in , , , , ,

Είναι Ασφαλές να Τρώτε Μπανάνα το Βράδυ;

Είναι Ασφαλές να Τρώτε Μπανάνα το Βράδυ;
Είναι Ασφαλές να Τρώτε Μπανάνα το Βράδυ;

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα που καταναλώνονται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Γεμάτες με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες έχουν πολλά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία. Το κίτρινο φρούτο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνες. Βοηθά στην απώλεια βάρους, διατηρεί την καρδιά σας υγιή και εξασφαλίζει την εύκολη κίνηση του εντέρου. Υπάρχει όμως πολλή λανθασμένη αντίληψη που σχετίζεται με την κατανάλωση μπανανών και μία από τις πιο συνηθισμένες είναι ότι η κατανάλωση μπανανών το βράδυ μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και του βήχα. Αντιμετωπίστε την Αϋπνία με Τσάι Μπανάνας

Είναι Ασφαλές να Τρώτε Μπανάνα το Βράδυ;

Πρέπει να φάτε μια μπανάνα πριν πάτε για ύπνο;

Ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας και διατροφολόγοι λένε ότι ο μόνος λόγος που πρέπει να αποφεύγει κανείς να τρώει μπανάνα κοντά στην ώρα του ύπνου είναι εάν υποφέρει από κρυολόγημα ή βήχα ή έχει άσθμα. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωση μιας μπανάνας κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να αυξήσει τον σχηματισμό βλέννας. Επίσης, η κατανάλωση μιας μπανάνας το βράδυ μπορεί να αυξήσει το βάρος γιατί γίνεται δύσκολο για το σώμα σας να την αφομοιώσει. Ωστόσο, μπορείτε να εξετάσετε την κατανάλωση μπανάνας για οποιοδήποτε από τα ακόλουθα οφέλη:

Βοηθά στην πρόκληση ύπνου

Εάν είχατε μια μεγάλη κουραστική μέρα και αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, η μπανάνα είναι κάτι που μπορείτε να φάτε το βράδυ. Μια ή δύο μπανάνες μπορούν να καταναλωθούν κοντά στην ώρα του ύπνου, επειδή βοηθούν τους μύες σας να αισθάνονται ήρεμοι και χαλαροί και έτσι σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα.

Βοηθά στον έλεγχο του οξέος του στομάχου

Εάν είχατε ένα βαρύ γεύμα το βράδυ, το οποίο ήταν γεμάτο με πολύ λάδι και μπαχαρικά, υπάρχουν πιθανότητες να υποφέρετε από καούρα ή οξύτητα. Η κατανάλωση μιας μπανάνας μπορεί να είναι χρήσιμη γιατί βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου και επομένως είναι ευεργετική για τη διατήρηση της οξύτητας.

Δείτε ακόμη Ιαπωνική ΔΙΑΙΤΑ με Μπανάνα και χάστε εως 5 κιλά!

Βοηθά στην πρόληψη των μυϊκών κραμπών

Εάν έχετε βιώσει μυϊκή κράμπα στον ύπνο σας τη νύχτα, η κατανάλωση μιας μπανάνας αργά το βράδυ μπορεί να σας προσφέρει την ανακούφιση που χρειάζεστε. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και κάλιο, τους δύο ηλεκτρολύτες που αποδεικνύονται ευεργετικοί στη μείωση μυϊκών κραμπών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βοηθά στον περιορισμό της επιθυμίας σας για γλυκό

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε να τελειώνουμε τα γεύματά μας με γλυκά, αλλά η κατανάλωσή τους δεν είναι καλή επιλογή το βράδυ. Επίσης, πολλοί μπορεί να έχουν λιγούρα αργά το βράδυ για γλυκά. Η κατανάλωση μιας μπανάνας είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική από την κατανάλωση γλυκών το βράδυ και επίσης να βάλετε ένα τέλος σε όλες αυτές τις επιθυμίες για γλυκό αργά το βράδυ.

Προσφέρει φυτικές ίνες

Οι μπανάνες είναι γεμάτες με φυτικές ίνες και έτσι η κατανάλωση αυτής της σούπερ τροφής κοντά στην ώρα του ύπνου βοηθά στην παροχή μιας επιπλέον ώθησης φυτικών ινών στο σώμα. Οι επιπλέον φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του διαβήτη τύπου 2, των καρδιακών παθήσεων και της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Εάν παλεύετε με την υψηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη καλίου και να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση της αρτηριακής σας πίεσης υπό έλεγχο. Εάν δεν μπορείτε να καλύψετε την ημερήσια πρόσληψη καλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, το να καταβροχθίσετε μια μπανάνα τη νύχτα μπορεί να δώσει στο σώμα σας μια άμεση δόση διατροφικού καλίου.

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω, η κατανάλωση μιας μπανάνας το βράδυ μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά χρήσιμη για την υγεία σας.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε μπανάνα το βράδυ

Όπου μερικοί άνθρωποι μπορούν να ωφεληθούν πολύ τρώγοντας μια μπανάνα το βράδυ, μερικοί θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε μια μπανάνα τη νύχτα. Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση μπανάνας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Εάν υποφέρετε από κρυολόγημα και βήχα.
Εάν έχετε άσθμα.
Εάν υποφέρετε από πεπτικά προβλήματα.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.
Εάν σκοπεύετε να διαβάσετε ή να εργαστείτε το βράδυ, αποφύγετε να φάτε μια μπανάνα, καθώς μπορεί να σας κάνει να νυστάξετε.
Εάν θέλετε να αποφύγετε προβλήματα δοντιών, μην τρώτε μπανάνες το βράδυ, καθώς μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για τερηδόνα.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Ποια Μπανάνα θα Τρώγατε; Η Απάντησή σας μπορεί να έχει Επίδραση στην Υγεία σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μικρά Σαλόνια: 85 Ιδέες Διακόσμησης για Άνεση

Μικρά Σαλόνια: 85 Ιδέες Διακόσμησης για Άνεση

DIY Φυσική Κρέμα για τις Ραγάδες και το Χαλαρό Δέρμα

DIY Φυσική Κρέμα για τις Ραγάδες και το Χαλαρό Δέρμα