23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ τα τσόφλια αυγών συχνά διαφημίζονται ως φυσικό λίπασμα, ορισμένα φυτά δεν ωφελούνται πραγματικά από αυτά. Γιατί Πρέπει να Ρίξετε Αλάτι Πλυντηρίου Πιάτων στον Κήπο

Μύρτιλα

starrosesandplants

Τα μύρτιλα ευδοκιμούν σε όξινο έδαφος με εύρος pH από 4,0 έως 5,0 και τα τσόφλια των αυγών μπορούν να διαταράξουν τις βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξής τους. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε όξινα σκευάσματα όπως τύρφη ή πευκοβελόνες.

Φράουλες

nadya.nedeva

Οι φράουλες προτιμούν επίσης ελαφρώς όξινες συνθήκες παρόμοιες με τα μύρτιλα. Οι αλκαλικές ιδιότητες των τσοφλιών αυγών μπορούν να αυξήσουν το pH, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του φυτού να απορροφά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Πετούνιες

balconygardenweb

Οι πετούνιες ευδοκιμούν σε ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο έδαφος. Ενώ ανέχονται ένα μεγάλο εύρος pH, τα τσόφλια αυγών μπορούν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη διαθεσιμότητά τους σε θρεπτικά συστατικά.

Πατάτες

balconygardenweb

Ενώ τα τσόφλια αυγών περιέχουν ασβέστιο, το οποίο είναι ευεργετικό για την ανάπτυξη των φυτών, συμβάλλουν επίσης στην αύξηση του pH του εδάφους. Αντίθετα, η χρήση κομπόστ, οργανικής ύλης ή ισορροπημένων λιπασμάτων προσαρμοσμένων στις ειδικές ανάγκες της πατάτας θα ήταν πιο ωφέλιμη.

Μπρόκολο

makemegarden

Τα μπρόκολα προτιμούν ελαφρώς όξινες έως ουδέτερες συνθήκες εδάφους. Ενώ τα τσόφλια αυγών είναι πηγή ασβεστίου, μπορούν επίσης να αυξήσουν το επίπεδο pH του εδάφους λόγω της αλκαλικής τους φύσης.

Γεράνια

reddit

Τα γεράνια προτιμούν ένα καλά ισορροπημένο ποσοστό θρεπτικών συστατικών και η χρήση τσοφλιών αυγών ως πηγή ασβεστίου μπορεί να μην παρέχει την απαραίτητη ισορροπία άλλων βασικών στοιχείων. Αντίθετα, η χρήση οργανικού κομπόστ ή καλά ισορροπημένων λιπασμάτων θα ήταν πιο ωφέλιμη για τα γεράνια.

Λάχανο

garden

Για τη βέλτιστη ανάπτυξη του λάχανου, ένα εύρος pH από 6,0 έως 7,5 είναι ζωτικής σημασίας. Το κομπόστ, η τύρφη ή άλλη οργανική ύλη θα ήταν πιο κατάλληλα από τα τσόφλια αυγών.

Κατιφέδες

balconygardenweb

Οι κατιφέδες μπορούν να ανεχθούν ένα ευρύ φάσμα επιπέδων pH του εδάφους. Τα τσόφλια αυγών, λόγω της αλκαλικής τους σύνθεσης, μπορούν να αυξήσουν το pH, το οποίο μπορεί να μην είναι κατάλληλο με το προτιμώμενο εύρος pH των κατιφέδων.

Κέιλ

reddit

Η διατήρηση του κατάλληλου εύρους pH από 6,0 έως 7,5 μέσω της χρήσης κομπόστ, οργανικής ύλης ή βελτιωτικών οξίνισης όπως το θείο θα ήταν πιο ευεργετική για την ανάπτυξη του κέιλ από τη χρήση τσοφλιών αυγών.

Λαχανάκια Βρυξελλών

balconygardenweb

Αυτά τα μικροσκοπικά λάχανα δεν ανέχονται πολύ αλκαλικό χώμα, το οποίο μπορεί να προκληθεί με την προσθήκη τσοφλιών αυγών.

Κουνουπίδι

terrace_bloom

Αντί για τσόφλια αυγών, τα κουνουπίδια αναπτύσσονται καλύτερα διατηρώντας ένα εύρος pH από 5,5 έως 7,0 μέσω της χρήσης όξινων τροποποιήσεων όπως κομποστοποιημένη οργανική ύλη ή όξινα λιπάσματα.

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε ένα Φυσικό Φυτοφάρμακο με Ληγμένο Γάλα

Related Post

Ζίννια

balconygardenweb

Ενώ το ασβέστιο είναι ευεργετικό για τα φυτά, το υπερβολικό ασβέστιο από τα τσόφλια αυγών μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία στο έδαφος για τις ζίννιες.

Πιπεριές

balconygardenweb

Αυτά τα πικάντικα φυτά προτιμούν ελαφρώς όξινο χώμα και μπορεί να μην ανέχονται πολύ αλκαλικό έδαφος, το οποίο μπορεί να επιδεινωθεί με την προσθήκη τσοφλιών αυγών.

Χόστα

balconygardenweb

Τα τσόφλια αυγών περιέχουν υψηλά επίπεδα ανθρακικού ασβεστίου, το οποίο μπορεί να αυξήσει το pH του εδάφους και να το κάνει πολύ αλκαλικό, οδηγώντας σε κιτρίνισμα των φύλλων και μειωμένη ανάπτυξη.

Γλυκοπατάτα

balconygardenweb

Ενώ οι γλυκοπατάτες απαιτούν ασβέστιο για σωστή ανάπτυξη, η ποσότητα που παρέχεται από τα τσόφλια αυγών μπορεί να είναι υπερβολική, οδηγώντας σε ελλείψεις και αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των φυτών.

Φτέρες

balconygardenweb

Οι φτέρες δεν εκτιμούν την αλκαλική ώθηση που παρέχουν τα τσόφλια αυγών. Αντίθετα, ευδοκιμούν σε συνθήκες υγρασίας.

Ροδόδεντρα

elvira

Αυτοί οι εντυπωσιακοί και επιδεικτικοί θάμνοι προτιμούν το όξινο έδαφος και δεν τους αρέσουν τα τσόφλια αυγών.

Καμέλιες

balconygardenweb

Οι καμέλιες είναι κομψοί και διαχρονικοί θάμνοι που απαιτούν σταθερή υγρασία και μέτρια θρέψη για να παράγουν μεγάλες και όμορφες ανθοφορίες. Δεν τους αρέσουν τα τσόφλια αυγών.

Πασχαλιές

balconygardenweb

Οι πασχαλιές είναι αρωματικοί και υπέροχοι θάμνοι που δεν τους αρέσει η αλκαλικότητα στο έδαφος.

Τριανταφυλλιές

balconygardenweb

Οι τριανταφυλλιές προτιμούν ένα ελαφρώς όξινο pH και μπορεί να είναι ευαίσθητα στις αλλαγές στη θρεπτική ισορροπία του εδάφους. Το υπερβολικό ασβέστιο από τα τσόφλια αυγών μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια μαγνησίου.

Ορτανσίες

balconygardenweb

Αυτοί οι εμβληματικοί και κλασικοί θάμνοι προτιμούν ελαφρώς όξινο έδαφος και μαραίνονται αν προστεθούν τσόφλια αυγών στο έδαφος λόγω της έξτρα αλκαλικής τους φύσης.

Βεγόνιες

balconygardenweb

Κρατήσετε τα τσόφλια αυγών μακριά από τις βεγόνιες.

Ιμπάτιενς

gardenup.rv

Τα χαρούμενα και φωτεινά λουλούδια δεν ευδοκιμούν σε χώμα που έχει υποστεί επεξεργασία με τσόφλια αυγών. Απλώς παρέχετε σταθερή υγρασία και μέτριο λίπασμα για να παράγετε πολύχρωμα άνθη.

Δείτε επίσης Οφέλη από τη Χρήση Τσοφλιών Καρυδιών στον Κήπο

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα 6 πιο σκονισμένα σημεία στο σπίτι σας που μαζεύουν “τόνους” σκόνης

Πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό; Ίσως κάνετε καλή δουλειά στο να ξεσκονίζετε… Read More

3 Ιουλίου, 2024

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρίχνετε στην Αποχέτευση Σύμφωνα με τους Υδραυλικούς

Είτε καθαρίζετε την κουζίνα σας μετά από ένα γεύμα είτε τελειώνετε ένα έργο ζωγραφικής, μπορεί… Read More

3 Ιουλίου, 2024

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα