in , , ,

6 Λόγοι που Δεν Μπορείτε να Κοιμηθείτε Καλά

αιτιές κακού ύπνου,συμβουλές για ύπνο,ποιοτικός ύπνος,χρήσιμα
6 Λόγοι που Δεν Μπορείτε να Κοιμηθείτε Καλά

Ενώ ο επαρκής ύπνος είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη γενική ευεξία, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν δύσκολο να κοιμηθούν γρήγορα και να ξυπνήσουν νιώθοντας ανανεωμένοι. Υπάρχουν μερικοί λόγοι εκτός από ένα φλιτζάνι καφέ αργά το βράδυ που μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε καλά. Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Έχετε χαλιά στο υπνοδωμάτιο.

brightside

Τα χαλιά μπορούν να προσθέσουν μια ωραία πινελιά στο υπνοδωμάτιό σας και να το κάνουν να φαίνεται άνετο, αλλά συγκεντρώνουν επίσης πολλή σκόνη και ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε ένα σπίτι χωρίς χαλιά, επιλέξτε μικρά που δεν μαζεύουν τόση σκόνη και καθαρίζονται ευκολότερα.

Κοιμάστε περισσότερο τα Σαββατοκύριακα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν ξυπνάτε νωρίς κάθε πρωί για να πάτε στη δουλειά στην ώρα σας, είναι απολύτως κατανοητό ότι θέλετε να περάσετε μερικές επιπλέον ώρες στο κρεβάτι τα Σαββατοκύριακα. Αλλά το να πηγαίνετε αργά για ύπνο μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί στην πραγματικότητα να διαταράξει τον κιρκάδιο ρυθμό σας και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας μακροπρόθεσμα. Αντί να ξυπνάτε αργά το Σαββατοκύριακο, δοκιμάστε να πηγαίνετε για ύπνο παρόμοιες ώρες και μετά από μερικές εβδομάδες, μπορεί να μην χρειάζεστε καν ξυπνητήρι για να ξυπνήσετε νιώθοντας ξεκούραστοι.

Κάνετε διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αν και η διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά μπορεί να είναι ωφέλιμη για μερικούς ανθρώπους, το να τα κόψετε εντελώς μπορεί να επηρεάσει τον ποιοτικό ύπνο. Το γάλα είναι μια από τις καλύτερες πηγές μελατονίνης, μιας σημαντικής ορμόνης ύπνου που στέλνει στον εγκέφαλο σήμα όταν είναι ώρα για ύπνο. Η μελατονίνη χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της αϋπνίας και αν δεν θέλετε να πάρετε συμπληρώματα, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν πάτε για ύπνο.

Δείτε ακόμη Γιατί ο Ύπνος με Ανεμιστήρα Μπορεί να Βλάψει την Υγεία μας

Ανοίγετε τη θέρμανση.

© Shutterstock.com

Όταν έχει ακόμα κρύο έξω, φυσικά θέλετε να σκεπαστείτε με μια βαριά κουβέρτα και να ανάψετε τη θέρμανση. Αλλά αν θέλετε να ξυπνήσετε ανανεωμένοι, είναι καλύτερα να κοιμάστε σε ένα ελαφρώς κρύο υπνοδωμάτιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι κοιμόμαστε καλύτερα σε πιο κρύα περιβάλλοντα και η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο επηρεάζει τον ύπνο σας ακόμη περισσότερο από τον εξωτερικό θόρυβο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Καταναλώνετε σνακ αργά το βράδυ.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όταν νιώθετε εξαντλημένοι στο τέλος της ημέρας, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να φάτε κάτι γλυκό ακριβώς πριν πάτε για ύπνο. Αλλά το να τρώτε πολύ αργά το βράδυ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάστε πεινασμένοι, στην πραγματικότητα, το να γευματίσετε 4 ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Κάνετε ένα ζεστό ντους ακριβώς πριν κοιμηθείτε.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χαλαρωτική αίσθηση ενός ζεστού ντους, αλλά το να το κάνετε ένα ακριβώς πριν τον ύπνο μπορεί να σας εμποδίσει να κοιμηθείτε καλά. Όταν το σώμα σας αρχίζει να προετοιμάζεται για ξεκούραση, η θερμοκρασία του πέφτει και το να κάνετε ένα ζεστό ντους αργά το βράδυ μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία και να μπερδέψει το σώμα σας.

Δείτε επίσης 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φροντίδα λαιμού,λαιμός και ηλικία,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Τρόποι Ώστε ο Λαιμός σας να μην Φανερώσει την Ηλικία σας

χρήσεις αλατιού στον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

5 Ασυνήθιστες Χρήσεις του Αλατιού στον Κήπο