in , ,

Κοριοί του Κρεβατιού: Όσα θες να Μάθεις – Ερωτήσεις και απαντήσεις – Τι τους σκοτώνει 100 τοις εκατό

Κοριοί του Κρεβατιού: Όσα θες να Μάθεις - Ερωτήσεις και απαντήσεις - Τι τους σκοτώνει 100 τοις εκατό
Κοριοί του Κρεβατιού: Όσα θες να Μάθεις - Ερωτήσεις και απαντήσεις - Τι τους σκοτώνει 100 τοις εκατό

Οι κοριοί του κρεβατιού μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή και είναι επιβλαβείς για την υγεία μας.

Κοριοί του Κρεβατιού
Κοριοί του Κρεβατιού

Τι είναι οι κοριοί

Οι κοριοί είναι έντομα από το γένος Cimex που τρέφονται με αίμα και τσιμπάνε συνήθως τη νύχτα. Τα τσιμπήματα τους έχουν ως αποτέλεσμα μια σειρά από επιπτώσεις στην υγεία, όπως δερματικά εξανθήματα, ψυχολογικές επιπτώσεις και αλλεργικές αντιδράσεις. Τα τσιμπήματα κοριών δημιιουργούν σημάδια στο δέρμα που μπορεί να είναι απο μικρές κοκκινίλες έως εμφανείς φουσκάλες.

Πώς μπορώ να αναγνωρίσω τους κοριούς

Οι ενήλικες κοριοί φαίνονται εύκολα με γυμνό μάτι. Έχουν χρώμα καστανοκόκκινο, χωρίς φτερά και έχουν περίπου το μέγεθος ενός σπόρου μήλου. Οι μικρή σε ηλικία κοριοί (υπάρχουν 5 νυμφικά στάδια ηλικίας) μπορούν επίσης να φανούν με γυμνό μάτι, αλλά είναι μικρότεροι από τους ενήλικες και έχουν ημιδιαφανές υπόλευκο-κίτρινο χρώμα.

Υπάρχουν κοριοί στο κρεβάτι μου;

Εξετάστε τα μαξιλάρια και τα σεντόνια για σημάδια και κηλίδες αίματος. Αφαιρέστε τα σεντόνια και ελέγξτε γύρω από τις άκρες και τις ραφές του στρώματός σας για κοριούς και αυγά. Αφαιρέστε το στρώμα και χρησιμοποιήστε τον φακό σας για να αναζητήσετε τις σχισμές και τις γωνίες γύρω από το σκελετό του κρεβατιού και το κεφαλάρι σας.

Είναι επιβλαβείς οι κοριοί

Το τσίμπημα του κοριού επηρεάζει διαφορετικά κάθε άτομο. Οι αντιδράσεις στο δάγκωμα ποικίλουν. Μπορεί να υπάρχει απουσία σημαδιού του δαγκώματος, ένα μικρό σημάδι έως μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Οι κοριοί δεν θεωρούνται επικίνδυνοι. Ωστόσο, μια αλλεργική αντίδραση σε πολλαπλά τσιμπήματα μπορεί να χρειάστεί ιατρική φροντίδα.

Τι σκοτώνει τους κοριούς;

Πυρεθρίνες και πυρεθροειδή: Οι πυρεθρίνες και τα πυρεθροειδή είναι οι πιο κοινές ενώσεις που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των κοριών και άλλων παρασίτων εσωτερικών χώρων. Οι πυρεθρίνες είναι βοτανικά εντομοκτόνα που προέρχονται από άνθη χρυσάνθεμου. Τα πυρεθροειδή είναι συνθετικά χημικά εντομοκτόνα που δρουν όπως οι πυρεθρίνες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πώς ξεκινούν οι κοριοί;

Εάν ξαφνικά αντιμετωπίζετε σημάδια εισβολής από κοριούς στο σπίτι σας για πρώτη φορά, πιθανότατα να έχουν φτάσει κρυφά ως λαθρεπιβάτες σε ένα πορτοφόλι, αποσκευές ή ρούχα. Τα μεταχειρισμένα έπιπλα, ιδιαίτερα τα στρώματα, τα ελατήρια, οι καναπέδες και οι καρέκλες, μπορεί να φιλοξενούν πεινασμένους κοριούς.

Τι σκοτώνει τους κοριούς 100 τοις εκατό;

Η θερμότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει τους κοριούς και τα αυγά τους σε έπιπλα και χαλιά. Γι’ αυτό είναι βασικό να λιάζετε υφάσματα και στρώματα. Η πιο κοινή μέθοδος εξόντωσης κοριών με θερμότητα είναι η χρήση ατμού. Ο ατμοκαθαριστής εξοντώνει τους κοριούς 100 τοις εκατό καθ΄ςω σε θερμοκρασία άνω των 45 βαθμών δεν αντέχουν. Ειδικά σε θερμοκρασία 60 βαθμών κελσίου πεθαίνουν ακαριαία. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν επαγγελματικούς ατμοκαθαριστές για να σκοτώσουν τους κοριούς σε μολυσμένα διαμερίσματα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Γιατί Πρέπει Πάντα να Ξεπλένετε τις Λωρίδες Μπέικον με Νερό πριν το Μαγείρεμα

Γιατί Πρέπει Πάντα να Ξεπλένετε τις Λωρίδες Μπέικον με Νερό πριν το Μαγείρεμα

Μαγείρεμα στον Ατμό: Γιατί είναι πιο Υγιεινό

Μαγείρεμα στον Ατμό: Γιατί είναι πιο Υγιεινό