Θέλετε να καλλιεργήσετε φρέσκα λαχανικά και βότανα για κρίσιμες περιόδους; Μπορείτε να φτιάξετε έναν κήπο επιβίωσης χωρίς να έχετε πολύ χώρο. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά εσάς και την οικογένειά σας να επιβιώσετε μόνο με σπιτικά προϊόντα. Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ζάχαρη στην Τρύπα Φύτευσης
Τι είναι ο κήπος επιβίωσης
Ο κήπος επιβίωσης δημιουργείται για να παρέχει επαρκή τρόφιμα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ή φυσικής καταστροφής.
Εάν η οικογένειά σας βρεθεί σε μια κρίσιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου έχετε την επιλογή να επιβιώσετε μόνο με τις καλλιέργειες του κήπου, θα σας βοηθήσει πάρα πολύ παρέχοντας βιολογικά και φρέσκα λαχανικά για να επιβιώσετε μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η κρίση.
Ακόμα κι αν δεν έχετε έναν κανονικό κήπο, μπορείτε να ξεκινήσετε έναν κήπο επιβίωσης στο μπαλκόνι, το αίθριο, τη βεράντα και την ταράτσα σας σε γλάστρες.
Τι πρέπει να λάβετε υπόψη για την δημιουργία ενός κήπου επιβίωσης
Πριν αγοράσετε σπόρους ή φυτά για τον κήπο επιβίωσης, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη τη θερμιδική αξία των τροφών. Απλώς δεν μπορείτε να επιβιώσετε τρώγοντας σαλάτες και βότανα μόνο σε μια περίοδο κρίσης. Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά οι ντομάτες, οι πιπεριές και άλλα φρούτα που συνήθως αγαπούν να καλλιεργούν οι άνθρωποι έχουν λίγες θερμίδες. Ακολουθούν μερικές από τις καλλιέργειες με πολλές θερμίδες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας:
- Φιστίκια: 1200 θερμίδες ανά 300 γραμμάρια.
- Ηλιόσποροι: 800 θερμίδες ανά 300 γραμμάρια.
- Σόγια: 300 θερμίδες ανά 300 γραμμάρια.
- Φασόλια και ρεβίθια: 250 θερμίδες ανά 300 γραμμάρια.
- Κόκκινα φασόλια και φάβα: 200 θερμίδες ανά 300 γραμμάρια.
- Καρότα, γογγύλια και μπιζέλια: 100 θερμίδες ανά 300 γραμμάρια.
Αναπτύσσοντας έναν κήπο επιβίωσης
Το πρώτο βήμα για το σχεδιασμό ενός κήπου επιβίωσης είναι η εργασία σε ένα κομμάτι γης. Μπορεί να είναι μικρό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάστρες. Το επόμενο πιο σημαντικό πράγμα είναι η επιλογή των καλλιεργειών που θα παρέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να επιβιώσετε σε μια κατάσταση όπου θα εξαρτάστε μόνο από τα προϊόντα του κήπου.
Το μεγάλο ερώτημα έρχεται συχνά στο μυαλό των κηπουρών ότι τι να φυτέψουν σε έναν κήπο επιβίωσης; Λοιπόν, μπορείτε να ξεκινήσετε με αυτά τα 3 πράγματα:
- Φυτέψτε εύκολα στην ανάπτυξη θρεπτικά λαχανικά, φρούτα και βότανα.
- Επιλέξτε καλλιέργειες γρήγορης ανάπτυξης για γρήγορη συγκομιδή.
- Τα βρώσιμα φυτά που δεν καταλαμβάνουν χώρο και παράγουν περισσότερο θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.
Λαχανικά
Επιλέξτε λαχανικά για τον κήπο επιβίωσής σας που είναι παραγωγικά. Χρησιμοποιήστε ανοιχτούς γονιμοποιημένους σπόρους για συνεχή συγκομιδή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σπόρους από το ντουλάπι ή το ψυγείο σας, καθώς θα εξοικονομήσετε κόστος.
- Αρακάς
- Καρότα
- Πατάτες
- Φασόλια
- Κολοκύθα
- Παντζάρια
- Ριζικά λαχανικά
- Ραπανάκια και άλλα φυτά για γλάστρες
- Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- Πράσινα κρεμμυδάκια & κρεμμύδια
- Σκόρδα
- Ντομάτες
- Πιπεριές
- Μελιτζάνες
Δείτε ακόμη Χρήση Μελιού ως Ορμόνη Ριζοβολίας – Βοηθήστε τα μοσχεύματα να πολλαπλασιαστούν σωστά
Φρούτα
Εκτός από τα καθημερινά γεύματα, τα φρούτα είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής διατροφής, γεγονός που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό για να καταπολεμήσει πολλές ασθένειες. Μπορείτε να καλλιεργήσετε μερικά από τα υγιεινά, εύκολα καλλιεργήσιμα φρούτα, που πρόκειται να σας προσφέρουν απαραίτητα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.
- Λεμόνια
- Μήλα
- Ρόδια
- Φράουλες
- Σύκα
- Ροδάκινα και νεκταρίνια
- Μούρα
- Γκουάβα
- Κεράσια
- Μπανάνες
Βότανα
Τα μαγειρικά βότανα εκτιμώνται για τις εξαιρετικές αρωματικές τους ιδιότητες. Ο μαϊντανός, το λεμονόχορτο, η μέντα και το μαγιοβότανο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν έναν σημαντικό χώρο για τα βότανα στον κήπο επιβίωσής σας και μπορείτε επίσης να τα καλλιεργήσετε εύκολα σε εσωτερικούς χώρους σε γλάστρες.
Επιλέξτε βότανα που χρησιμοποιείτε περισσότερο και αναπτύσσονται γρήγορα στο κλίμα σας. Μερικά άλλα βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε είναι ο κόλιανδρος, το φασκόμηλο, ο βασιλικός, το σχοινόπρασο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και ο μάραθος.
Βρώσιμα ζιζάνια στον κήπο επιβίωσης
Υπάρχουν ζιζάνια που μπορούν να καταναλωθούν. Καθώς είναι εύκολο να αναπτυχθούν και είναι θρεπτικά, θα πρέπει να τα έχετε στον κήπο επιβίωσής σας. Αυτά τα ανεπιθύμητα επεμβατικά φυτά είναι χαμηλά σε θερμίδες, περιέχουν μέταλλα, βιταμίνες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Φυτά όπως η γλιστρίδα είναι μια άφθονη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε και C. Ο άγριος αμάραντος, το νεροκάρδαμο και ο πλαντάνος είναι μερικά άλλα σημαντικά ζιζάνια.
Μερικές άλλες συμβουλές για τον κήπο επιβίωσης
- Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε φαρμακευτικά φυτά όπως το χαμομήλι, το τζίντζερ, ο ιερός βασιλικός, το φασκόμηλο, το βάλσαμο και η μέντα. Αποτελούν απαραίτητη προσθήκη στον κήπο επιβίωσης.
- Προστατέψτε τον κήπο σας τοποθετώντας στρατηγικά μια περίμετρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγκαθωτούς θάμνους για αυτό το σκοπό.
- Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα φυτά σας από παράσιτα.
- Επίσης, προστατέψτε τα από τον σκληρό ήλιο, τους ανέμους, τις βροχές και τον παγετό λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Χρησιμοποιήστε Βότκα για να Βλαστήσετε Σπόρους και να Πολλαπλασιάσετε Γρήγορα Μοσχεύματα