Ο κουρκουμάς έχει γίνει πολύ δημοφιλής χάρη στα πολυάριθμα διατροφικα οφέλη του τα οποία οφείλονται στο κύριο συστατικό του, στην κουρκουμίνη. Όμως είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό μας ώστε να επωφεληθεί από τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές της. Τριγλυκερίδια Στο Θεό: Ποια Γνωστά Ροφήματα Τα Αυξάνουν και Απειλούν την Υγειά μας
Χάρη στην παραδοσιακή ινδική κουζίνα η ανάμειξη κουρκουμά με μαύρο πιπέρι διαλυμένο σε λάδι, κατά προτίμηση ελιάς, καρύδας ή λιναρόσπορου, αυξάνει σημαντικά την απορρόφηση της κουρκουμίνης από τα εντερικά τοιχώματα στο αίμα.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κουρκουμά στα φαγητά σας
Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και άφθονο μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα σε λαχανικά, σούπες, ρύζι και σάλτσες σαλάτας.
πηγή φωτογραφίας