in , , ,

16 Τρόφιμα που Κόβετε και Ξεφλουδίζετε Αλλά με Λάθος Τρόπο

κόψιμο τροφίμων,ξεφλούδισμα τροφίμων,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,
κόψιμο τροφίμων,ξεφλούδισμα τροφίμων,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

Οι σεφ αποκαλύπτουν τον σωστό τρόπο για να ξεφλουδίσετε και να κόψετε φρούτα, λαχανικά, κρέατα και τυριά. Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι

Κόψιμο ακτινιδίων

NSIDER/Kristen Griffin

Η χρήση αποφλοιωτή σε ένα ώριμο ακτινίδιο πιθανότατα θα το συνθλίψει. Ένα υπέροχο κόλπο είναι να κόψετε το πάνω και το κάτω μέρος. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα κουτάλι κοντά στη φλούδα και περάστε το γύρω από το εσωτερικό για να ελευθερώσετε ολόκληρη τη σάρκα.

Κόψτε τις άκρες μάνγκο στο για να δημιουργήσετε πρώτα μια επίπεδη επιφάνεια.

INSIDER

Το να μην κόβετε τις άκρες ενός μάνγκο πριν το κόψετε σε φέτες μπορεί να είναι επικίνδυνο. Για ασφάλεια, κόψτε πρώτα το πάνω και το κάτω μέρος. Στη συνέχεια, κόψτε κατά μήκος του κουκουτσιού με το μάνγκο όρθιο.

Όπως και με τα ακτινίδια, αποφύγετε τη χρήση αποφλοιωτή εάν το μάνγκο είναι πολύ ώριμο.

Είναι απαραίτητο να κόψετε τα «μάτια» των ανανάδων γιατί είναι δύσκολο να μασηθούν.

INSIDER/Kristen Griffin

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι με τον ανανά είναι ότι δεν κόβουν τα «μάτια», τις καφέ κηλίδες που παραμένουν αφού αφαιρέσετε τη φλούδα του φρούτου.

Για να κόψετε σε φέτες έναν ανανά, θα πρέπει να ξεκινήσετε κόβοντας το πάνω και το κάτω μέρος του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεφλουδίσετε γύρω από το εξωτερικό, φροντίζοντας να κόψετε τα μάτια για να αποφύγετε μια «δυσάρεστη εμπειρία μασήματος».

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βγάλτε τους σπόρους του ροδιού με λιγότερο χάος κόβοντάς το πρώτα στη μέση.

Viktor Kochetkov/Shutterstock

Για να αποφύγετε το υπερβολικό χάος, κόψτε πρώτα τα ρόδια στη μέση. Πάνω από ένα μπολ, κρατήστε την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και χτυπήστε δυνατά την πλευρά της φλούδας με ένα κουτάλι. Οι σπόροι θα απελευθερωθούν στο μπολ.

Εάν στη συνέχεια βάλετε τους σπόρους σε νερό, μπορείτε να αφαιρέσετε το κουκούτσι από τους σπόρους πιο εύκολα.

Χρησιμοποιώντας στομωμένο μαχαίρι για να κόψετε τη μελιτζάνα μπορεί να προκαλέσει οξείδωση, κάνοντας τις φέτες καφέ.

ffolas/Shutterstock

Η μελιτζάνα μπορεί να οξειδωθεί γρήγορα όταν εκτίθεται στον αέρα, με αποτέλεσμα τον καφέ αποχρωματισμό. Για να μειώσετε αυτή την οξείδωση, επιταχύνετε το κόψιμο χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.

Κόψτε τη μελιτζάνα κατά πλάτος σε φέτες διπλάσιου μεγέθους από το επιθυμητό. Η μελιτζάνα συρρικνώνεται κατά το μαγείρεμα επειδή συγκρατείται η υγρασία της, επομένως είναι καλύτερα να την κόψετε σε μεγαλύτερο μέγεθος από όσο νομίζετε.

Σταματήστε να ξεφλουδίζετε τα καρότα, καθώς τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται σε αυτήν.

plprod/Shutterstock

Αν πλένετε αρκετά καλά τα καρότα δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσετε καθως η φλούδα περιέχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Δείτε ακόμη 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ

Είναι πιο εύκολο να κόψετε τα σπαράγγια με το χέρι αντί με μαχαίρι.

windcoast/Shutterstock

Ο καλύτερος τρόπος για να κόψετε τα σπαράγγια είναι στην πραγματικότητα με τα χέρια.

Για να αφαιρέσετε το σκληρό, ξυλώδες άκρο τους, πάρτε τη μια άκρη σε κάθε χέρι και λυγίστε αργά τα σπαράγγια προς τα μέσα μέχρι να σπάσει.

Αν γίνει σωστά, το σημείο στο οποίο σπάνε είναι εκεί που χωρίζει το σκληρό άκρο και το τρυφερό μέρος των σπαραγγιών.

Για να αποφύγετε τραυματισμούς και να ελαχιστοποιήσετε την ολίσθηση, τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από το χειμερινό σκουός πριν το κόψετε.

Andrea De la Parra/Shutterstock

Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν κόβετε το σκουός. Η ανώμαλη επιφάνειά του κάνει το κόψιμο δύσκολο και μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Η καλύτερη τεχνική είναι να τοποθετήσετε μια πετσέτα κάτω από το σκουός για να ελαχιστοποιήσετε την ολίσθηση.

Αν το κόψετε σε κύβους, αφαιρέστε το πάνω και το κάτω άκρο και προχωρήστε στο ξεφλούδισμα αργά και προσεκτικά με έναν αποφλοιωτή λαχανικών. Μόλις το ξεφλουδίσετε, κόψτε το σκουός στη μέση από πάνω προς τα κάτω. Αυτό θα αυξήσει τη σταθερότητα του σκουός, κάνοντας τα επόμενα κοψίματα ευκολότερα και ασφαλέστερα.

Το να κόψετε την κορυφή ενός κρεμμυδιού μπορεί να κάνει πιο δύσκολο να το ψιλοκόψετε.

Alex Sun/Shutterstock

Όταν πρόκειται για κρεμμύδια, κόψτε μόνο ένα μικρό τμήμα από το άκρο της ρίζας. Στη συνέχεια, κόψτε το κρεμμύδι στη μέση από πάνω προς τα κάτω και ξεφλουδίστε την πρώτη στρώση και από τα δύο μισά πριν τα κόψετε σε φέτες.

Θα πρέπει να βγάζετε τους σπόρους στις πιπεριές πριν τις τεμαχίσετε.

ffolas/Shutterstock

Για καλύτερα αποτελέσματα, κόψτε τις πιπεριές απευθείας στη μέση και αφαιρέστε τόσο τους σπορους όσο και το κοτσάνι πριν τις κόψετε σε φέτες.

Κόψτε τα σκληρά τυριά σε κομμάτια, όχι σε κύβους.

niktalena/Shutterstock

Τα σκληρά τυριά, όπως το παλαιωμένο τσένταρ, που έχουν κρυσταλλική υφή, είναι καλύτερα αν τεμαχιστούν σε κομμάτια με ένα μικρό μαχαίρι τυριού.

Για την καλύτερη δυνατή γεύση, μην αφαιρείτε ποτέ τη «μύτη» από μια σφήνα μαλακού τυριού.

Moving Moment/Shutterstock

Για μαλακά τυριά, όπως το μπρι και το καμαμπέρ η φλούδα είναι ένα κρίσιμο μέρος της δομής του τυριού. Θα πρέπει να σερβίρονται ως ολόκληρο κομμάτι και να μην αφαιρείται η «μύτη».

Η σωστή εθιμοτυπία του γαλλικού τυριού υπαγορεύει ότι η “μύτη”, ή το σημείο της σφήνας που έχει κοπεί, δεν πρέπει ποτέ να κόβεται και το τυρί δεν πρέπει ποτέ να αφαιρείται από τη φλούδα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάθε φέτα έχει την πιο πλήρη γεύση, το μαλακό τυρί θα πρέπει να κοπεί κατά μήκος της σφήνας.

Τα σάντουιτς και οι φρατζόλες θα θρυμματιστούν με ένα στομωμένο μαχαίρι.

Sophie Hoeller/INSIDER

Η άσκηση υπερβολικής πίεσης με ένα στομωμένο μαχαίρι θα συνθλίψει το ψωμί. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι ψωμιού και πρέπει πάντα να είναι οδοντωτό. Η χρήση μόνο ενός αιχμηρού μαχαιριού δεν κάνει, καθώς θα εξακολουθεί να συνθλίβει το ψωμί.

Επιπλέον, η καλύτερη μέθοδος για να κόψετε τα καρβέλια ψωμιού είναι στην πραγματικότητα τοποθετώντας τα στο πλάι — όχι επίπεδα στο ξύλο κοπής

Η χρήση ενός μαχαιριού για να κόψετε πίτσα μπορεί να προκαλέσει μεγάλο χάος.

Jullius/Shutterstock

Το να κόβετε μια πίτα με ένα μαχαίρι είναι κακή ιδέα — θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν τροχό πίτσας.

Ένα μαχαίρι τείνει να αφαιρεί το τυρί και τις επικαλύψεις και προκαλεί ακαταστασία, καταστρέφοντας τελικά την πίτσα.

Κόβετε πάντα κόντρα το ωμό κρέας σε φέτες.

FotoDuets/Shutterstock

Σε γενικές γραμμές, κόβετε πάντα κόντρα το ωμό κρέας σε φέτες. Για να προσδιορίσετε το κόψιμο, ρίξτε μια ματιά στο ωμό κρέας. Δείτε αυτές τις γραμμές που μοιάζουν με νήματα; Αυτές είναι οι μυϊκές ίνες. Κατά τον τεμαχισμό, ο στόχος είναι πάντα να κοντύνετε τις μυϊκές ίνες, κάνοντας το κρέας πιο εύκολο να μασηθεί..

Αφήστε το μαγειρεμένο κρέας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε σε φέτες.

caliber_3D/Shutterstock

Το μαγειρεμένο κρέας πρέπει πάντα να ξεκουράζεται για περίπου πέντε έως 10 λεπτά πριν τεμαχιστεί.

Το κρέας μπορεί να χάσει την υγρασία του, αν δεν το αφήσετε να ξεκουραστεί πριν το κόψετε, γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθήσετε αυτήν τη συμβουλή για το κοτόπουλο, το οποίο δεν έχει πολλή υγρασία να περισσέψει.

πηγή

Δείτε επίσης 4 Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής που Σώζουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρήματα για διακοπές,εξοικονομήση χρημάτων,συμβουλές,χρήσιμα,

Δεν Έχετε Χρήματα για Διακοπές; Χρήσιμες Συμβουλές για να τα Εξοικονομήσετε

κουρκουμάς,απορρόφηση κουρκουμά,κουρκουμίνη,διατροφή,συμβουλές διατροφής,

Πως να Αυξήσετε την Απορρόφηση του Κουρκουμά στη Διατροφή σας