Ένα βασικό συστατικό στο ψήσιμο και το μαγείρεμα είναι το βούτυρο για τα περισσότερα νοικοκυριά. Η εύρεση μιας καλής προσφοράς ή η αποθήκευση αποθεμάτος μπορεί να σημαίνει ότι παίρνετε περισσότερο από όσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν λήξει. Ευτυχώς, το βούτυρο είναι ένα προϊόν που όχι μόνο διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί επίσης να καταψυχθεί για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. 4 Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής που Σώζουν
Βούτυρο στην κατάψυξη
Το βούτυρο είναι ένα προϊόν που παγώνει καλά και διατηρείται φρέσκο αρκεί να είναι σωστά συσκευασμένο για κατάψυξη. Όταν καταψύχετε το βούτυρο, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη τροφίμων και μετά σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε το τυλιγμένο βούτυρο σε μια σακούλα κατάψυξης με φερμουάρ. Για φρεσκάδα, μην αφαιρείτε το βούτυρο από την αρχική του συσκευασία.
Δείτε ακόμη 15 κόλπα μαγειρικής που θα σας Λύσουν τα χέρια
Διάρκεια ζωής
Στο ψυγείο, το βούτυρο μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια έως και ένα μήνα. Συμβουλευτείτε το πακέτο για την ημερομηνία λήξης του, αλλά έχετε υπόψη ότι η Western Dairy Association λέει ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν να παραμείνουν καλά έως και μία εβδομάδα ή περισσότερο μετά την ημερομηνία λήξης. Το βούτυρο μπορεί να μείνει έξω για μία έως δύο ημέρες πριν χαλάσει. Στην κατάψυξη, το σωστά αποθηκευμένο βούτυρο μπορεί να διαρκέσει έξι έως εννέα μήνες. Το βούτυρο που έχει αποθηκευτεί περισσότερο από ένα χρόνο πρέπει να πετιέται.
Συμβουλές για κατάψυξη
Κατά την κατάψυξη του βουτύρου, η βέλτιστη θερμοκρασία είναι -18℃ ή χαμηλότερη. Η τοποθέτηση του βουτύρου πολύ κοντά στο πίσω μέρος του καταψύκτη, όπου ρέει ο κρύος αέρας, μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό στο βούτυρο. Το να αφήσετε το βούτυρο στο αρχικό του κουτί πριν το τυλίξετε και να το τοποθετήσετε μέσα σε μια σακούλα κατάψυξης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βούτυρο φρέσκο όσο βρίσκεται στην κατάψυξη. Τέλος, το αλατισμένο βούτυρο διατηρείται περισσότερο από το ανάλατο βούτυρο όταν είναι παγωμένο.
Συμβουλές για απόψυξη
Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ξεπαγώσετε το βούτυρο είναι μια νύχτα στο ψυγείο. Το βούτυρο μπορεί επίσης να αποψυχθεί στον πάγκο της κουζίνας όλη τη νύχτα, αλλά μόνο για άμεση χρήση. Το βούτυρο που αφήνεται στον πάγκο θα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ιδανικό για συνταγές που απαιτούν το βούτυρο να είναι μαλακό. Ποτέ μην ξεπαγώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 8 Κόλπα Μαγειρικής που Εξοικονομούν Χρόνο