in , , ,

Με Αυτό το Μαγικό Κόλπο ΔΕΝ θα Έχετε ΠΟΤΕ Κουνούπια

Με Αυτό το Μαγικό Κόλπο ΔΕΝ θα Έχετε ΠΟΤΕ Κουνούπια
Με Αυτό το Μαγικό Κόλπο ΔΕΝ θα Έχετε ΠΟΤΕ Κουνούπια

Τα κουνούπια μπορούν γρήγορα να μετατρέψουν μια απολαυστική βραδιά σε έναν εφιάλτη. Ενώ υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την απώθησή τους, η χρήση φυσικών συστατικών μπορεί να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στα χημικά. Με ένα απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρωματικό φράγμα που θα κρατά μακριά τα κουνούπια. Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια: Τα αντικουνουπικά της φύσης – 10 φυτά για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, που διώχνουν τα κουνούπια το καλοκαίρι

Με Αυτό το Μαγικό Κόλπο ΔΕΝ θα Έχετε ΠΟΤΕ Κουνούπια

Τα κουνούπια απωθούνται από ορισμένες μυρωδιές και ο συνδυασμός λεμονιού και γαρίφαλου είναι γνωστό ότι είναι πολύ αποτελεσματικός στην αποτροπή τους. Τα λεμόνια περιέχουν μια φυσική ένωση που ονομάζεται λιμονένιο, την οποία τα κουνούπια βρίσκουν δυσάρεστη. Το γαρίφαλο, από την άλλη, αναδίδει ένα έντονο άρωμα που απωθεί τα κουνούπια.

Τι θα χρειαστείτε:

Φρέσκο(α) λεμόνι: Τα λεμόνια περιέχουν λιμονένιο και προσφέρουν ένα αναζωογονητικό άρωμα.
Ολόκληρα γαρίφαλα: το άρωμά τους απωθεί τα κουνούπια.
Κεριά ρεσώ ή αναθηματικά κεριά: Αυτά θα χρησιμεύσουν ως πηγή θερμότητας για την απελευθέρωση των αρωμάτων.
Ξυλάκια για σουβλάκι

Πως να φτιάξετε το αντικουνουπικό κερί με λεμόνι και γαρύφαλλο:

  • Πάρτε ένα φρέσκο λεμόνι και κόψτε το στη μέση.
  • Βάλτε ολόκληρα γαρίφαλα στη σάρκα των φετών λεμονιού. Τα γαρίφαλα πρέπει να είναι εν μέρει ενσωματωμένα, επιτρέποντας στα αρωματικά τους έλαια να απελευθερωθούν σταδιακά.
  • Μπήξτε τα καλαμάκια στις άκρες των φετών λεμονιών και ενώστε τις αφήνοντας μεγάλο κενό ανάμεσά τους.
  • Τοποθετήστε ένα ρεσώ ή αναθηματικό κερί στο κέντρο που περιβάλλεται από τις φέτες λεμονιού. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού με τα γαρίφαλα σε ανθεκτικό στη θερμότητα πιάτο ή δοχείο.

Δείτε ακόμη Τσίμπημα Κουνουπιού: Πως να Έχετε Ξένοιαστο Καλοκαίρι Χωρίς Κουνούπια

Πώς να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το αντικουνουπικό κερί με λεμόνι και γαρύφαλλο:

Εξωτερική χρήση: Εάν περνάτε χρόνο στο αίθριο, στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας, τοποθετήστε το κερί με λεμόνι και γαρύφαλλο σε μια σταθερή επιφάνεια. Η θερμότητα από το κερί θα απελευθερώσει τις μυρωδιές του λεμονιού και του γαρύφαλλου, δημιουργώντας ένα φυσικό φραγμό ενάντια στα κουνούπια.
Εσωτερική χρήση: Για να προστατεύσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας από τα κουνούπια, τοποθετήστε το κερί σε ασφαλές μέρος, όπως σε ένα γερό τραπέζι ή πάγκο. Ανάψτε το κερί και αφήστε το άρωμα να διαχέεται σε όλο το δωμάτιο, λειτουργώντας αποτρεπτικά για τα κουνούπια.
Επιπλέον προφυλάξεις: Βεβαιωθείτε ότι το κερί είναι τοποθετημένο μακριά από εύφλεκτα υλικά και μην το αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη. Σβήστε το κερί πριν φύγετε από την περιοχή ή πάτε για ύπνο.

Ενώ το κόλπο με το λεμόνι και το γαρύφαλλο μπορεί να βοηθήσει στην απώθηση των κουνουπιών, ο συνδυασμός του με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης των κουνουπιών μπορεί να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά του:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Εξαλείψτε τυχόν στάσιμες πηγές νερού στο περιβάλλον σας, όπως γλάστρες, λουτρά πουλιών ή δοχεία γεμάτα νερό, καθώς χρησιμεύουν ως τόποι αναπαραγωγής για τα κουνούπια.
  • Τα κουνούπια έλκονται από βρωμικες περιοχές. Καθαρίζετε τακτικά τους χώρους διαβίωσής σας, αφαιρείτε τα υπολείμματα και περικόβετε τη βλάστηση για να μειώσετε τα σημεία που κρύβονται.
  • Χρησιμοποιήστε προστατευτικές σήτες σε παράθυρα και πόρτες για να αποτρέψετε την είσοδο κουνουπιών στο σπίτι σας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Αυτή Η Βιταμίνη Σας Λείπει Και Σας Τσιμπάνε Τα Κουνούπια: Πώς Θα Την Αναπληρώσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αντιμετώπιση γυμνοσάλιαγκων,αντιμετώπιση σαλιγκαριών,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Πώς να Αποτρέψετε τους Γυμνοσάλιαγκες και τα Σαλιγκάρια στον Κήπο

μαγειρική σόδα και καλλιέργεια λαχανικών,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

8 Εκπληκτικές Χρήσεις Μαγειρικής Σόδας στην Καλλιέργεια Λαχανικών