Κατηγορίες: Διατροφήυγεία

11 Τρόφιμα που Όλοι Έχουμε Καταναλώσει με Λάθος Τρόπο

Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο τι καταλήγει στα τραπέζια μας αυτές τις μέρες. Η ποιότητα έχει σημασία όπως ποτέ πριν. Ωστόσο, συχνά υποτιμούμε ή αγνοούμε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τον κατάλληλο τρόπο επεξεργασίας ορισμένων τροφίμων με αποτέλεσμα να τους στερούμε τη θρεπτική τους αξία. Τροφική δηλητηρίαση: Πώς θα τσεκάρεις 12 τρόφιμα αν περιέχουν χημικά και αν είναι ιδανικά για να τα φας

Ακτινίδια

unsplash.com

Η φλούδα του ακτινιδίου περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, φολικό οξύ και βιταμίνη Ε. Ένα κομμάτι ακτινίδιο με τη φλούδα του αυξάνει την ποσότητα των φυτικών ινών, της βιταμίνης Ε και του φολικού οξέος κατά 50%, 32% και 34% αντίστοιχα.

Ντομάτες

unsplash.com

Οι ντομάτες είναι ένα από τα τρόφιμα που πρέπει να μαγειρευτούν για να μας παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν. Το λυκοπένιο που περιέχουν προλαμβάνει τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις. Γι’ αυτό οι ντομάτες πρέπει να θερμαίνονται στους 90 βαθμούς Κελσίου.

Σπαράγγια

unsplash.com

Ακόμα κι αν σας πιέζει ο χρόνος, μην μαγειρέψετε ποτέ τα σπαράγγια σε φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό μειώνει την ποσότητα της βιταμίνης C που περιέχει καθώς διαλύεται στο νερό. Ιδανικά θα πρέπει να είναι στον ατμό ή τηγανητά για να είναι τραγανά.

Φράουλες

unsplash.com

Όπως και άλλα κόκκινα φρούτα, οι φράουλες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Καθώς το σώμα μας χρειάζεται αυτά τα θρεπτικά συστατικά, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι φράουλες δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε κομμάτια. Μόλις κοπούν, γίνονται ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο και κατά συνέπεια χάνουν τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Ξερά φασόλια

unsplash.com

Τα ξερά φασόλια περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φυτικά οξέα. Συνδέονται με βιταμίνες και μέταλλα σε προϊόντα διατροφής και ως αποτέλεσμα δεν απορροφώνται από τον οργανισμό μας. Καλό είναι λοιπόν να αφήσετε τα φασόλια στο νερό για μια νύχτα για να εξαφανιστούν οι περιττές ουσίες.

Δείτε ακόμη 10 Σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται όταν βάζουμε τρόφιμα στην κατάψυξη

Related Post

Λιναρόσποροι

unsplash.com

Οι λιναρόσποροι περιέχουν φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, λιγνάνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Ωστόσο, το σώμα μας δεν μπορεί να αφομοιώσει τους σπόρους αν τους φάμε ολόκληρους. Γι’ αυτό πρέπει να τους συνθλίψετε για να μην χαθούν οι ιδιότητές τους.

Μαύρο τσάι

unsplash.com

Το μαύρο τσάι είναι ένα από τα πιο κοινά ροφήματα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να το ανακατεύετε με γάλα καθώς περιέχει ουσίες που αναστέλλουν τις θετικές ιδιότητες του τσαγιού, τόσο καλές για το καρδιαγγειακό μας σύστημα!

Μπρόκολο

unsplash.com

Το μπρόκολο είναι ένα από τα λαχανικά που πρέπει να καταναλώνονται είτε ωμά είτε στον ατμό. Όταν μαγειρεύετε ή τηγανίζετε το μπρόκολο, χάνει τη βιταμίνη C, τη χλωροφύλλη, τα αντιοξειδωτικά και τις αντικαρκινικές του ουσίες.

Αγγούρια

imgur.com

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, τα αγγούρια πρέπει να καταναλώνονται με τη φλούδα. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι για τον τόπο προέλευσής ή δεν μπορείτε να το πλύνετε σωστά, καλύτερα να το ξεφλουδίσετε. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και βακτηρίων.

Γιαούρτι

reddit.com

Η υδαρή ουσία που εμφανίζεται κάθε φορά που το γιαούρτι παραμένει ανοιχτό για κάποιο χρονικό διάστημα περιέχει πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12. Γι’ αυτό αν το δείτε, μην ανησυχείτε. Το γιαούρτι δεν έχει χαλάσει. Απλά ανακατέψτε το καλά.

Σκόρδο

unsplash.com

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, ένα αντικαρκινικό ένζυμο που γίνεται ακόμα πιο δυνατό μόλις εκτεθεί στον αέρα. Γι’ αυτό το σκόρδο πρέπει να θρυμματιστεί και μετά να αφεθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Δείτε επίσης 16 Τρόφιμα που Κόβετε και Ξεφλουδίζετε Αλλά με Λάθος Τρόπο

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα