in , , ,

5 Σημάδια ότι Έχετε Τερμίτες στο Σπίτι σας

τερμίτες,σημάδια τερμιτών,συμβουλές για τερμίτες,χρήσιμα
τερμίτες,σημάδια τερμιτών,συμβουλές για τερμίτες,χρήσιμα

Πρόσφατα εντοπίσατε κάποια έντομα να φτερουγίζουν γύρω από το σπίτι σας και ανησυχείτε για αν είναι τερμίτες. Αλλά πώς μπορείτε να το καταλάβετε ότι είναι; Υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά σημάδια ότι εχετε τερμίτες στο σπίτι σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Πώς να Αντιμετωπίσετε Τερμίτες με Κοινά Οικιακά Προϊόντα

5 Σημάδια ότι Έχετε Τερμίτες στο Σπίτι σας

Οι τερμίτες είναι μικρά έντομα που καταστρέφουν το ξύλο και ζουν σε αποικίες, παρόμοιες με τα μυρμήγκια. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA), οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι προκαλούν δομικές ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Και δεν τρώνε μόνο το ξύλο αλλά και οτιδήποτε περιέχει κυτταρίνη, συμπεριλαμβανομένων των ταπετσαριών και των χαλιών. Αν και δεν τρώνε πλαστικό ή αφρό, μπορούν να περάσουν μέσα από αυτά τα υλικά. Γνωρίζοντας πώς να τα εντοπίσετε μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε έγκαιρα μια προσβολή προτού χρειαστεί να ξοδέψετε χιλιάδες για επισκευές.

Ιπτάμενοι τερμίτες

Οι ιπτάμενοι τερμίτες δεν δαγκώνουν, δεν τσιμπούν και δεν τρώνε ξύλο. Ωστόσο, είναι συχνά το πρώτο σημάδι προσβολής. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μόνος σκοπός τους είναι να αναπαράγουν και να ιδρύσουν νέες αποικίες. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε φτερά και να εντοπίσετε ιπτάμενους τερμίτες κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Τα φτερά του σμήνους τερμιτών είναι ανοιχτόχρωμα και έχουν συνήθως μήκος 0,5 έως 1 εκατοστά. Μόλις τα σμήνη βρουν συντρόφους, ρίχνουν τα φτερά τους, αφήνοντάς τα συχνά στα περβάζια των παραθύρων, στα μπαλκόνια και σε άλλα σημεία εισόδου.

Κούφιο ξύλο κοίλο ή με φουσκώματα

Το κατεστραμμένο ξύλο είναι ένα άλλο πιθανό σημάδι δραστηριότητας τερμιτών. Είναι πιο πιθανό να εντοπίσετε ζημιές στο ξύλο σε σημεία όπου οι τερμίτες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι σας μέσω της επαφής ξύλου με έδαφος, συμπεριλαμβανομένων των πλαισίων πορτών, ξύλινου πατώματος βεράντας, των σκαλοπατιών της βεράντας και των δομικών στηρίξεων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν εντοπίσετε ζημιά στο ξύλο, ελέγξτε προσεκτικά το κατεστραμμένο σημείο περιοχή για σημάδια μούχλας ή ερυσίβης. Η δεύτερη έχει συνήθως μια όψη πούδρας ενώ η πρώτη μπορεί να φαίνεται υγρή ή θολή. Αν βρείτε κάποιο, τότε έχετε πρόβλημα σήψης ξύλου. Η σήψη του ξύλου δεν είναι σημάδι βλάβης από τερμίτες, αλλά το συνεχώς νωπό ξύλο μπορεί να προσελκύσει παράσιτα όπως οι τερμίτες.

Το ξηρό ξύλο που αποκολλάται εύκολα σε κομμάτια είναι πιθανό να σαπίσει και είναι ένας τύπος βλάβης που προκαλείται όταν τα σπόρια των μυκήτων έρχονται σε επαφή με το υγρό ξύλο.

Το κούφιο ξύλο, από την άλλη, ή το ξύλο με σήραγγες, είναι σημάδι προσβολής τερμιτών. Μπορείτε να καταλάβετε ότι το ξύλο είναι κούφιο επειδή ακούγεται έτσι όταν το χτυπάτε.

Δείτε ακόμη 8 σημάδια ότι έχετε ζωύφια στο σπίτι σας

Περιττώματα

Τα περιττώματα, είναι ένα άλλο σημάδι της δραστηριότητας των τερμιτών. Φανερώνουν ότι έχουν τρυπώσει και τρώνε το ξύλο στο σπίτι σας. Οι τερμίτες δημιουργούν μικρές σήραγγες για να απαλλάξουν τις φωλιές τους από τα περιττώματα, αφήνοντάς τις σε όλο το σπίτι. Μερικές φορές μπορεί να παρατηρήσετε τρύπες κοντά σε περιοχές όπου τα έχετε εντοπίσει.

Τα περιττώματα ποικίλλουν ανάλογα με το είδος, αλλά είναι γενικά πολύ μικροσκοπικά και συχνά στο χρώμα του ξύλου. Μπορεί να μπερδεύονται με πριονίδι ή βρωμιά. Εάν δεν τα βλέπετε μπορείτε να τα μυρίσετε, καθώς αναδύουν μια μυρωδιά μουχλας.

Λασποσήραγγες

Οι υπόγειοι τερμίτες είναι πιθανό να δημιουργήσουν λασποσήραγγες που έχουν καφέ χρώμα και αποτελούνται από ξύλο και χώμα, με πλάτος περίπου 0,5 έως 2,5 εκατοστά. Το να μην βλέπετε μια λασποσήραγγα στο εξωτερικό του σπιτιού σας δεν σημαίνει ότι δεν έχετε προσβολή. Οι υπόγειοι τερμίτες συχνά τις φτιάχνουν σε ορατα σημεία όπως κατά μήκος περιφράξεων, βεράντες, κοντινούς κορμούς δέντρων και γωνίες τοίχων.

Πόρτες και παράθυρα με σφιχτή εφαρμογή

Οποιεσδήποτε πόρτες είναι ξαφνικά δύσκολο να κλείσουν ή να ανοίξουν είναι επίσης πιθανά σημάδια τερμιτών.

Επειδή η δραστηριότητα των τερμιτών μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα υγρασίας, τα κουφώματα των πορτών και των παραθύρων μπορούν να φουσκώσουν, καθιστώντας πιο δύσκολο να ανοίξουν ή να κλείσουν. Αυτό το σημάδι είναι πιθανότατα σε υπόγειους τερμίτες, οι οποίοι εκπέμπουν περισσότερη υγρασία από άλλα είδη.

Εάν οι τερμίτες είναι γύρω από τις πόρτες ή τα παράθυρα σας, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε άλλα σημάδια δραστηριότητας, όπως περιττώματα και φθορά στο ξύλο.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 5 Σημάδια ότι Έχετε Κοριούς στο Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βιταμίνη C και δέρμα,οφέλη βιταμίνης C,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Γιατί ο Ορός με Βιταμίνη C Μπορεί να Ωφελήσει το Δέρμα σας

βούτυρο στην κατάψυξη,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα

Μπορεί το Βούτυρο να Καταψυχθεί και για Πόσο Καιρό