Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγετε το τσίμπημα αυτού του εντόμου που ρουφά το αίμα. Αλλά πέρα από το τσούξιμο του που ενοχλεί και τη φαγούρα απο το τσίμπημα κονουπιού, τι πραγματικά γνωρίζετε για αυτό;

Με Αυτό το Μαγικό Κόλπο ΔΕΝ θα Έχετε ΠΟΤΕ Κουνούπια

Πόσες Φορές Μπορεί να σας Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα; Image : spm

Γιατί σας τσιμπούν τα κουνούπια;

Το κουνούπι σας τσιμπά επειδή το αίμα σας είναι μια πηγή διατροφής που είναι απαραίτητη για τον αναπαραγωγικό του κύκλο.

  • Τα κουνούπια χρειάζονται αίμα για να λάβουν πρωτεΐνη και σίδηρο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για την παραγωγή και την ωρίμανση των αυγών.
  • Το ανθρώπινο αίμα, πλούσιο σε αυτά τα στοιχεία, είναι ιδιαίτερα περιζήτητο από τα κουνούπια. Τρυπάνε το δέρμα με τον λεπτό σωλήνα τους για να φτάσουν στα αιμοφόρα αγγεία και να ρουφήξουν το αίμα.
  • Τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι επομένως απαραίτητα για την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους.

Πόσες φορές μπορεί να τσιμπήσει ένα κουνούπι την ημέρα;

Ένα κουνούπι μπορεί να τσιμπήσει πολλές φορές καθώς δεν υπάρχει σταθερό όριο στον αριθμό των τσιμπημάτων.

  • Ένα θηλυκό κουνούπι θα απολαύσει το αίμα σας μέχρι να χορτάσει εντελώς.
  • Εάν το διακόψουν ενώ τρέφεται με το αίμα σας (επειδή έχετε γυρίσει στο κρεβάτι, για παράδειγμα), θα ψάξει για άλλο θύμα (ο σύζυγός σας ή ο σκύλος σας ). Μόλις τελειώσει , το θηλυκό κουνούπι θα ξεκουραστεί για λίγες μέρες ενώ χωνεύει και προετοιμάζεται για ωοτοκία.
  • Μόλις παρέλθει αυτό το διάστημα, που μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τρεις ημέρες, θα είναι έτοιμο να τσιμπήσει ξανά.

Πόσο χρόνος χρειάζεται για να σας τσιμπήσει ένα κουνούπι;

Όταν ένα κουνούπι βρει ένα αιμοφόρο αγγείο και αρχίσει να τρέφεται, μπορεί να γεμίσει με αίμα για περίπου 4 λεπτά.

  • Το κουνούπι μπορεί να ρουφήξει με τέτοια δύναμη που τα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να σπάσουν, κάτι που απελευθερώνει αίμα στον περιβάλλοντα ιστό και το κάνει πιο εύκολο για αυτό.
  • Όταν συμβεί αυτό και υπάρχει διαρροή αίματος, το κουνούπι τρέφεται με αυτό το νέο απόθεμα για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα.
  • Αν και η διάρκεια μπορεί να διαφέρει ελαφρώς από το ένα κουνούπι στο άλλο, θα συνεχίσει να ρουφάει μέχρι να χορτάσει.

Δείτε ακόμη Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια: Τα αντικουνουπικά της φύσης – 10 φυτά για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, που διώχνουν τα κουνούπια το καλοκαίρι

Related Post

Τι κάνει το κουνούπι αφού σας τσιμπήσει;

Σε αντίθεση με τις μέλισσες που πεθαίνουν μετά από τσίμπημα, τα κουνούπια πετούν μακριά.

  • Αμέσως αφού τραφεί με αίμα, το θηλυκό κουνούπι μπορεί να γεννήσει από 50 έως 300 αυγά. Το τελευταίο μπορεί να εκκολαφθεί σε λίγες μόνο μέρες.
  • Ένα θηλυκό κουνούπι μπορεί να συνεχίσει να τρέφεται και να γεννά αυγά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Έτσι, για περίπου ένα μήνα, συνεχίζει τον αναπαραγωγικό κύκλο για να εξασφαλίσει την επιβίωση του είδους.

Ποιο τσιμπάει, τα αρσενικά ή τα θηλυκά κουνούπια;

Τα θηλυκά κουνούπια είναι αυτά που τσιμπούν. Σε αντίθεση με τα αρσενικά που τρέφονται αποκλειστικά με φυτικές ουσίες όπως το νέκταρ λουλουδιών ή ο χυμός, τα θηλυκά έχουν ζωτική ανάγκη για πρωτεΐνες αίματος για την ανάπτυξη των αυγών τους. Έτσι, αν σας τσιμπήσει ένα κουνούπι, είναι θηλυκό που ψάχνει τις απαραίτητες πρωτεΐνες για την ωοτοκία.

Πότε τα κουνούπια είναι τα πιο δραστήρια;

Τα κουνούπια είναι γενικά πιο δραστήρια τη νύχτα. Αλλά μερικές φορές είναι ακόμη πιο ενεργά από το κανονικό τις νύχτες με πανσέληνο που η δραστηριότητά τους αυξάνεται στο 500%.

Κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, τα κουνούπια γίνονται ακόμα πιο αιμοδιψή. Οι οπτικές ικανότητές τους βελτιώνονται χάρη στη φωτεινότητα της πανσελήνου και επομένως μπορούν να σας εντοπίσουν πιο εύκολα. Τα κάνει επίσης πιο επιθετικά και πιο επιρρεπή στο να σας τσιμπήσουν περισσότερο.
Τις υπόλοιπες μέρες, τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια την αυγή και το σούρουπο, καθώς αυτές οι ώρες αντιστοιχούν στην πιο ευνοϊκή περίοδο για τη διατροφή τους. Οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και υπάρχει λιγότερος άνεμος, καθιστώντας ευκολότερο για αυτά να πετάξουν αναζητώντας πιθανά θηράματα.

Από τι έλκονται τα κουνούπια;

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό αισθητηριακών σημάτων σύμφωνα με το santeplusmag.com για να εντοπίσουν τα θύματά τους. Έχοντας επίγνωση αυτών των παραγόντων, μπορείτε να αναπτύξετε πιο εύκολα στρατηγικές για να προστατευτείτε από τα τσιμπήματα τους.

  • Γενετικοί παράγοντες: μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να υπάρχει γενετική αιτία για την έλξη των κουνουπιών σε ορισμένα άτομα. Έτσι, αν είστε ο μόνος στο σπίτι που τσιμπάνε τα κουνούπια, μπορεί να οφείλεται στο ότι το σώμα σας εκπέμπει μια πιο ελκυστική ουσία από άλλα.
  • Συγκεκριμένες ουσίες: Μερικά κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα, την αμμωνία και το γαλακτικό οξύ, ενώ άλλα προτιμούν την αιθυλενογλυκόλη και την επτανάλη εκτός από το διοξείδιο του άνθρακα.
  • Οσμές σώματος: τα κουνούπια είναι ευαίσθητα στις μυρωδιές που προέρχονται από το δέρμα σας. Αυτές μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τη γενετική σας, τη μικροχλωρίδα του δέρματος, τη διατροφή ή άλλες φυσιολογικές καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη.
  • Θερμότητα σώματος: όσο υψηλότερη είναι, τόσο περισσότερο προσελκύει τα κουνούπια. Αλλά να ξέρετε ότι ο καθένας μπορεί να τσιμπηθεί από τα κουνούπια.

Δείτε επίσης Αυτή Η Βιταμίνη Σας Λείπει Και Σας Τσιμπάνε Τα Κουνούπια: Πώς Θα Την Αναπληρώσετε

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Παπούτσια που βρωμάνε: Με 1 υλικό από την κουζίνα θα σωθείς χωρίς να πληρώνεις ακριβά αποσμητικά

Ειδικά το καλοκαίρι κυριαρχεί ένα πρόβλημα: Παπούτσια που μυρίζουν άσχημα και που δεν μπορείτε να… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Πώς να Ξυρίσετε τα Πόδια σας Χωρίς Κοψίματα ή Ερεθισμούς από το Ξυράφι

Οι ειδικοί μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές πώς να ξυρίζετε σωστά τα πόδια σας και να… Read More

6 Ιουλίου, 2024

6 Δημοφιλή Κόλπα Καθαρισμού που Δεν Αξίζουν τον Χρόνο σας

Μπορείτε να βρείτε παραπληροφόρηση σχεδόν οπουδήποτε κι αν πάτε στο Διαδίκτυο, ακόμη και στο τομέα… Read More

6 Ιουλίου, 2024

Φτερωτά Μυρμήγκια στο Σπίτι:Τι να Κάνετε πώς να Απαλλαγείτε από Αυτά

Τα φτερωτά μυρμήγκια στο σπίτι σας μπορεί να είναι μια ανεπιθύμητη έκπληξη. Αυτοί οι μικροσκοπικοί… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Το πρόγραμμα καθαρισμού του Σαββάτου αν δεν έχετε καθαρίσει όλη την εβδομάδα

Θέλετε ένα καθαρό σπίτι για το Σαββατοκύριακο και δεν θέλετε να περάσετε το μισό καθαρίζοντάς… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Αφαιρέστε Εύκολα τις Γρατσουνιές από τα Γυαλιά σας με Βαζελίνη

Ένας απλός τρόπος για να βελτιώσετε τη διαύγεια των γυαλιών σας, είναι η χρήση ενός… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα