in ,

7 Τρόποι Ώστε ο Λαιμός σας να μην Φανερώσει την Ηλικία σας

φροντίδα λαιμού,λαιμός και ηλικία,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
7 Τρόποι Ώστε ο Λαιμός σας να μην Φανερώσει την Ηλικία σας

Ακριβώς όπως το πρόσωπό μας, ο λαιμός μας γερνά γρήγορα λόγω της γενετικής και της παρατεταμένης έκθεσης στις υπεριώδεις ακτίνες (UV). Ακόμα κι αν προσπαθούμε σκληρά να κρύψουμε σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες προσώπου ή λευκές τρίχες, οι προσπάθειές μας μπορεί να είναι μάταιες αν παραμελήσουμε τον λαιμό μας. Υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα σώσουν το λαιμό σας από την πρόωρη χαλάρωση και τις ρυτίδες και δεν θα φανερώσουν την ηλικία σας. 6 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Διατηρηθεί ο Λαιμός σας Νεότερος & ασκήσεις για τόνωση!

Το να κοιμάστε και να τρώτε σωστά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ρυτίδες στο λαιμό.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η στάση ύπνου μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ρυτίδων στο δέρμα. Ο ύπνος στο πλάι ή μπρούμυτα σας κάνει να πιέζετε το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι και αναγκάζει τον λαιμό σας να διπλώνει. Τελικά, αυτή η επαναλαμβανόμενη στάση θα κάνει ρυτίδες στο δέρμα σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να τις αποφύγετε ενώ κοιμάστε είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα.

Τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερο δέρμα. Τα κίτρινα-πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά όπως το σκουός, τα καρότα και το γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε καροτενοειδή, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα σας. Η προσθήκη ορισμένων συστατικών με απαραίτητα λιπαρά οξέα στη διατροφή σας – όπως τα καρύδια και το ελαιόλαδο – μπορεί επίσης να διατηρήσουν το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Συμπεριλάβετε τον λαιμό στην περιποίησης της επιδερμίδας και εφαρμόστε προϊόντα με κινήσεις προς τα πάνω.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Οι περισσότεροι ειδικοί ομορφιάς θα έλεγαν ότι η περιποίηση του δέρματος δεν σταματά στη γραμμή του σαγονιού. Θα πρέπει να εφαρμόζετε κρέμες και ορούς στο λαιμό σας. Τα προϊόντα με βάση τη ρετινόλη και τη βιταμίνη C συνιστώνται για την προστασία του δέρματος από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Είναι επίσης σημαντικό να ενυδατώνετε τον λαιμό κάθε μέρα, μαζί με το πρόσωπο. Η διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος το βοηθά να διατηρήσει τη σφριγηλότητά του. Και επειδή ο λαιμός είναι εξίσου εκτεθειμένος στις ακτίνες UV, προσθέστε ένα στρώμα προστασίας απλώνοντας αντηλιακό πάνω του. Μια άλλη συμβουλή από τους επαγγελματίες είναι να εφαρμόζετε τα προϊόντα με κινήσεις προς τα πάνω, για να αντιμετωπίσετε με κάποιο τρόπο την έλξη της βαρύτητας στο δέρμα.

Χρησιμοποιήστε scrub απολέπισης ή DIY μάσκες για να ξεφλουδίσετε το νεκρό δέρμα.

© Wiese / face to face / FaceToFace / REPORTER / East News

Εάν θέλετε να αποφύγετε να φαίνεστε σαν ένα εντελώς διαφορετικό άτομο από το λαιμό και κάτω, η απολέπιση θα πρέπει επίσης να εκτείνεται πέρα από το πρόσωπο. Το ξεφλούδισμα του δέρματός σας θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το λάδι που προκαλούν ακμή που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους. Τα προϊόντα μπορούν επίσης να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρμα όταν είναι καθαρό και φρέσκο. Ωστόσο, πριν κάνετε απολέπιση, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σκληρές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας βλάψουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά απολεπιστικά χρησιμοποιώντας τρόφιμα από την κουζίνα σας. Τα καθαριστικά και οι ενυδατικές κρέμες που πωλούνται στα καταστήματα περιέχουν συνήθως οργανικά στοιχεία όπως εσπεριδοειδή, ζαχαροκάλαμο και φυτά και μπορείτε να δημιουργήσετε μια DIY έκδοση χρησιμοποιώντας τα ίδια συστατικά. Υπάρχουν διάφορα είδη peeling που στοχεύουν σε διάφορα δερματικά προβλήματα και οι συνταγές είναι εύκολα διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Δείτε ακόμη 7 Τρόποι για να Διατηρήσετε το Πρόσωπό σας Νεανικό και Τονωμένο

Το να κάνετε μασάζ μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου.

© Shutterstock.com

Το ζεστό μασάζ πυροδοτεί το σχηματισμό κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στην ανανέωση και την επιδιόρθωση των κυττάρων. Το μασάζ προσώπου βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενισχύουν και τα αποτελέσματα των κρεμών ομορφιάς.

Μια τεχνική μασάζ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας είναι να χρησιμοποιήσετε το εξωτερικό των δακτύλων σας για να πιέσετε το λαιμό, ξεκινώντας από την κορυφή και πηγαίνοντας προς τα κάτω.

Προσέχετε τη θέση του λαιμού σας ενώ κοιτάτε το τηλέφωνό σας.

brightside

Αν κοιτάτε προς τα κάτω το τηλέφωνό σας οδηγεί σε «τσαλακωμένο» λαιμό και, με την πάροδο του χρόνου, η επαναλαμβανόμενη κίνηση θα μπορούσε να βαθύνει τα σημάδια των γραμμών και να προκαλέσει μόνιμες ρυτίδες. Οι ειδικοί συνιστούν να τοποθετείτε το τηλέφωνό σας μπροστά στο πρόσωπό σας ενώ το χρησιμοποιείτε. Μπορεί να είναι δύσκολο για το λαιμό σας στην αρχή, αλλά κοιτάζοντας ευθεία προς τα εμπρός μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό ρυτίδων.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για πιθανές θεραπείες.

© Shutterstock.com

Εάν έχετε την οικονομική ευκολία, υπάρχουν αρκετές χειρουργικές και μη επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να τονώσουν το κολλαγόνο ή να ξεφλουδίσουν τα νεκρά στρώματα του δέρματος στο λαιμό. Η Kim Kardashian, για παράδειγμα, αποκάλυψε ότι το μυστικό για τον νεανικό λαιμό της είναι μια θεραπεία με λέιζερ που ενισχύει το κολλαγόνο.

Άλλες αισθητικές επεμβάσεις, όπως το χημικό peeling και η δερμοαπόξεση, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ελαστικότητας και της εμφάνισης του λαιμού. Οι ενέσεις μπότοξ προστατεύουν επίσης τους μύες από τη σύσπαση και βοηθούν στη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος. Φροντίστε όμως να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν υποβληθείτε σε οποιαδήποτε θεραπεία.

Κάντε απλές ασκησεις κεφαλιού για να αποτρέψετε τον «λαιμό της γαλοπούλας».

brightside

Υπάρχουν τρόποι να αποτρέψετε τον «λαιμό της γαλοπούλας». Μια εύκολη άσκηση είναι να κάθεστε με την πλάτη σας ίσια και να σηκώνετε αργά το κεφάλι σας προς τα πίσω μέχρι το πηγούνι σας να δείχνει προς το ταβάνι. Στη συνέχεια, με κλειστό το στόμα, κάντε μια κίνηση «μασήματος» και επαναλάβετε αυτό 20 φορές. Μια άλλη παραλλαγή αυτής της άσκησης είναι αντί να μασάτε, σαν να «φιλάτε».

Υπάρχει επίσης η «ανύψωση λαιμού», όπου ξαπλώνετε (με το πρόσωπο προς τα πάνω) στο κρεβάτι σας με το κεφάλι σας να κρέμεται στην άκρη. Από αυτή τη θέση, σηκώστε προσεκτικά το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας τους μύες του λαιμού σας και επαναλάβετε αυτή την κίνηση 5 φορές. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη των μυών, στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην πρόληψη της περαιτέρω χαλάρωσης του λαιμού.

Δείτε επίσης 10 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τη Χαλάρωση του Δέρματος στο Πρόσωπο και το Λαιμό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 86

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση,πασχαλινή διακόσμηση,ιδέες πασχαλινής διακόσμησης,Πάσχα

Πασχαλινή Διακόσμηση με Ρουστίκ Πινελιές

αιτιές κακού ύπνου,συμβουλές για ύπνο,ποιοτικός ύπνος,χρήσιμα

6 Λόγοι που Δεν Μπορείτε να Κοιμηθείτε Καλά