaxa.gr > Blog – Toftiaxa > Ομορφιά > Διατροφή > Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε; Ειδικοί έκαναν τεστ
ΔιατροφήΧρήσιμες Συμβουλές

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε; Ειδικοί έκαναν τεστ

toftiaxa Team
Last updated: 24 Απριλίου, 2025 1:01 μμ
By toftiaxa Team
4 Min Read
Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε; Ειδικοί έκαναν τεστ
Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε; Ειδικοί έκαναν τεστ
SHARE

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε; Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Cook’s Illustrated, το να ψήνετε τις μπριζόλες κατευθείαν από την κατάψυξη έχει πολύ πιο γευστικό αποτέλεσμα από το να τις αφήνετε να ξεπαγώσουν πρώτα.

Πρέπει να αποψύχουμε το κρέας πριν απο το μαγείρεμα;

Αν και η γενική λογική είναι ότι πριν μαγειρέψουμε μπριζόλα πρέπει να την αποψύξουμε πρώτα, η διαδικασία της απόψυξης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Η απόψυξη στη συντήρηση του ψυγείου, που γενικά θεωρείται η ευκολότερη και ασφαλέστερη μέθοδος, απαιτεί 24 ώρες για κάθε 2 περίπου κιλά φαγητού και ακόμη και μερικά γραμμάρια κρέατος συνήθως χρειάζονται να μείνουν όλο το βράδυ στο ψυγείο για να ξεπαγώσουν πλήρως. Αρκετοί ειδικοί της γεύσης ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το να αφήσουμε τις μπριζόλες να ξεπαγώσουν, σημαίνει επίσης ότι θα χάσουν πολύ από τη γεύση τους.

Γιατί Δεν Πρέπει να Ξεπαγώνετε τα Κατεψυγμένα Ψάρια με Νερό

Διεξαγωγή τεστ

Οι συντάκτες του περιοδικού διεξήγαγαν ένα πείραμα για να αποδείξει γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε. Έκοψαν κάποια κομμάτια κρέατος, τα ζύγισαν και στη συνέχεια τα κατέψυξαν. Άφησαν δύο κομμάτια να αποψυχθούν στην συντήρηση για μια νύχτα ενώ τα άλλα παρέμειναν στην κατάψυξη. Εφάρμοσαν την ίδια μέθοδο μαγειρέματος σε κάθε μπριζόλα δηλαδή, τις έβαλαν αρχικά για 90 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά να θωρακιστούν στο λάδι σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια τις μετέφεραν στον φούρνο στους 135 βαθμούς για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Οι κατεψυγμένες μπριζόλες ήταν πιο ζουμερές και καλομαγειρεμένες

Παρόλο που οι κατεψυγμένες μπριζόλες χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να ψηθούν, οι συντάκτες διαπίστωσαν ότι ταυτόχρονα κατάφεραν να διατηρήσουν περισσότερη υγρασία και ψήθηκαν πιο σωστά από τις αποψυγμένες. Επίσης, όταν ζύγισαν τις μαγειρεμένες μπριζόλες, βρήκαν ότι οι κατεψυγμένες έχασαν κατά μέσο όρο 9% λιγότερο βάρος νερού από τις αποψυγμένες, όπως και ότι υπήρχε πολύ λεπτότερο στρώμα παραψημένου κρέατος. Αυτό σημαίνει ότι οι κατεψυγμένες μπριζόλες ήταν πιο ζουμερές, γευστικές, και γενικά καλύτερες από εκείνες που είχαν ξεπαγώσει πριν το μαγείρεμα.

Διαβάστε ακόμα

Πάγος στην κατάψυξη: Αφαίρεστέ τον άμεσα και γρήγοραμε αλουμινόχαρτο ή λάδι
Πάγος στην κατάψυξη: Αφαίρεστέ τον άμεσα και γρήγορα με αλουμινόχαρτο ή λάδι
Πώς να διπλασιάσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λιθίου στα εργαλεία σας με τη βοήθεια της κατάψυξης
Πώς να διπλασιάσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λιθίου στα εργαλεία σας με τη βοήθεια της κατάψυξης
Γιατί να έχεις πάντα ένα κουτάλι στην κατάψυξη
Γιατί να έχεις πάντα ένα κουτάλι στην κατάψυξη

Πώς να Διατηρήσετε το Κατεψυγμένο Ψωμί σας Φρέσκο και Νόστιμο

Στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό, η απάντηση είναι επειδή οι κατεψυγμένες μπριζόλες είναι κρύες, πολύ πιο κρύες από τις αποψυγμένες. Μία χαμηλότερη θερμοκρασία στο κρέας σημαίνει μεγαλύτερη ανοχή στο χρόνο μαγειρέματος. Εάν δηλαδή η μπριζόλα είναι παγωμένη, χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος ψησίματος και είναι πιο δύσκολο να παραψηθεί και να σκληρύνει. Όταν το κρέας είναι υπερβολικά ψημένο, οι μυϊκές του ίνες συστέλλονται, γεγονός που αναγκάζει μεγάλο μέρος της περιεκτικότητας σε νερό να βγει από τη μπριζόλα.

Έτσι λοιπόν αποδείχτηκε ότι δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε. Το συμπέρασμα που βγήκε από το πείραμα είναι ότι το παν αποτελεί η σωστή κατάψυξη των τροφίμων. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε απλά τη μπριζόλα σε μια σακούλα και να την ρίξετε στην κατάψυξη. Αυτό προκαλεί την μετατροπή της υγρασίας στην επιφάνεια της μπριζόλας σε μικρούς κρυστάλλους πάγου που λιώνουν στιγμιαία όταν έλθουν σε επαφή με το καυτό λάδι στο τηγάνι. Έτσι, όχι μόνο αυξάνονται οι πιθανότητες δημιουργίας βακτηρίων κατά το μαγείρεμα, αλλά και η γεύση της μπριζόλας θυμίζει… παπούτσι.

Πρέπει να παγώσουμε πρώτα εντελώς ακάλυπτες τις μπριζόλες πάνω σε λαδόκολλα. Αυτό θα επιτρέψει στην επιφάνειά τους να στεγνώσουν από την ψύξη και να αποφευχθεί το λάθος αποτέλεσμα κατά το μαγείρεμα. Για να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη, τυλίξτε τις με μεμβράνη και στη συνέχεια τυλίξτε τις με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

TAGGED:κατάψυξηκατεψυγμένη μπριζόλαμπριζόλαψήσιμο
SOURCES:mamapeinao
Bytoftiaxa Team
Follow:
Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές
Previous Article Στις 9 Απριλίου έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα" και το "Καλάθι του Νονού": Τι περιλαμβάνει Στις 9 Απριλίου έρχεται το “Καλάθι του Πάσχα” και το “Καλάθι του Νονού”: Τι περιλαμβάνει
Next Article Κομψή μετά τα 40: Όλες οι τάσεις στη μόδα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2025 Κομψή μετά τα 40: Όλες οι τάσεις στη μόδα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2025
WallnDesign
WallnDesign ταπετσαρίεςWallnDesign πίνακες ζωγραφικήςWallnDesign αυτοκόλλητα τοίχου

Τελευταία Νέα

εικόνα με λευκό μπλουζάκι που έχει κίτρινους λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό στην περιοχή της μασχάλης

Κατακίτρινα μπλουζάκια από ιδρώτα και αποσμητικό. Πώς να τα κάνεις πάλι κατάλευκα

Dimitrios Kotinos
2 Min Read
εικόνα με γυναίκα που ψεκάζει αποσμητικό στις μασχάλες της

Ο τρόπος για να κρατάει το αποσμητικό 24 ώρες

Μαίρη Φρέση
2 Min Read
Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φοράτε φαρδιά μποξεράκια

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να φοράτε φαρδιά μποξεράκια

toftiaxa Team
2 Min Read
εικόνα που δείχνει μια κατσαρίδα επάνω σε σφουγγάρι πιάτων μέσα στο νεροχύτη

Οι κατσαρίδες δεν πάνε μέσα στην κουζίνα μόνο – Τα 5 σημεία που κάνουν φωλιά

Dimitrios Kotinos
6 Min Read
εικόνα με πινέλο που αλείφει λάδι στον κάδο του air fryer

Τι λάδι να διαλέξω για το AIR FRYER | Δεν περίμενα το συγκεκριμένο

toftiaxa Team
4 Min Read
Φτιάξε ένα "Ζεν" Ιαπωνικό κήπο στο σπίτι σου - Γαλήνια όαση στους εξωτερικούς σας χώρους

Φτιάξε ένα “Ζεν” Ιαπωνικό κήπο στο σπίτι σου – Γαλήνια όαση στους εξωτερικούς σας χώρους

Dimitrios Kotinos
2 Min Read
Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να αγοράσεις σπίτι στην Ελλάδα

Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να αγοράσεις σπίτι στην Ελλάδα

Μαίρη Φρέση
2 Min Read
εικόνα με κολοκυθοκεφτέδες φούρνου μέσα σε ταψί

Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου χωρίς περιττά λάδια, έτοιμοι σε λίγα λεπτά – Γεμάτοι Καλοκαιρινά Αρώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

toftiaxa Team
1 Min Read

Ίσως σου αρέσουν

Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσετε τον πάγο από την κατάψυξη χωρίς απόψυξη - Τι δεν πρέπει να κάνετε με τίποτα
Χρήσιμες Συμβουλέςnocat

Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσετε τον πάγο από την κατάψυξη χωρίς απόψυξη – Τι δεν πρέπει να κάνετε με τίποτα

6 Min Read
Γιατί Δεν Πρέπει να Ξεπαγώνετε τα Κατεψυγμένα Ψάρια με Νερό
Χρήσιμες Συμβουλές

Γιατί Δεν Πρέπει να Ξεπαγώνετε τα Κατεψυγμένα Ψάρια με Νερό

1 Min Read
Πώς να καταψύξεις ντομάτες: Ολόκληρες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες, μαγειρεμένες
Χρήσιμες Συμβουλές

Πώς να καταψύξεις ντομάτες: Ολόκληρες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες, μαγειρεμένες

4 Min Read
Πώς να καταψύξεις μήλα ολόκληρα ή κομμένα - Αντέχουν για μήνες
Χρήσιμες Συμβουλές

Πώς να καταψύξεις μήλα ολόκληρα ή κομμένα – Αντέχουν για μήνες

1 Min Read

Σας καλωσορίζουμε στο Toftiaxa.gr. Εδώ θα βρείτε πολλά άρθρα για κατασκευές DIY, για Διακόσμηση σπιτιού, για παιδικές κατασκευές, φυσικές μάσκες και κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα, συμβουλές για το σπίτι, την οργάνωση και τον καθαρισμό και πολλά άλλα.

  • Αρχική
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Blog – Toftiaxa
  • GDPR Privacy policy
  • Quick Links
  • Bewoman
  • SyntagesGiaOlous
@2011 – toftiaxa.gr. All Right Reserved.