Το μαγείρεμα στον ατμό μπορεί να είναι μια αρκετά υποτιμημένη μέθοδος παρασκευής φαγητού. Όμως διατηρεί τη θρεπτική αξία του φαγητού και είναι εύκολο. Είναι Ασφαλές να Τρώτε Μπανάνα το Βράδυ;
Τι είναι η μαγειρική στον ατμό
Είναι μια τεχνική μαγειρέματος όπου ο ζεστός ατμός χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τη θερμότητα στο φαγητό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έρχεται σε επαφή με νερό, όπως όταν βράζει, ή με μαγειρικά έλαια και λίπη, όπως στο τηγάνισμα. Παρακάτω είναι μερικοί διατροφικοί λόγοι που πρέπει να προτιμήσετε την μαγειρική στον ατμό.
Διατηρεί ανέπαφα τις βιταμίνες και τα μέταλλα
Οι συμβατικές μέθοδοι μαγειρέματος όπως το τηγάνισμα ή το βράσιμο βοηθούν ελάχιστα στη διατήρηση της θρεπτικής ποιότητας του φαγητού. Η διαδικασία του ατμού διατηρεί τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που βρίσκονται στα λαχανικά. Ο ατμός ενισχύει περαιτέρω τη δύναμη ορισμένων βιταμινών όπως η βιταμίνη Β, η θειαμίνη, η νιασίνη και η βιταμίνη C. Επίσης, ορισμένα μέταλλα όπως το κάλιο, το ασβέστιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος παραμένουν ανέπαφα.
Δεν απαιτεί λάδι
Όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται στον ατμό, δεν χρειάζεται λάδι, κάτι που χρησιμοποιείται τακτικά στο τηγάνισμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αμέσως χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από τα τρόφιμα που έχουν μαγειρευτεί σε λάδι.
Κάνει το φαγητό εύπεπτο
Η διαδικασία του ατμού καθιστά τα μαγειρεμένα λαχανικά και φρούτα μαλακά, αφήνοντάς τα εύκολα εύπεπτα για τον οργανισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας μπορεί να απολαύσει όλες τις θρεπτικές ιδιότητες απρόσκοπτα.
Μειώνει τη χοληστερόλη
Το μαγείρεμα φαγητού στον ατμό βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι δεν χρειάζεται να το μαγειρέψετε με λάδι. Έτσι, δεν καταναλώνετε πρόσθετο λίπος ή εκείνα τα κορεσμένα λίπη που συμβάλλουν σε υψηλά επίπεδα αίματος και χοληστερόλης. Επομένως, είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να μαγειρέψετε το φαγητό σας.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης 11 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Μπορούν να σας Αρρωστήσουν