Αν προσέχετε τα λιπαρά που καταναλώνετε, το τηγάνισμα αυγών σε νερό μπορεί να είναι η επανάσταση στο μαγείρεμα που περιμένατε. Πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι αφού δοκίμασαν αυτή τη μέθοδο, δεν χρησιμοποίησαν ποτέ ξανά λάδι. Αυτή η μέθοδος μαγειρικής δεν είναι μόνο πιο υγιεινή αλλά και εκπληκτικά απλή, διασφαλίζοντας ότι τα αυγά σας είναι εξίσου νόστιμα χωρίς την ανάγκη πρόσθετων λιπαρών. Πως να Μαγειρέψετε το Ρύζι για Χαμηλότερους Υδατάνθρακες και Λίγες Θερμίδες
Γιατί να τηγανίσετε αυγά στο νερό;
Το τηγάνισμα των αυγών σε νερό είναι μια μέθοδος που αχνίζει τα αυγά απαλά, με αποτέλεσμα ένα τρυφερό, ομοιόμορφα ψημένο αυγό χωρίς να χρειάζεται λάδι ή βούτυρο. Αυτή η μέθοδος μειώνει την περιεκτικότητα σε λιπαρά, καθιστώντας το μια πιο υγιεινή επιλογή, ειδικά για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη λίπους για λόγους υγείας.
Θα χρειαστείτε
Φρέσκα αυγά
Αντικολλητικό τηγάνι
Νερό
Μαγειρική σπάτουλα
Καπάκι για το τηγάνι
Δείτε ακόμη Ποια Είναι τα 5 Λαχανικά που Πρέπει Πάντα να Μαγειρέψετε πριν τα Φάτε
Οδηγίες
Τοποθετήστε το αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήστε το να ζεσταθεί για ένα ή δύο λεπτά. Το κλειδί για τη χρήση νερού για το τηγάνισμα των αυγών είναι να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι, καθώς αυτό θα αποτρέψει το να κολλήσουν τα αυγά χωρίς να χρειάζεται λάδι.
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε περίπου δύο με τρεις κουταλιές της σούπας νερό στο τηγάνι. Η ποσότητα του νερού μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού αλλά θα χρειαστείτε αρκετό για να δημιουργήσετε ατμό χωρίς να καλύψετε τα αυγά.
Σπάστε τα αυγά απευθείας στο τηγάνι πάνω από το νερό. Είναι εντάξει αν το νερό απλωθεί και ανακατευτεί με τα ασπράδια. αυτό θα βοηθήσει στο ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Βάλτε το καπάκι στο τηγάνι αμέσως μετά την προσθήκη των αυγών. Ο ατμός που έχει παγιδευτεί μέσα θα ψήσει τα αυγά. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για περίπου 2 με 3 λεπτά ή μέχρι να δέσουν τα ασπράδια και να ψηθούν οι κρόκοι της αρεσκείας σας.
Μόλις ψηθούν τα αυγά, περάστε απαλά μια σπάτουλα κάτω από αυτά και σηκώστε τα από το τηγάνι. Σερβίρετε αμέσως. Θα παρατηρήσετε ότι τα ασπράδια των αυγών είναι αφράτα και τρυφερά, χωρίς επιπλέον λίπος.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Μαγείρεμα στον Ατμό: Γιατί είναι πιο Υγιεινό