in , , ,

DiY Πως φτιάχνουμε lip Balm! Διάφορες παραλλαγές. Οδηγός βήμα-βήμα

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να φτιάξετε το δικό σας lip balm για λαμπερά και ενυδατωμένα χείλη; Μπορείτε πλέον να φτιάξετε μόνες στο σπίτι, ένα υπέροχο ενυδατικό χειλιών, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει, από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το βίντεο που ακολουθεί είναι αρκετά κατατοπιστικό, καθώς δείχνει όλη τη διαδικασία, βήμα προς βήμα και θα σας βοηθήσει από το πρώτο στάδιο, μέχρι το τελευταίο ώστε να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα ομορφιάς. Πιστεύουμε ότι θα λατρέψετε τις συνταγές που ακολουθούν!



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πως φτιάχνουμε lip balm

Μπορεί να απαιτεί λίγη προσπάθεια παραπάνω, καθώς χρειάζεται καλά και αποτελεσματικά υλικά. Όμως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και θα βοηθήσει τα χείλη να διατηρηθούν μαλακά και λαμπερά.

Δείτε το βίντεο για να κατανοήσετε τη διαδικασία που χρειάζεται ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σπιτικό lip balm
Αφού πήρατε μια γεύση για το πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας lip balm, ας δούμε μια ακόμη συνταγή, με βασικά συστατικά φυτικά έλαια και φυσικό κερί για σπιτικό lip balm.

Συστατικά:
Φυτικά έλαια (λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο)
Μελισσοκέρι
Αιθέρια έλαια (της επιλογής σας)

Οδηγίες:
Η αναλογία που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι 1 μέρος φυτικών ελαίων και 1/3 κερί μέλισσας. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε 15 κουταλιές λάδι καρύδας και 5 κουταλιές μελισσοκέρι.

Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε σε μπεν μαρι το κερί, μαζί με το το λάδι. Περιμένουμε μέχρι να λιώσει εντελώς το μελισσοκέρι και ταυτόχρονα ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βγάζουμε αμέσως από το μπεν μαρί, για να μην αποκτήσει μεγάλες θερμοκρασίες και περιμένουμε να κρυώσει. Προσθέστε μερικές σταγόνες από τα αιθέρια έλαια που επιλέξατε και ανακατέψτε ελαφρώς. Τοποθετείστε το μείγμα σε ειδικά δοχεία πριν παγώσει, όσο είναι ακόμα σε υγρή μορφή.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Παραλλαγμένη συνταγή για lip balm

Συστατικά:

2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
1 κ.σ. αποξηραμένα άνθη τριανταφυλιάς
1 κ.σ. βούτυρο κακάο
5 σταγόνες βιταμίνη Ε (2 κάψουλες) ή 1 κ.γ. μέλι
2 – 3 σταγόνες έλαια βανίλιας

Διαδικασία:

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας μαζί με τα αποξηραμένα άνθη τριανταφυλλιάς, για μισή ώρα τουλάχιστον. Σουρώνουμε το υγρό σε βάζο χρησιμοποιώντας τουλπάνι ή σουρωτήρι. Ταυτόχρονα βάζουμε το βούτυρο κακαό να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία (χωρίς να βράσει, διότι αλλάζει η μοριακή του δομή) και το ενσωματώνουμε με τα έλαια. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε δοχεία.

Lip balm από τυράκι


Αναφερόμαστε στις μικρές μπουκίτσες τυριού που κυκλοφορούν στο εμπόριο και έχουν ως περιτύλιγμα κερί, επενδεδυμένο με πλαστικό κόκκινου χρώματος. Ίσως οι περισσότεροι τα γνωρίζετε με την εμπορική τους ονομασία. Τα τυριά babybel που είναι σε μπουκίτσες, μπορούν να χρησιμεύσουν για να φτιάξουμε lip gloss. Τίποτα δεν πάει χαμένο και το περιτύλιγμα τους θα βοηθήσει να αποκτήσουμε πιο απαλά χείλη.

Θα χρειαστείτε:
Το κεράκι περιτυλίγματος από τα babybel
Φυτικά έλαια της επιλογής σας
Ειδικό δοχείο ή παλιά συσκευασία από άδειο κραγιόν

Διαδικασία:
Βάλτε σε ένα μπρίκι το περιτύλιγμα από τα babybel μια κουταλιά φυτικό έλαιο και λίγο βούτυρο κακάο. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση και πάνω βάλτε το μπρίκι, ώστε με του ατμούς του να αποκτήσει θερμότητα και να αρχίσουν τα υλικά να λιώνουν. Θα γίνει σε πολύ σύντομο χρόνο, γιαυτό μόλις υγροποιηθούν αναδέψτε ελαφρώς με το μπρίκι και περιμένετε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Αδειάστε με προσοχή στο άδειο κραγιόν ή στο ειδικό δοχείο. Περιμένετε μέχρι να παγώσει και πλέον μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε βελούδινα χείλη.


Στικ Για τα χείλη

Μια ακόμη αρκετά εύκολη επιλογή να φτιάξουμε στικ για την περιποίηση των χειλιών.

Συστατικά:
Καθαρή Βαζελίνη
Σκόνη για ζελέ
Μέλι
1/4 κ.γ σταγόνες νερό

Διαδικασία:
Παίρνουμε από το φαρμακείο καθαρή βαζελίνη -κατάλληλη για τα χείλη- και τη βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθεί ελαφρώς χρησιμοποιώντας ανοξείδωτο δοχείο. Εναλλακτικά για τους «μερακλήδες» μπορείτε να τη λιώσετε σε μπεν μαρι. Παίρνουμε τη σκόνη για ζελέ, με γεύση κεράσι ή φράουλα και προσθέτουμε ελάχιστες σταγόνες νερό, ώστε να διαλυθεί. Ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στη βαζελίνη. Προσπαθήστε να βρείτε την ποσότητα του ζελέ που χρειάζεται, ανάλογα με την απόχρωση που θέλετε να έχει το lip gloss. Προσθέστε περίπου 1 κ.γ. μέλι, ανακατέψτε και βάλτε σε ειδικό στικ. Αφήστε να παγώσει και είναι έτοιμο προς χρήση.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Βάλσαμο» για τα χείλη

Θα χρειαστείτε:
2 κ.σ. βούτυρο κακάο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ σκόνη για ζελέ
Λίγες σταγόνες νερό

Διαδικασία:
Σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το μέλι. Προετοιμάζουμε τη σκόνη του ζελέ (όπως περιγράψαμε παραπάνω) και την τοποθετούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε στο δοχείο.

Επειδή περιέχει νερό και φρέσκα υλικά θα ήταν σωστό να φυλάσσετε στο ψυγείο.

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες συνταγές για να φτιάξετε σπίτικό lip balm, με αγνά υλικά και να έχετε πάντοτε απαλά και σαρκώδη χείλη.

via votanonkipos

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Σπιτική συνταγή για αφράτα ψωμάκια σάντουιτς ή χάμπουργκερ!

Αυτό είναι το μυστικό των εστιατορίων για τέλεια ζυμαρικά