Αυτό το καλοκαίρι δροσιστείτε με γρανίτα ξυλάκι καρπούζι χωρίς ζάχαρη. Μοιάζει με το δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο και σας γεμίζει με φυσική γλυκύτητα και γεύση.
Μερίδες: 10 γρανίτες ξυλάκι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος παγώματος: 7 ώρες
Θα χρειαστείτε:
3 1/2 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε κύβους
1/2 κούπα φράουλες, κομμένες σε φέτες
1/2 κούπα βατόμουρα
3 με 5 κ.σ. γιαούρτι
3 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Ειδική φόρμα για παγωτό ξυλάκι με 10 θήκες
Ξυλάκια παγωτού
Οι φράουλες θα ενισχύσουν το χρώμα και τη γεύση. Ωστόσο, μπορείτε να τις παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε μόνο καρπούζι.
Οδηγίες:
Σε μπλέντερ προσθέστε το καρπούζι και τις φράουλες. Πολτοποιήστε μέχρι να ενωθούν.
Με ένα κουτάλι βγάλτε τον αφρό από την κορυφή.
Ρίξτε με κουτάλι τον πουρέ καρπουζιού στη φόρμα, γεμίζοντας τη κάθε θήκη κατά περίπου 60%. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο πουρέ ανάλογα με το ακριβές μέγεθος της θήκης.
Ψύξτε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι ο πουρές να πήξει σε υφή σαν λάσπη. Πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστο ώστε τα βατόμουρα να μην βυθίζονται στον πάτο όταν τα προσθέτετε.
Προσθέστε 5 έως 8 βατόμουρα σε κάθε θήκη. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου ή μια λεπτή σπάτουλα για να μετακινήσετε τα βατόμουρα, φροντίζοντας να είναι ορατά κατά μήκος των πλευρών.
Δείτε ακόμη Κρεμώδες Σπιτικό παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου
Σκουπίστε προσεκτικά τα πλαϊνά της φόρμας με μια χαρτοπετσέτα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα επόμενα δύο στρώματα είναι ορατά.
Τοποθετήστε τα ξυλάκια και παγώστε για 3 ώρες ή μέχρι να σφίξουν.
Ρίξτε μια λεπτή στρώση γιαουρτιού με κουτάλι πάνω από τη στρώση καρπουζιού. Σκουπίστε τα πλαϊνά όσο καλύτερα μπορείτε και μετά βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό ή μη γαλακτοκομικό γιαούρτι. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε απλό γιαούρτι, μπορείτε να προσθέσετε γεύση ανακατεύοντάς το με 1 έως 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Σε μπλέντερ, ανακατέψτε το ακτινίδιο μέχρι να γίνει πουρές. Μπορείτε να στραγγίσετε τον πουρέ ακτινιδίου για να αφαιρέσετε τους σπόρους, αν θέλετε.
Γεμίστε κάθε θήκη μια στρώση πουρέ από ακτινίδιο. Ξαναβάλτε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή όλο το βράδυ.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε τις γρανίτες, περάστε τη φόρμα κάτω από χλιαρό νερό, φροντίζοντας να μην μπει το νερό στις θήκες. Τραβήξτε απαλά κάθε ξυλάκι και απολαύστε!
Η συνταγή είναι από το ehow
Δείτε επίσης Εύκολο σπιτικό παγωτό Μερέντα με 3 υλικά ?