Τα παξιμαδάκια είναι ένα σνακ που υπάρχει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Νομίζω είναι στο dna του έλληνα νε έχει πάντα παξιμαδάκια να συνοδέψει τον καφέ ή το γάλα το πρωί. Παρακάτω σας έχουμε μια εξαιρετική συνταγή με απλά υλικά για παξιμαδάκια πορτοκαλιού αν τα θέλετε να γίνουν νηστίσιμα, ή με γάλα αν θέλετε να γίνουν αφράτα. Η επιλογή είναι δική σας.
Υλικά για νηστίσιμα παξιμαδάκια πορτοκαλιού
- 1μιση ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού ή γάλα
- 2μιση ποτήρια ζάχαρη
- 1 κ.σ. αμμωνία
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- λίγη κανέλα
- 1μιση με 2 κιλά αλεύρι
- προαιρετικά σουσάμι
Μοναστηριακή συνταγή: Νηστίσιμο Εκμέκ Κανταΐφι
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Θέλουμε τόσο αλεύρι ώστε να βγει μια μαλακή ελαστική ζύμη. Ανοιγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο και λεπτό σχήμα και χαράζουμε τα παξιμαδάκια μας. Αν θέλουμε βάζουμε και σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από τον φούρνο κόβουμε τα παξιμάδια και μετά τα ξαπλώνουμε ένα ένα στο ταψί και ξαναβάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για να στεγνωσουν. Τα γυρίζουμε για να στεγνώσουν και από τις 2 πλευρές.
Αποθηκεύουμε σε τάπερ αφού έχουν κρυώσει και έχουμε φρέσκα παξιμαδάκια για τον καφέ μας.
Η συνταγή είναι από την ομάδα Μαγειρικές απολαύσεις και την φίλη Κική Κουτσιμανή
Συνταγή για υπέροχα αφράτα νηστίσιμα τσουρέκια!