in , , ,

Εξοικονόμηση χρημάτων: 13 Συμβουλές για τη Διατήρηση Ευπαθών Τροφίμων που Μπορούν να Χαλάσουν Ακόμα και στο Ψυγείο

διατήρηση ευπαθών τροφίμων,συμβουλές για τρόφιμα,χρήσιμα,
διατήρηση ευπαθών τροφίμων,συμβουλές για τρόφιμα,χρήσιμα,

Ακολουθήστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε ευπαθή τρόφιμα που μπορούν να χαλάσουν ακόμη και στο ψυγείο. Διακοπές Ρεύματος: 7 κόλπα για να διατηρήσετε τα τρόφιμα χωρίς ρεύμα για να μην καταλήξουν στα σκουπίδια

Ψωμί

© depositphotos, © depositphotos

Για να βεβαιωθείτε ότι ένα καρβέλι θα παραμείνει φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα, κόψτε το στη μέση. Στη συνέχεια κόψτε φέτες από κάθε πλευρά και αποθηκεύστε τα μισά καρβέλια μαζί. Φυλάξτε σε σακούλα ή σε ειδικό κουτί ψωμιού.

Χαβιάρι

© depositphotos, © depositphotos

Αν κρατήσετε χαβιάρι σε ανοιχτό κουτί, θα χαλάσει μια μέρα αφού το ανοίξετε. Για να το διατηρήσετε φρέσκο για μια εβδομάδα ή περισσότερο, βάλτε το σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο έχετε καθαρίσει με βραστό νερό. Ρίξτε λίγο λάδι χωρίς άρωμα στο χαβιάρι και βάλτε μέσα μερικά κομμάτια λεμονιού.

Κρατήστε οποιοδήποτε είδος χαβιαριού σε ένα γυάλινο βάζο πλυμένο με βραστό αλμυρό νερό. Αποθηκεύστε με ένα λαδωμένο φύλλο χαρτιού κάτω από το καπάκι. Να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να μην καταψύχετε το χαβιάρι, απλά να το διατηρήσετε στο πιο κρύο μέρος στο ψυγείο.

Εάν πρέπει να το καταψύξετε, τότε χωρίστε το χαβιάρι σε μικρές μερίδες και ξεπαγώστε το μετά στο ψυγείο. Το χαβιάρι δεν θα σκάσει αν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο.

Ξινή κρέμα και γιαούρτι

© depositphotos, © depositphotos

Αυτά τα προϊόντα πωλούνται συνήθως σε πλαστικά βάζα καλυμμένα με αλουμινόχαρτο που ανοίγει εύκολα. Για να διατηρηθούν φρέσκα για πολλή ώρα, βάλτε από πάνω κανονικό αλουμινόχαρτο. Αλλά βεβαιωθείτε ότι αυτά τα προϊόντα διατηρούνται μακριά από το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα εσπεριδοειδή, επειδή μπορεί να απορροφήσουν αυτές τις μυρωδιές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τυρί κότατζ

© depositphotos, © depositphotos

Το τυρί κότατζ δεν μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το απλό κόλπο για να διατηρηθεί περισσότερο από μία ημέρα. Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε το τυρί, από πάνω βάλτε έναν κύβο ζάχαρης και κλείστε. Η ζάχαρη θα επιβραδύνει την οξείδωση του προϊόντος.

Τυρί

Αν θέλετε να διατηρήσετε το τυρί φρέσκο, μην το φυλάτε σε πλαστική σακούλα, τυλίξτε το σε λαδόκολλα ή κηρόχαρτο. Για να αποφύγετε τη μούχλα, βάλτε ένα κομμάτι ζάχαρη δίπλα στο τυρί και χρησιμοποιήστε βούτυρο για να μην στεγνώσει.

Μαϊντανός

Για να διατηρήσετε τον μαϊντανό για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να τον αποθηκεύσετε με ασυνήθιστο τρόπο. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και βάλτε τον σε παγοθήκες. Ρίξτε λίγο νερό και παγώστε το. Όταν το χρειαστείτε, βγάζετε τους κύβους από το δίσκο. Μπορείτε να ξεπαγώσετε την απαραίτητη ποσότητα μαϊντανού πολύ γρήγορα ή μπορείτε να προσθέσετε τους κύβους σε ό,τι μαγειρεύετε αμέσως.

Δείτε ακόμη Ληγμένα Τρόφιμα: 11 Σημάδια ότι τα Τρόφιμά σας Έχουν Χαλάσει

Λεμόνια

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Διατηρήστε τα λεμόνια στο ψυγείο τυλιγμένα σε χαρτί που θα απορροφήσει την επιπλέον υγρασία και δεν θα σαπίσουν. Κρατήστε κάθε λεμόνι χωριστά τυλιγμένο σε περίπτωση που το ένα σαπίσει, έτσι δεν θα χαλάσουν και τα άλλα. Μπορείτε να βάλετε ένα κομμένο λεμόνι σε ένα ειδικό δοχείο ή σε ένα πιάτο με ζάχαρη ή αλάτι να το καλύψτε με ένα ποτήρι και να το τυλίξτε με μεμβράνη τροφίμων.

Καρότα

© depositphotos, © depositphotos

Για να βεβαιωθείτε ότι τα καρότα δεν χαλάνε, δεν φυτρώνουν και παραμένουν νόστιμα και τραγανά, αφαιρέστε τις κορυφές. Στη συνέχεια, πλύνετε καλά τα καρότα, τυλίξτε τα σε μια βρεγμένη πετσέτα και βάλτε τα στο ψυγείο. Μια άλλη επιλογή είναι να βάλετε τα καρότα σε ένα δοχείο ή ένα βάζο με νερό και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο. Αν παρατηρήσετε ότι το νερό γίνεται θολό, αλλάξτε το.

Πιπεριές τσίλι

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Οι πιπεριές που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να είναι φωτεινές, γυαλιστερές και να μην έχουν κηλίδες. Για να τις διατηρήσετε φρέσκες για έως και 2 εβδομάδες, αποθηκεύστε τις σε πλαστικό δοχείο στο ψυγείο. Πρέπει να ξέρετε ότι οι πιπεριές τσίλι συνήθως δεν σαπίζουν, αλλά ξεραίνονται όμως η πικάντικη γεύση δεν χάνεται. Μπορείτε να ξεραίνεται εύκολα τις πιπεριές τσίλι τρυπώντας κάθε μια με βελόνα και κρεμώντας τις ώστε να μην ακουμπούν η μία στην άλλη.

Μανιτάρια

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Παρακολουθήστε την ημερομηνία λήξης των μανιταριών που αγοράζετε. Θα πρέπει να τα μεταφέρετε από το δοχείο που τα αγοράσατε, σε μια χάρτινη σακούλα. Αν δεν έχετε, απλώς βάλτε χαρτοπετσέτες στο κάτω μέρος οποιουδήποτε βάζου ή κουτιού, βάλτε τα μανιτάρια και καλύψτε τα με χαρτοπετσέτες.

Κρεμμύδια

© humanosphere

Κρατήστε τα κρεμμύδια σας σε κάλτσες ή καλσόν. Φροντίστε όμως να δένετε έναν κόμπο μετά από κάθε κρεμμύδι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διατηρήσετε τα κρεμμύδια για 9 μήνες!

Μπανάνες

© ebaumsworld

Τυλίξτε το πάνω μέρος του τσαμπιού με τις μπανάνες με μεμβράνη τροφίμων. Θα διατηρηθούν 3 έως 5 ημέρες περισσότερο από το συνηθισμένο. Επίσης, να θυμάστε ότι οι μπανάνες απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιο, επομένως θα πρέπει να τις κρατάτε μακριά από άλλα φρούτα.

Πράσινα κρεμμυδάκια

© joburgeastexpress

Μπορείτε να παγώσετε τα πράσινα κρεμμύδια σε ένα πλαστικό μπουκάλι. Θα είναι τόσο φρέσκα όσο την ημέρα που τα αγοράσατε όταν τα ξεπαγώσετε.

Δείτε επίσης 10 τρόφιμα μακράς διαρκείας ή χωρίς ημερομηνία λήξης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Θα κάνεις τον καναπέ καινούργιο: Καθάρισε με υλικά που έχεις στο σπίτι και θα μείνεις άφωνη με το αποτέλεσμα

ούρηση και κρύο,περίεργα,συμβουλές υγείας,υγεία,

Γιατί Νιώθετε την Αναγκη να Ουρήσετε Περισσότερο όταν Κάνει Κρύο Έξω