Κατηγορίες: Χρήσιμες Συμβουλές

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και έως και 60°C . Πώς να δροσίσετε το εσωτερικό του ώστε να μην αισθάνεστε σαν να κάθεστε στο φούρνο; Υπάρχει ένα απλό κόλπο που θα σας επιτρέψει να κρυώσετε το αυτοκίνητό σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Ασχημή μυρωδιά στο air condition του αυτοκινήτου: Γιατί συμβαίνει και ποιες είναι οι λύσεις

Πώς να δροσίσετε το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου – η πιο αποτελεσματική μέθοδος

Τόσο οι διασώστες όσο και οι ειδικοί αυτοκινήτων συμφωνούν ότι η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να ανοίξετε το παράθυρο στην πλευρά του οδηγού και στη συνέχεια να αερίσετε ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού. Επιπλέον, το άνοιγμα του πορτμπαγκάζ θα επιταχύνει περαιτέρω την ψύξη του αυτοκινήτου. Αυτό θα σπρώξει πιο αποτελεσματικά τον θερμαινόμενο αέρα έξω από το εσωτερικό του αυτοκινήτου και θα τον αντικαταστήσει με αυτόν από το εξωτερικό.

AstroMelRow/twitter

Προσοχή με ζεστό τιμόνι!

Όταν πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στον ήλιο, γυρίστε το τιμόνι κατά 180 μοίρες. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι ακτίνες του ήλιου θα θερμάνουν περισσότερο το κάτω μέρος του, το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να αγγίξετε ενώ οδηγείτε.

mamounamir__/twitter

Ένα κρυφό χαρακτηριστικό των κλειδιών αυτοκινήτου για τις ζεστές μέρες

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα κλειδιά του αυτοκινήτου σας. Εάν έχετε την επιλογή να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε απομακρυσμένα, αυτό είναι καλό. Είναι πιθανό ο κατασκευαστής αυτοκινήτων να έχει επίσης βάλει τη λειτουργία ανοίγματος και κλεισίματος των παραθύρων – από απόσταση. Αυτή η επιλογή λειτουργεί συχνά όταν πατάτε το κουμπί για να ανοίξετε το αυτοκίνητο δύο ή περισσότερες φορές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε όλα τα παράθυρα στο αυτοκίνητο μια στιγμή πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας. Αυτό μπορεί να γίνει από ένα παράθυρο γραφείου ή διαμερίσματος ή ενώ περπατάτε μέχρι το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη Κλειδιά Αυτοκινήτου σε Αλουμινόχαρτο: Γιατί Πρέπει να το Τυλίξετε και να Γλυτώσετε Από Πολλούς Μπελάδες

Related Post

Αυτοκίνητο στον ήλιο

Είστε περίεργοι πόσο γρήγορα ζεσταίνεται ένα αυτοκίνητο; Εάν το αφήσετε στον ήλιο σε θερμοκρασία αέρα 35°C , θα θερμανθεί στους 47°C σε μόλις μία ώρα. Έτσι, μόνο το τιμόνι μπορεί να φτάσει τους 53°C και το ταμπλό στους 69°C.

imgur

Αυτοκίνητο στη σκιά

Εάν, από την άλλη πλευρά, αφήσετε το αυτοκίνητο στη σκιά, τότε, με τους 35°C έξω, το εσωτερικό θα θερμανθεί “μόνο” στους 38°C μετά από μία ώρα. Από την άλλη, το ταμπλό θα φτάσει τους 48°C και το τιμόνι “μόνο” τους 42°C.

mooblet12/reddit

Κλιματισμός στο αυτοκίνητο – ο κανόνας των 5 λεπτών

Όταν ξεκινάτε, χειριστείτε προσεκτικά τον κλιματισμό. Αφού τον ενεργοποιήσετε, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για λίγα λεπτά. Όλα αυτά γίνονται για να διασφαλιστεί ότι το σώμα σας δεν θα υποστεί σοκ από την πολύ γρήγορη αλλαγή της θερμοκρασίας. Επιπλέον, ο θερμαινόμενος αέρας θα διαφεύγει πιο γρήγορα από το εσωτερικό μέσω των ανοιχτών παραθύρων.

Για αρκετά χρόνια, οι ειδικοί προσπαθούν ανεπιτυχώς να διαδώσουν έναν κανόνα μεταξύ των οδηγών. Είναι σε θέση να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού. Πρόκειται για τον λεγόμενο «κανόνα των 5 λεπτών». Ο κλιματισμός πρέπει να ενεργοποιείται μόνο 5 λεπτά μετά την οδήγηση και να απενεργοποιείται 5 λεπτά πριν από το τέλος του ταξιδιού. Αυτό το κάνει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να εναποτεθούν στο εσωτερικό μύκητες, οι οποίοι είναι επιβλαβείς για την υγεία και το ίδιο το κλιματιστικό, καθώς και μούχλα.

Δείτε επίσης Πως να Καθαρίσετε Περιττώματα Πουλιών από το Αυτοκίνητο Χωρίς να Αφήσετε Γρατσουνιές

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Recent Posts

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα 6 πιο σκονισμένα σημεία στο σπίτι σας που μαζεύουν “τόνους” σκόνης

Πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό; Ίσως κάνετε καλή δουλειά στο να ξεσκονίζετε… Read More

3 Ιουλίου, 2024

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρίχνετε στην Αποχέτευση Σύμφωνα με τους Υδραυλικούς

Είτε καθαρίζετε την κουζίνα σας μετά από ένα γεύμα είτε τελειώνετε ένα έργο ζωγραφικής, μπορεί… Read More

3 Ιουλίου, 2024

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα