(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά
100 γρ. βούτυρο μαλακό εκτός ψυγείου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Χλιαρό νερό
Tα μακρόστενα εδώ είναι με λουκάνικα, κέτσαπ, μουστάρδα και τα στρογγυλά με μπιφτέκι, ντομάτα , τυρί , μαγιονέζα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού από την ζάχαρη, τα δύο φακελάκια μαγιά και ρίχνουμε λίγο νερό χλιαρό για να φτιάξουμε έναν χυλό.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ (η σε λεκάνη), το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Όταν έχει φουσκώσει η μαγιά τη ρίχνουμε στη λακκούβα με το αλεύρι και επιπλέον λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε και το βούτυρο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Αφήνετε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα αναλόγως τη θερμοκρασία που έχουμε τοποθετήσει το ζυμαρακι μας.
Χωρίζουμε σε μικρές μερίδες, σχηματίζουμε μπαλάκια, σαν μικρό μήλο σε μέγεθος περίπου 120 γρ.το καθένα (για ψωμάκια κανονικά, όχι μικρά).