in , , , ,

Πώς να Διατηρήσετε το Κατεψυγμένο Ψωμί σας Φρέσκο και Νόστιμο

Πώς να Διατηρήσετε το Κατεψυγμένο Ψωμί σας Φρέσκο και Νόστιμο
Πώς να Διατηρήσετε το Κατεψυγμένο Ψωμί σας Φρέσκο και Νόστιμο

Αγοράσατε πολύ ψωμί και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Μπορείτε απλά να το καταψύξετε. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να καταψύξετε το ψωμί σας χωρίς να σχηματιστούν κρύσταλλοι πάγου; Εξοικονόμηση χρημάτων: 13 Συμβουλές για τη Διατήρηση Ευπαθών Τροφίμων που Μπορούν να Χαλάσουν Ακόμα και στο Ψυγείο

Πώς να Διατηρήσετε το Κατεψυγμένο Ψωμί σας Φρέσκο και Νόστιμο

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μπει αέρας. Εάν δεν έχετε ανοίξει ακόμα τη συσκευασία του ψωμιού, μπορείτε απλώς να το βάλετε στην κατάψυξη έτσι. Έχετε την έχετε ήδη ανοίξει; Θα πρέπει να τυλίξετε το ψωμί σε μεμβράνη τροφίμων και μετά να το ξαναβάλετε στη σακούλα ψωμιού πριν το βάλετε στην κατάψυξη. Αυτό θα το διατηρήσει φρέσκο και θα αποτρέψει το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου. Βοηθάει βέβαια και αν βάλετε το ψωμί στην κατάψυξη όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Όσο περισσότερο περιμένετε πριν καταψύξετε το ψωμί που αγοράζετε, τόσο λιγότερο καλή θα είναι η γεύση του όταν το βγάλετε ξανά.

Πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε το ψωμί στην κατάψυξη

Φυσικά, δεν συνιστάται να αφήνετε το ψωμί στην κατάψυξη για μήνες. Είναι αλήθεια ότι το ψωμί δεν χαλνάει. Παρόλα αυτά, η γεύση αλλάζει μετά από μήνες κατάψυξης. Τείνει να γίνεται κολλώδες και άγευστο. Είναι επίσης πιθανό το ψωμί σας να πάθει το λεγόμενο «κάψιμο κατάψυξης» εάν μείνει στην κατάψυξη για πολύ ώρα. Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμφάνιση ξεραμένων στρωμάτων άκρων στα κατεψυγμένα τρόφιμα. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή τα τρόφιμα έρχονται σε επαφή με τον αέρα.

Απόψυξη

Υπάρχουν δύο επιλογές: είτε να προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και να βάλετε το παγωμένο ψωμί εκεί για 10-15 λεπτά και μετά να το αφήσετε να κρυώσει καλά για 30 λεπτά. Ή, μπορείτε απλώς να αφήσετε το ψωμί στο ξύλο κοπής στην κουζίνα. Έτσι θα ξεπαγώσει μόνο του. Όταν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι το ψωμί παραμένει στη συσκευασία – διαφορετικά θα στεγνώσει. Προσοχή: μην καταψύξετε ξανά ψωμί που έχει καταψυχθεί και ξεπαγώσει!

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Διατήρηση τροφίμων: 14 Τρόφιμα που Μπορούν να Αποθηκευτούν Περισσότερο από όσο Νομίζετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φτιάξτε Σαπούνι Ρυζιού για να Ενυδατώσετε το Δέρμα σας

Φτιάξτε Σαπούνι Ρυζιού για να Ενυδατώσετε το Δέρμα σας

Η εύκολη πίτα της εβδομάδας: Κολοκυθόπιτα στο τηγάνι χωρίς φύλλο - Συνταγή & Βίντεο

Η εύκολη πίτα της εβδομάδας: Κολοκυθόπιτα στο τηγάνι χωρίς φύλλο – Συνταγή & Βίντεο