in , , , ,

Γιατί ο Ορός με Βιταμίνη C Μπορεί να Ωφελήσει το Δέρμα σας

βιταμίνη C και δέρμα,οφέλη βιταμίνης C,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
βιταμίνη C και δέρμα,οφέλη βιταμίνης C,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Την βιταμίνης C εκτός από να την καταναλώσετε ως συμπλήρωμα μπορείτε να την εφαρμόσετε στο δέρμα σας, εκτός κι αν έχετε αλλεργική πάθηση. 7 Τρόποι Ώστε ο Λαιμός σας να μην Φανερώσει την Ηλικία σας

Αναγεννά τα κύτταρα.

© ndequerto / Reddit

Πρώτα απ’ όλα, επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που σημαίνει ότι παίζει ενεργό ρόλο στη διαδικασία αναγέννησης των κατεστραμμένων κυττάρων. Μαζί με μια υγιεινή διατροφή, όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα, ενισχύει τη διαδικασία για ταχύτερη αναγέννηση.

Προστατεύει το δέρμα από εξωτερικούς επιβλαβείς παράγοντες.

© Unsplash.com

Ακριβώς όπως μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά διατροφή καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, η βιταμίνη C κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα για το δέρμα σας. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και μπλοκάρει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του φωτός UV και του μολυσμένου αέρα, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής.

© gingernutmeg / Reddit

Σύμφωνα με έρευνες, η βιταμίνη C προλαμβάνει τη φλεγμονή που βοηθά στην επούλωση των πληγών και στην καταπράυνση της ερυθρότητας. Δεδομένου ότι η βιταμίνη C είναι πολύ όξινη, όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα, θα πυροδοτήσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Δείτε ακόμη Ένα Φυσικό Συστατικό για Τέλειο Δέρμα και Μαλλιά που Έχουν Όλοι Σπίτι

Μειώνει τις επιπτώσεις της γήρανσης.

© Pixabay.com

Η βιταμίνη C έχει συσφικτική επίδραση στο δέρμα. Όσο πιο γρήγορα ενσωματώσετε τον ορό βιταμίνης C στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε μακροπρόθεσμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αντιμετωπίζει τον αποχρωματισμό.

© Pixabay.com

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τον περιορισμό της παραγωγής μελανίνης που προκαλεί μαύρα στίγματα και υπερμελάγχρωση. Είναι επίσης αποτελεσματική στην εξάλειψη των κύκλων κάτω από τα μάτια εάν χρησιμοποιείται τακτικά. Και μια τονισμένη επιδερμίδα σημαίνει υγιή λάμψη.

Ενυδατώνει το δέρμα.

© Unsplash.com

Το δέρμα σας χάνει την υγρασία του κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το ασκορβυλοφωσφορικό μαγνήσιο, ένα παράγωγο της βιταμίνης C, παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. Επιπλέον, πρέπει πάντα να θυμάστε να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα για να διατηρείτε το δέρμα σας όμορφο!

Σε περίπτωση που δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ακόμη και διασημότητες όπως η Lady Gaga χρησιμοποιούν ορό με βιταμίνη C στη ρουτίνα ομορφιάς τους.

Πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας για τη βιταμίνη C

© Tinseltown / Shutterstock.com
  • Είναι πιο αποτελεσματική για το δέρμα σε μορφές ασκορβικού ή L-ασκορβικού οξέος. Άλλες αποτελεσματικές μορφές περιλαμβάνουν ασκορβικό τετραεξυλδεκυλεστέρα, φωσφορικό ασκορβυλικό μαγνήσιο και ασκορβική μεθυλσιλανόλη.
  • Αν και είναι σπάνιο να είστε αλλεργικοί στη βιταμίνη C, συνιστάται να τη δοκιμάσεις πρώτα εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα καλυμμένο μέρος του σώματός σας και παρατηρώντας την τις επόμενες 24 ώρες.
  • Για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από τη βιταμίνη C, συμπεριλάβετε τη στη διατροφή σας.
  • Εφαρμόστε οποιοδήποτε είδος ορού δέρματος πριν από την ενυδατική σας κρέμα.

Δείτε επίσης 8 Κόλπα Ομορφιάς για να Επιβραδύνετε τη Γήρανση του Δέρματος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ιδιοφυή κόλπα,κόλπα για το σώμα και το μυαλό,χρήσιμες συμβουλές,χρήσιμα

10 Ιδιοφυή Κόλπα για το Σώμα και το Μυαλό

τερμίτες,σημάδια τερμιτών,συμβουλές για τερμίτες,χρήσιμα

5 Σημάδια ότι Έχετε Τερμίτες στο Σπίτι σας