Οι περισσότεροι ρίχνουν τις λωρίδες μπέικον τους σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι χωρίς να το σκέφτονται. Είναι πολύ εύκολο γιατί το κρέας έχει αρκετό λίπος από μόνο του για να ψηθεί. Όμως το μπέικον θα είναι πολύ πιο νόστιμο αν το ξεπλύνετε με νερό πριν το μαγειρέψετε. Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι
Το να ξεπλένετε το μπέικον με τρεχούμενο νερό πριν το μαγειρέψετε ακούγεται πολύ περίεργο, αλλά πολλοί σεφ το ορκίζονται. Προφανώς, αν το κάνετε αυτό, το μπέικον σας θα συρρικνωθεί πολύ λιγότερο.
Αυτό το κόλπο είναι πολύ απλό. Αντί να τοποθετήσετε αμέσως τις λωρίδες μπέικον στο τηγάνι, ξεπλύνετε για λίγο με τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, τηγανίστε το μπέικον όπως πάντα και θα βγει πολύ πιο τραγανό από ό,τι συνήθως. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα: οι λωρίδες συρρικνώνονται πολύ λιγότερο όταν τις ξεπλένετε πρώτα κάτω από νερό.
πηγή φωτογραφίας / Image by Freepik
Δείτε επίσης 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ