in , , , ,

Μαγείρεμα στον Ατμό: Γιατί είναι πιο Υγιεινό

Μαγείρεμα στον Ατμό: Γιατί είναι πιο Υγιεινό
Μαγείρεμα στον Ατμό: Γιατί είναι πιο Υγιεινό

Το μαγείρεμα στον ατμό μπορεί να είναι μια αρκετά υποτιμημένη μέθοδος παρασκευής φαγητού. Όμως διατηρεί τη θρεπτική αξία του φαγητού και είναι εύκολο. Είναι Ασφαλές να Τρώτε Μπανάνα το Βράδυ;

Γιατί το Μαγείρεμα στον Ατμό Είναι το πιο Υγιεινό

Τι είναι η μαγειρική στον ατμό

Είναι μια τεχνική μαγειρέματος όπου ο ζεστός ατμός χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τη θερμότητα στο φαγητό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έρχεται σε επαφή με νερό, όπως όταν βράζει, ή με μαγειρικά έλαια και λίπη, όπως στο τηγάνισμα. Παρακάτω είναι μερικοί διατροφικοί λόγοι που πρέπει να προτιμήσετε την μαγειρική στον ατμό.

Διατηρεί ανέπαφα τις βιταμίνες και τα μέταλλα

Οι συμβατικές μέθοδοι μαγειρέματος όπως το τηγάνισμα ή το βράσιμο βοηθούν ελάχιστα στη διατήρηση της θρεπτικής ποιότητας του φαγητού. Η διαδικασία του ατμού διατηρεί τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που βρίσκονται στα λαχανικά. Ο ατμός ενισχύει περαιτέρω τη δύναμη ορισμένων βιταμινών όπως η βιταμίνη Β, η θειαμίνη, η νιασίνη και η βιταμίνη C. Επίσης, ορισμένα μέταλλα όπως το κάλιο, το ασβέστιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος παραμένουν ανέπαφα.

Δείτε ακόμη Προσοχή: Γιατί ΔΕΝ Πρέπει να Φάτε ένα Μπιφτέκι που Είναι Ακόμα Κόκκινο στη Μέση – Ποια Είναι η Διαφορά Του Κιμά Με την Μπριζόλα

Δεν απαιτεί λάδι

Όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται στον ατμό, δεν χρειάζεται λάδι, κάτι που χρησιμοποιείται τακτικά στο τηγάνισμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αμέσως χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από τα τρόφιμα που έχουν μαγειρευτεί σε λάδι.

Κάνει το φαγητό εύπεπτο

Η διαδικασία του ατμού καθιστά τα μαγειρεμένα λαχανικά και φρούτα μαλακά, αφήνοντάς τα εύκολα εύπεπτα για τον οργανισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας μπορεί να απολαύσει όλες τις θρεπτικές ιδιότητες απρόσκοπτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μειώνει τη χοληστερόλη

Το μαγείρεμα φαγητού στον ατμό βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι δεν χρειάζεται να το μαγειρέψετε με λάδι. Έτσι, δεν καταναλώνετε πρόσθετο λίπος ή εκείνα τα κορεσμένα λίπη που συμβάλλουν σε υψηλά επίπεδα αίματος και χοληστερόλης. Επομένως, είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να μαγειρέψετε το φαγητό σας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 11 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Μπορούν να σας Αρρωστήσουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κοριοί του Κρεβατιού: Όσα θες να Μάθεις - Ερωτήσεις και απαντήσεις - Τι τους σκοτώνει 100 τοις εκατό

Κοριοί του Κρεβατιού: Όσα θες να Μάθεις – Ερωτήσεις και απαντήσεις – Τι τους σκοτώνει 100 τοις εκατό

Κατεβάζετε χειμωνιάτικα; Τα 5 βήματα για να έχετε οργανωμένη και καθαρή ντουλάπα για όλο τον χειμώνα

Κατεβάζετε χειμωνιάτικα; Τα 5 βήματα για να έχετε οργανωμένη και καθαρή ντουλάπα για όλο τον χειμώνα