Σίγουρα έστω και μια φορά στη ζωή σου, σου έχει πέσει πολύ πιπέρι στο φαγητό. Σήμερα θα σου δείξω πώς θα σώσεις το φαγητό από το πολύ πιπέρι για να μην χρειαστεί να το πετάξεις αλλά ούτε και να βγάζει το στόμα σου φλόγες όταν το τρως,
Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό: Τι να κάνω – Λύσεις
Πρόσθεσε κάποιο γαλακτοκομικό μέσα στο φαγητό.
Τα γαλακτοκομικά όπως το γάλα. η κρέμα γάλακτος ή ακόμα και το γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν το εξτρά πιπέρι. Τα λιπάρα που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά εξουδετερώνουν το κάψιμο του πιπεριού. Πρόσθεσε κάτι από τα παραπάνω – φυσικά αν ταιριάζει στο φαγητό – και δοκίμαζε όσο προσπαθείς να σβήσεις το κάψιμο του πιπεριού.
Αραίωσε το φαγητό
Όπως και στην υπερβολική προσθήκη αλατιού έτσι και με το πιπέρι μια πολύ καλή λύση είναι να αραιώσεις το φαγητό. Και πώς θα το κάνεις αυτό; Πρόσθεσε μέσα νερό, ζωμό, περισσότερα λαχανικά, σάλτσα ετσι ώστε να έρθει σε ισορροπία με το αλάτι.
Το άμυλο μπορεί να σε ξελασπώσει
Οι τροφές που περιέχουν άμυλο μπορούν να τραβήξουν και να απορροφήσουν το πιπέρι. Ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, ψωμί είναι μερικά από τα υλικά που μπορείς να βάλεις στην κατσαρόλα ή το τηγάνι αν φυσικά το επιτρέπει και ταιριάζει στο φαγητό.
Πρόσθεσε κάτι γλυκό
Η πικάντικη γεύση μπορεί να ισορροπηθεί με κάτι γλυκό. Μέλι ή ζάχαρη μπορεί να το διορθώσει, ίσως όχι απόλυτα αλλά θα κάνει διαφορά.
Λεμόνι ή πορτοκάλι
Η οξύτητα του λεμονιού, του λάιμ αλλά και του πορτοκαλιού μπορεί να ηρεμήσει τους πικάντικους τόνους του φαγητού. Στύψε μέσα στο φαγητό σιγά σιγά μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που θες.
Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις καλό θα είναι το πιπέρι να το προθέτεις με προσοχή και σύνεση. Καλύτερα που λένε να του λείπει και να το προσθέσεις μετά πάρα να έχει πολύ και να τρέχεις να το διώξεις.
φώτο reddit.com