Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κατανάλωση ολόκληρων φρούτων και στην κατανάλωση μόνο του χυμού τους. Αν επιλέγετε να πίνετε μόνο χυμό και να μην τρώτε ολόκληρα τα φρούτα, ίσως παρατηρήσετε διάφορες επιπτώσεις στην υγεία σας. Μην ξεχνάς οι ενήλικες πρέπει να τρώμε τουλάχιστον πέντε μερίδες λαχανικών και 2 μερίδες φρούτων κάθε μέρα.

1. Απώλεια φυτικών ινών

Τα ολόκληρα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και τη διατήρηση της αίσθησης του κορεσμού. Όταν πίνετε μόνο χυμό, χάνετε αυτές τις πολύτιμες ίνες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και η αυξημένη όρεξη.

Κλιμακτήριος: 11 συμβουλές των ειδικών για να διατηρήσετε τη νεότητά σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

2. Αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης

Οι χυμοί, ακόμη και οι φυσικοί χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις φρουκτόζης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απότομες αυξήσεις στο σάκχαρο του αίματος, που με τη σειρά τους μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και άλλες μεταβολικές διαταραχές. Ο χυμός και τα smoothies απελευθερώνουν επίσης τη ζάχαρη από τις άλλες δομές του φρούτου, καθιστώντας τα “ελεύθερα”. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να περιορίσουμε τα ελεύθερα σάκχαρα για καλή υγεία.

3. Λιγότερα θρεπτικά συστατικά

Τα ολόκληρα φρούτα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Όταν τα καταναλώνετε σε μορφή χυμού, κάποια από αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να χαθούν. Η διαδικασία του χυμοποίησης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα βιταμίνης C και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

4. Αυξημένες θερμίδες

Πίνοντας χυμό, είναι εύκολο να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες από ότι αν τρώγατε ολόκληρα φρούτα. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή ο χυμός δεν προκαλεί την ίδια αίσθηση κορεσμού, με αποτέλεσμα να πίνετε περισσότερο και να λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες.

Related Post

5. Κίνδυνος για τα δόντια

Οι χυμοί φρούτων περιέχουν φυσικά οξέα και ζάχαρα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των δοντιών. Η συχνή κατανάλωση χυμών μπορεί να προκαλέσει διάβρωση της αδαμαντίνης και αύξηση του κινδύνου για τερηδόνα.

Ουρικό οξύ Και Τροφές Που Απαγορεύονται: 8 Τροφές Πλούσιες Θα ήταν Καλό Να Αποφεύγετε να Τρώτε

Συμπέρασμα

Μια πρόσφατη ανασκόπηση μετα-αναλύσεων, εξέτασε τη σχέση μεταξύ του 100% χυμού και μιας σειράς αποτελεσμάτων για την υγεία.

Αν και οι χυμοί φρούτων μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής, είναι σημαντικό να μην αντικαθιστούν τα ολόκληρα φρούτα σύμφωνα με το cibum . Η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων προσφέρει τα οφέλη των φυτικών ινών, των θρεπτικών συστατικών και της αίσθησης κορεσμού που είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή και καλή υγεία.

φώτο freepik

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Παπούτσια που βρωμάνε: Με 1 υλικό από την κουζίνα θα σωθείς χωρίς να πληρώνεις ακριβά αποσμητικά

Ειδικά το καλοκαίρι κυριαρχεί ένα πρόβλημα: Παπούτσια που μυρίζουν άσχημα και που δεν μπορείτε να… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Πώς να Ξυρίσετε τα Πόδια σας Χωρίς Κοψίματα ή Ερεθισμούς από το Ξυράφι

Οι ειδικοί μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές πώς να ξυρίζετε σωστά τα πόδια σας και να… Read More

6 Ιουλίου, 2024

6 Δημοφιλή Κόλπα Καθαρισμού που Δεν Αξίζουν τον Χρόνο σας

Μπορείτε να βρείτε παραπληροφόρηση σχεδόν οπουδήποτε κι αν πάτε στο Διαδίκτυο, ακόμη και στο τομέα… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Φτερωτά Μυρμήγκια στο Σπίτι:Τι να Κάνετε πώς να Απαλλαγείτε από Αυτά

Τα φτερωτά μυρμήγκια στο σπίτι σας μπορεί να είναι μια ανεπιθύμητη έκπληξη. Αυτοί οι μικροσκοπικοί… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Το πρόγραμμα καθαρισμού του Σαββάτου αν δεν έχετε καθαρίσει όλη την εβδομάδα

Θέλετε ένα καθαρό σπίτι για το Σαββατοκύριακο και δεν θέλετε να περάσετε το μισό καθαρίζοντάς… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Αφαιρέστε Εύκολα τις Γρατσουνιές από τα Γυαλιά σας με Βαζελίνη

Ένας απλός τρόπος για να βελτιώσετε τη διαύγεια των γυαλιών σας, είναι η χρήση ενός… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα