Δίνουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στο τι καταλήγει στα τραπέζια μας αυτές τις μέρες. Η ποιότητα έχει σημασία όπως ποτέ πριν. Ωστόσο, συχνά υποτιμούμε ή αγνοούμε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τον κατάλληλο τρόπο επεξεργασίας ορισμένων τροφίμων με αποτέλεσμα να τους στερούμε τη θρεπτική τους αξία. Τροφική δηλητηρίαση: Πώς θα τσεκάρεις 12 τρόφιμα αν περιέχουν χημικά και αν είναι ιδανικά για να τα φας
Ακτινίδια
Η φλούδα του ακτινιδίου περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, φολικό οξύ και βιταμίνη Ε. Ένα κομμάτι ακτινίδιο με τη φλούδα του αυξάνει την ποσότητα των φυτικών ινών, της βιταμίνης Ε και του φολικού οξέος κατά 50%, 32% και 34% αντίστοιχα.
Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι ένα από τα τρόφιμα που πρέπει να μαγειρευτούν για να μας παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν. Το λυκοπένιο που περιέχουν προλαμβάνει τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις. Γι’ αυτό οι ντομάτες πρέπει να θερμαίνονται στους 90 βαθμούς Κελσίου.
Σπαράγγια
Ακόμα κι αν σας πιέζει ο χρόνος, μην μαγειρέψετε ποτέ τα σπαράγγια σε φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό μειώνει την ποσότητα της βιταμίνης C που περιέχει καθώς διαλύεται στο νερό. Ιδανικά θα πρέπει να είναι στον ατμό ή τηγανητά για να είναι τραγανά.
Φράουλες
Όπως και άλλα κόκκινα φρούτα, οι φράουλες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Καθώς το σώμα μας χρειάζεται αυτά τα θρεπτικά συστατικά, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι φράουλες δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε κομμάτια. Μόλις κοπούν, γίνονται ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο και κατά συνέπεια χάνουν τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Ξερά φασόλια
Τα ξερά φασόλια περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φυτικά οξέα. Συνδέονται με βιταμίνες και μέταλλα σε προϊόντα διατροφής και ως αποτέλεσμα δεν απορροφώνται από τον οργανισμό μας. Καλό είναι λοιπόν να αφήσετε τα φασόλια στο νερό για μια νύχτα για να εξαφανιστούν οι περιττές ουσίες.
Δείτε ακόμη 10 Σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται όταν βάζουμε τρόφιμα στην κατάψυξη
Λιναρόσποροι
Οι λιναρόσποροι περιέχουν φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, λιγνάνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Ωστόσο, το σώμα μας δεν μπορεί να αφομοιώσει τους σπόρους αν τους φάμε ολόκληρους. Γι’ αυτό πρέπει να τους συνθλίψετε για να μην χαθούν οι ιδιότητές τους.
Μαύρο τσάι
Το μαύρο τσάι είναι ένα από τα πιο κοινά ροφήματα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να το ανακατεύετε με γάλα καθώς περιέχει ουσίες που αναστέλλουν τις θετικές ιδιότητες του τσαγιού, τόσο καλές για το καρδιαγγειακό μας σύστημα!
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα από τα λαχανικά που πρέπει να καταναλώνονται είτε ωμά είτε στον ατμό. Όταν μαγειρεύετε ή τηγανίζετε το μπρόκολο, χάνει τη βιταμίνη C, τη χλωροφύλλη, τα αντιοξειδωτικά και τις αντικαρκινικές του ουσίες.
Αγγούρια
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, τα αγγούρια πρέπει να καταναλώνονται με τη φλούδα. Ωστόσο, εάν δεν είστε σίγουροι για τον τόπο προέλευσής ή δεν μπορείτε να το πλύνετε σωστά, καλύτερα να το ξεφλουδίσετε. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε την κατανάλωση φυτοφαρμάκων και βακτηρίων.
Γιαούρτι
Η υδαρή ουσία που εμφανίζεται κάθε φορά που το γιαούρτι παραμένει ανοιχτό για κάποιο χρονικό διάστημα περιέχει πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12. Γι’ αυτό αν το δείτε, μην ανησυχείτε. Το γιαούρτι δεν έχει χαλάσει. Απλά ανακατέψτε το καλά.
Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, ένα αντικαρκινικό ένζυμο που γίνεται ακόμα πιο δυνατό μόλις εκτεθεί στον αέρα. Γι’ αυτό το σκόρδο πρέπει να θρυμματιστεί και μετά να αφεθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το προσθέσετε στο φαγητό σας.
Δείτε επίσης 16 Τρόφιμα που Κόβετε και Ξεφλουδίζετε Αλλά με Λάθος Τρόπο