Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το! Με ένα απλό κόλπο που περιλαμβάνει μόνο βραστό νερό, μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε κάτι εντελώς νόστιμο.

Πώς να Φρυγανίσεις πολλές φέτες ψωμί χωρίς Φρυγανιέρα: Το εκπληκτικό “Hack” με την σχάρα που θα το κάνεις ξανά και ξανά

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το Κόλπο με το Βραστό Νερό

Η μαγεία του βραστού νερού

Το μυστικό για να φρεσκάρετε το μπαγιάτικο ψωμί βρίσκεται στη δύναμη του ατμού. Το βραστό νερό απελευθερώνει έναν απαλό ατμό που μπορεί να ενυδατώσει ξανά το ψωμί, επαναφέροντας την απαλή υφή του και δίνοντάς του φρεσκοψημένη γεύση. Αυτή η τεχνική δεν είναι μόνο γρήγορη αλλά και απίστευτα αποτελεσματική.

Πώς να φρεσκάρετε το μπαγιάτικο ψωμί με βραστό νερό

Ξεκινήστε θερμαίνοντας το φούρνο σας στους 150°C. Αυτή είναι η τέλεια θερμοκρασία για να ζεστάνετε το ψωμί χωρίς να το φρυγανίσετε πολύ.

Πάρτε το μπαγιάτικο ψωμί και περάστε το γρήγορα κάτω από το νερό της βρύσης ίσα ίσα για να βραχεί η κόρα. Δεν θέλετε να το μουλιάσετε.

Δείτε ακόμη Πώς να Διατηρήσετε το Κατεψυγμένο Ψωμί σας Φρέσκο και Νόστιμο

Related Post

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε μια κατσαρόλα, που μπορεί να μπει σε φούρνο, με νερό στο μάτι της κουζίνας και αφήστε τη να πάρει μια βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει, τοποθετήστε το βρεγμένο ψωμί στη σχάρα του φούρνου πάνω από την κατσαρόλα. Κλείστε την πόρτα του φούρνου για να παγιδευτεί ο ατμός.

Αφήστε το ψωμί να ζεσταθεί στο φούρνο για περίπου 5-10 λεπτά. Ο ατμός θα διαπεράσει το ψωμί και θα αναζωογονήσει την απαλή, αφράτη υφή του.

Βγάλτε το ψωμί από το φούρνο και το απολαμβάνετε σαν να ήταν φρέσκο από το αρτοποιείο. Είναι τέλειο για τα πάντα, από σάντουιτς μέχρι σερβίρισμα μαζί με το φαγητό.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επειδή ο ατμός βοηθά στην επανεισαγωγή της υγρασίας στις ίνες του ψωμιού, μαλακώνοντάς τες και αναζωογονώντας τη συνολική υφή του ψωμιού. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μειώσετε τη σπατάλη φαγητού ενώ απολαμβάνετε και την τελευταία ψίχα του ψωμιού σας.

Δείτε επίσης Πίτσα Με Μπαγιάτικο Ψωμί του Δημήτριου Μακρυνιώτη – Φτιάξ’ την μέσα σε 10 Λεπτά Εύκολα και Απέφυγε το Food Waste [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα 6 πιο σκονισμένα σημεία στο σπίτι σας που μαζεύουν “τόνους” σκόνης

Πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό; Ίσως κάνετε καλή δουλειά στο να ξεσκονίζετε… Read More

3 Ιουλίου, 2024

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρίχνετε στην Αποχέτευση Σύμφωνα με τους Υδραυλικούς

Είτε καθαρίζετε την κουζίνα σας μετά από ένα γεύμα είτε τελειώνετε ένα έργο ζωγραφικής, μπορεί… Read More

3 Ιουλίου, 2024

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα