6 Λόγοι που Δεν Μπορείτε να Διατηρήσετε την Ντουλάπα σας Οργανωμένη

Αν έχετε ξοδέψει ώρες για να οργανώσετε την ντουλάπα σας και να είναι χάος μερικούς μήνες (ή ακόμα και λίγες εβδομάδες) αργότερα – ίσως αναρωτιέστε τι πήγε στραβά. Μόλις καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα, το να διατηρείτε τη ντουλάπα σας τακτοποιημένη δεν θα είναι τόσο μεγάλη πρόκληση όσο νομίζετε. Υπάρχουν έξι πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να διατηρήσετε την ντουλάπα σας οργανωμένη, σύμφωνα με τους ειδικούς. 24 Ιδέες Αποθήκευσης Παπουτσιών για Κάθε Σπίτι

Φωτογραφία: Liudmila Chernetska/Getty Images

Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους η ντουλάπα σας δεν θα παραμείνει οργανωμένη είναι ότι απλά έχετε πάρα πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να προσπαθήσετε να στριμώξετε όσα περισσότερα χαριτωμένα μπλουζάκια και φορέματα μπορείτε σε λεπτές κρεμάστρες αλλά ακόμη και αυτές καταλαμβάνουν χώρο.

Όταν η ντουλάπα σας είναι γεμάτη, προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ δελεαστικό να βγάλετε πολλά ρούχα και να τα αφήσετε παντού.

Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση για αυτό: Οι περισσότεροι από φοράμε περίπου το 20% των ρούχων στην ντουλάπα μας το 80% του χρόνου.

Εάν η ντουλάπα σας εξακολουθεί να είναι γεμάτη μετά από μια καλή διαλογή, χωρίστε τα ρούχα σας σε εποχές και αλλάξτε τα καθώς αλλάζει η θερμοκρασία.

Δεν εφαρμόζετε τον κανόνα ένα μέσα, ένα έξω

Αν απλά δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε όλα εκείνα τα ρούχα που σας διαφημιζουν, τοτε εφαρμόσετε τον κανόνα “ένα μέσα, ένα έξω”. Όταν αγοράζετε ένα νέο ρούχο, αποφασίστε με τι θα το ανταλλάξετε πριν κάνετε την αγορά. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, πάρτε το παλιό ρούχο και δωρίστε το.

Η ντουλάπα σας είναι κακοσχεδιασμένη

Οι περισσότερες ντουλάπες έχουν σχεδιαστεί με μόνο μια κρεμαστή ράγα για κρεμάστρες και ίσως μερικά ράφια, αν είστε τυχεροί. Αυτός μπορεί να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποθήκευσης των ρούχων σας. Μην φοβάστε να προσθέσετε περισσότερα ράφια, συρτάρια, ράγες ή ακόμα και σχάρες για παπούτσια για να καλύψετε καλύτερα τις ανάγκες σας. Εάν είστε ιδιοκτήτης του σπιτιού σας, επενδύσετε σε μια ντουλάπα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας. Ωστόσο, ακόμη και μια ελάχιστη επένδυση σε μια συρταριέρα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Related Post

Δείτε ακόμη ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ: Αυτό το Κόλπο για Κρεμασμένα Μακριά Ρούχα θα σας Λύσει τα Χέρια

Δεν χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τον κάθετο χώρο

Μερικές φορές οι ντουλάπες μας δεν είναι στημένες με τρόπο που να μεγιστοποιεί τον χώρο για τις ανάγκες μας. Για παράδειγμα, εάν έχετε πολλά ρούχα γυμναστικής ή άλλα ρούχα που είναι δύσκολο να διπλωθούν ή να αποθηκεύονται καλύτερα σε ένα συρτάρι, αλλά έχετε μόνο ράγα ή ανοιχτά ράφια, μπορεί να είναι δύσκολο να τα κρατήσετε οργανωμένα.

Εάν συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιήστε κουτιά αποθήκευσης για ρούχα που είναι δύσκολο να διπλωθούν ή να κρεμαστούν.

Η ντουλάπα σας δεν είναι σωστά κατηγοριοποιημένη

Αν και μπορεί να ακούγεται προφανές, η ομαδοποίηση είναι απαραίτητη. Το κλειδί για τη διατήρηση μιας οργανωμένης ντουλάπας είναι ο καθορισμός συγκεκριμένων περιοχών για συγκεκριμένα αντικείμενα. Χωρίς αυτήν την πρακτική, τα αντικείμενα τείνουν να τοποθετούνται όπου χωράνε και αυτό συμβάλλει στην ακαταστασία.

Δεν χρειάζεται να φαίνεται τέλειο ή αισθητικά ευχάριστο, αλλά κάτι τόσο απλό όπως το να ομαδοποιείτε τα τζιν, τα μπλουζάκια και τα επίσημα ρούχα μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τη ντουλάπα σας οργανωμένη μακροπρόθεσμα.

Δεν ξαναβάζετε τα ρούχα σας στα καθορισμένα σημεία τους

Το να ξοδεύετε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να αφήσετε τα ρούχα σας πίσω στα καθορισμένα σημεία τους. βοηθά στη διατήρηση όλης της οργάνωσης που μόλις κάνατε στην ντουλάπα.

Δείτε επίσης Οργάνωση Μικρής ντουλάπας: 40 Ιδέες για Μικρές Αλλά Λειτουργικές Ντουλάπες

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Πώς να βάλω σε τάξη το σπίτι μου; Συμβουλές και μυστικά για να το πετύχετε

Στην οργάνωση και τακτοποιήση του σπιτιού ένα ερώτημα πάντα μας ταλανίζει: "Πώς να βάλω σε… Read More

7 Ιουλίου, 2024

12 έξυπνα κόλπα για το σπίτι που σίγουρα θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε [Βίντεο]

Αγαπάμε τα έξυπνα κόλπα, ειδικά όταν μας γλυτώνουν χρόνο και χρήμα στην καθημερινότητά μας. Στο… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Συνταγή για παραδοσιακό σπιτικό τραχανά με 1μιση λίτρο γάλα

Ο παραδοσιακός τραχανάς παιδιά είναι φάρμακο! Είναι ένα ταπεινό φαγητό που όμως έχει μεγαλώσει γενιές… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Αυτά τα αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν στα πλοία: Καλοκαιρινή ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Η μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω θαλάσσης έχει επαναφέρει την συζήτηση για την ασφάλεια, ιδιαίτερα μετά από περιστατικά… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Παίρνεις το κινητό στην τουαλέτα; Καιρός να το κόψεις…γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι

Το κινητό στην τουαλέτα είναι μια συνήθεια που έχει αρκετός κόσμος αλλά δεν είναι και… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Κιόσκι Κήπου: Εμπνευσμένες ξύλινες κατασκευές που αναβαθμίσουν κάθε υπαίθριο χώρο

Τα κιόσκια κήπου είναι μια εξαιρετική προσθήκη για κάθε κήπο και αυλή και θα σας… Read More

7 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα