in , ,

6 Πράγματα που η Βιταμίνη C Μπορεί να Κάνει για το Δέρμα σας

6 Πράγματα που η Βιταμίνη C Μπορεί να Κάνει για το Δέρμα σας
6 Πράγματα που η Βιταμίνη C Μπορεί να Κάνει για το Δέρμα σας

Μπορείτε να βρείτε τη βιταμίνη C, επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ, σε μια μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Η βιταμίνη C παίζει ζωτικό ρόλο στην ανθρώπινη υγεία, ωστόσο, αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη δεν παράγεται φυσικά από το σώμα. Πρέπει να έχετε μια ποικίλη διατροφή για να λάβετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση αυτής της κρίσιμης αντιοξειδωτικής ένωσης.

6 Πράγματα που η Βιταμίνη C Μπορεί να Κάνει για το Δέρμα σας

Η βιταμίνη C διατίθεται σε δισκία και υγρή μορφή που προσφέρουν μέγιστη απορρόφηση από τον οργανισμό. Η κατανάλωση βιταμίνης C σταματά τις ελεύθερες ρίζες πριν προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό έχει αξιοσημείωτα οφέλη για το δέρμα σας που ίσως δεν γνωρίζετε.

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές. Αυτή η ζωτική πρωτεΐνη αποτελείται από μόρια υδροξυλυσίνης και υδροξυπρολίνης συνδεδεμένα μεταξύ τους για να σχηματίσουν κολλαγόνο. Η ανεπάρκεια κολλαγόνου κάνει το δέρμα σας να φαίνεται άτονο, ξηρό και θαμπό. Η συμπλήρωση με βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, συσφίγγει και τονώνει το δέρμα ενώ μειώνει τα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες.

Θεραπεία πληγών και εγκαυμάτων

Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις της βιταμίνης C βοηθούν στη θεραπεία των εγκαυμάτων. Η βιταμίνη μειώνει την ανάγκη για αερισμό σε ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα, ελαχιστοποιώντας τη διαρροή των τριχοειδών κατά την ανάρρωση.

Η ικανότητα της βιταμίνης C να υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων ιστών και να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνει την επούλωση εγκαυμάτων και άλλων πληγών. Η συμπλήρωση με υψηλές δόσεις βιταμίνης C που υπερβαίνουν τα 1.500 χιλιοστόγραμμα μειώνει τον χρόνο επούλωσης και βοηθά το δέρμα να ανακάμψει πιο γρήγορα.

Εξαλείφει το έκζεμα

Το έκζεμα είναι μια ενοχλητική και ερεθιστική πάθηση όπου το δέρμα ξεφλουδίζει σε μπαλώματα. Τα συμπτώματα του κνησμού και η αίσθηση καψίματος είναι κοινά στην πληγείσα περιοχή. Η τοπική χορήγηση υγρής βιταμίνης C στο έκζεμα θα καταπραΰνει τον ερεθισμό και θα αποκαταστήσει τα φυσικά επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος. Συνδυάστε βιταμίνη C με ψευδάργυρο για ένα κοκτέιλ θρεπτικών συστατικών που καταπολεμά το έκζεμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα

Περνώντας πολύ χρόνο στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό ή προστασία, θα κάψετε το δέρμα σας. Τα σοβαρά ηλιακά εγκαύματα στεγνώνουν την επιδερμίδα, προκαλώντας το ξεφλούδισμα του κατεστραμμένου δέρματος. Ένας έντονος κνησμός εμφανίζεται ενώ το δέρμα αναγεννάται από μόνο του. Το ερύθημα που προκαλείται από την UVB, ένα κοκκίνισμα του δέρματος, είναι ένα άλλο τυπικό αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, που απαιτεί προϊόντα μετά τον ήλιο για να καταπραΰνουν το φαινόμενο του εγκαύματος.

Η εφαρμογή μιας υγρής φόρμουλας βιταμίνης C, παράλληλα με την κανονική ημερήσια δόση του αντιοξειδωτικού, καταπραΰνει το δέρμα και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Ενισχύει την υφή του δέρματος

Τα αιμοφόρα αγγεία μεταφέρουν οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά και κολλαγόνο στο δέρμα, διατηρώντας το υγιές και όμορφο. Όταν η επιδερμίδα παρουσιάζει ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών, γίνεται ξηρή και τραχιά στην αφή. Χρησιμοποιήστε τοπική χορήγηση βιταμίνης C για να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υφή του δέρματος.

Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης, μιας πρωτεΐνης που προστατεύει, πυκνώνει και θεραπεύει το δέρμα. Η ελαστίνη βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία βελτιώνοντας την κυκλοφορία και ενισχύοντας την ενυδάτωση των κυττάρων του δέρματος.

Σταματά τον αποχρωματισμό του δέρματος

Η προστατευτική δράση της κατανάλωσης βιταμίνης C στο δέρμα ενισχύει την αντίστασή του στον αποχρωματισμό και την πιθανή ανάπτυξη μελανωμάτων σύμφωνα με το usefuldiyprojects . Η αντιοξειδωτική δράση αυτής της βιταμίνης επιβραδύνει την παραγωγή διμερών πυριμιδίνης, της κύριας αιτίας των μελανωμάτων.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ξέρετε Γιατί η Λεκάνη Τουαλέτας Είναι Πάντα Λευκή; Η Εξήγηση Είναι Απλή

Η απλή εξήγηση γιατί η Λεκάνη Τουαλέτας είναι πάντα λευκή

35 Ιδέες Πασχαλινής Διακόσμησης για να Καλωσορίσετε την Άνοιξη

35 Ιδέες Πασχαλινής Διακόσμησης για να Καλωσορίσετε την Άνοιξη