Κατηγορίες: Χρήσιμες Συμβουλές

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα κατοικίδια. Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας θα πρέπει να ξέρει τι να κάνει για να κρατήσει το κατοικίδιό του ασφαλές όταν βράζει έξω. Παθητικό Κάπνισμα: Βλάπτει τα Κατοικίδια

Βόλτες

Προγραμματίστε τις βόλτες σας σε στιγμές που η θερμοκρασία θα είναι πιο ανεκτή για εσάς και το κατοικίδιό σας. Αποφύγετε τις μεσημεριανές ή αργά πρωινές βόλτες – τότε ο ήλιος λάμπει πιο δυνατά. Επίσης, οι απογευματινοί περίπατοι δεν πρέπει να διαρκούν πολύ. Το έδαφος είναι το πιο ζεστό και ο σκύλος σας μπορεί να κάψει τα πόδια του. Επίσης θα νιώσει πιο έντονα τη ζέστη.

Νερό

Αν πάτε βόλτα, μη φύγετε από το σπίτι χωρίς ένα μπουκάλι νερό! Θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για εσάς, αλλά και για το κατοικίδιό σας. Οι σκύλοι και οι γάτες συχνά πέφτουν θύματα υπερθέρμανσης, επομένως είναι καλή ιδέα να δίνετε νερό στο κατοικίδιό σας κάθε τόσο όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Αν

Εάν φύγετε από το σπίτι σας, αντί για ένα μπολ με νερό, αφήστε δύο ή τρία. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε τον κίνδυνο εγκεφαλικού και υπερθέρμανσης.

Σκιά

Εάν αφήνετε το κατοικίδιο ζώο σας έξω στον κήπο, προσπαθήστε πάντα να του προσφέρετε σκιά. Εάν δεν υπάρχουν δέντρα ή θάμνοι έξω, τοποθετήστε μια πτυσσόμενη καρέκλα ή κρεμάστε ένα πανί, ώστε το κατοικίδιό σας να μπορεί να δροσιστεί ανά πάσα στιγμή. Είναι επίσης καλή ιδέα να αφήσετε ένα μπολ με νερό.

Δείτε ακόμη Τι Μπορούν να Πουν τα Κόπρανα του Κατοικίδιού σας για την Υγεία του

Ανεμιστήρας

Εάν το σπίτι σας είναι συνεχώς ζεστό, αφήστε στο κατοικίδιο ζώο σας έναν ανεμιστήρα ή ανάψτε το κλιματιστικό. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να κλείσετε τα στόρια στα παράθυρα, κάτι που θα αποτρέψει την υπερβολική θέρμανση του εσωτερικού.

Related Post

Μην αφήνετε τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο

Σε καμία περίπτωση μην αφήνετε τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο ακόμα κι αν σταματήσετε μόνο για ένα πράγμα σε κατάστημα. Μέσα σε λίγα λεπτά, η θερμοκρασία ανεβαίνει στο αυτοκίνητο και μετά από λίγο ο σκύλος σας μπορεί να καταρρεύσει από την κούραση και τη ζέστη.

Μπαλόνια με παγωμένο νερό

Τα μπαλόνια παγωμένου νερού είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα λύση. Ρίξτε νερό σε ένα μπαλόνι και βάλτε το στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα τρυπήστε το μπαλόνι και τοποθετήστε την μπάλα πάγου σε ένα πιάτο. Το νερό θα λιώσει και οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να το γλείψουν.

Πώς να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας αν υπερθερμανθεί

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας μείνει πολύ χρόνο στη ζέστη, μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση, θερμοπληξία, εγκαύματα και γαστρεντερικές παθήσεις. Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν κάτι δεν πάει καλά;

Πρώτα απ’ όλα, θα χασμουριέται πολύ και θα βγάζει σάλια, θα αναπνέει γρήγορα και ρηχά. Επιπλέον, πρέπει να ελέγξετε εάν έχει επιταχυνόμενο καρδιακό ρυθμό και εάν οι βλεννογόνοι του δεν είναι μπλε και κολλώδεις. Τα ζώα μπορεί επίσης να χάσουν τις αισθήσεις τους, να νυστάξουν ή να παρουσιάσουν σπασμούς.

Όταν παρατηρήσετε κάποιο από τα συμπτώματα, καλέστε αμέσως τον κτηνίατρο για βοήθεια. Μετά ξαπλώστε το ζώο στο πλάι (μόνο σε δροσερό μέρος), ανοίξτε απαλά το στόμα και βάλτε τη γλώσσα – με αυτόν τον τρόπο δεν θα εμποδίσει την έξοδο προς το λαιμό. Τοποθετήστε ένα υγρό πανί στο στήθος – μην πιτσιλάτε το κατοικίδιό σας με κρύο νερό, γιατί το σώμα του μπορεί να πάθει σοκ!

Δείτε επίσης 14 Τυπικά Λάθη που Κάνουν Πολλοί Ιδιοκτήτες Κατοικίδιων

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα 6 πιο σκονισμένα σημεία στο σπίτι σας που μαζεύουν “τόνους” σκόνης

Πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό; Ίσως κάνετε καλή δουλειά στο να ξεσκονίζετε… Read More

3 Ιουλίου, 2024

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρίχνετε στην Αποχέτευση Σύμφωνα με τους Υδραυλικούς

Είτε καθαρίζετε την κουζίνα σας μετά από ένα γεύμα είτε τελειώνετε ένα έργο ζωγραφικής, μπορεί… Read More

3 Ιουλίου, 2024

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα