Μερικές φορές, όταν αγοράζετε ένα χάμπουργκερ, ανακαλύπτετε ότι το μπιφτέκι δεν έχει ψηθεί εντελώς μέχρι το τέλος και είναι ακόμα λίγο κόκκινο στη μέση. Λοιπόν τι κάνετε; Το τρώτε όπως είναι; Η απάντηση είναι “οχι”. 11 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Μπορούν να σας Αρρωστήσουν
Δεν είναι απολύτως ασφαλές να φας ένα μπιφτέκι που είναι ακόμα κόκκινο στη μέση. Αυτό συμβαίνει γιατί διατρέχετε τον κίνδυνο να μολυνθείτε με E.coli. Αυτά τα βακτήρια σκοτώνονται μόνο εάν το μπιφτέκι θερμανθεί διαρκώς.
Λοιπόν, πώς γίνεται αυτό να είναι διαφορετικό για τις μπριζόλες και τα μπιφτέκια; Μια μπριζόλα είναι ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος. Το E.coli βρίσκεται συνήθως στο εξωτερικό στρώμα του κρέατος. Όταν η μπριζόλα έχει ζεσταθεί αλλά είναι ακόμα ροζ ή κόκκινη στη μέση, τα βακτήρια θα καταστραφούν, αφού ήταν στο εξωτερικό του κρέατος.
Επειδή ο κιμάς αποτελείται από κιμά, τα βακτήρια E.coli μπορούν να βρεθούν σε ολόκληρο το μπιφτέκι. Γι’ αυτό πρέπει να μαγειρέψετε ολόκληρο το μπιφτέκι για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος E.coli.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Τι συμβαίνει όταν το ίδιο λάδι χρησιμοποιείται για τηγάνισμα ξανά και ξανά