Πολλές φορές είναι βολικό να βάζουμε τρόφιμα και φαγητά στην κατάψυξη έτσι ώστε να μην τα πετάμε καθώς είναι και δύσκολοι καιροί για food waste.
Σκόρδο και κρεμμύδι στην κατάψυξη
- Αν βάλετε στο σκόρδο και το κρεμμύδι στην κατάψυξη τότε αλλάζει η γεύση τους.
- Όταν αποθηκεύετε το σκόρδο στην κατάψυξη τυλίξτε το πρώτα σε χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας πριν το αποθηκεύσετε.
- Τα κρεμμύδια αποθηκεύστε τα σε δροσερό χωρίς υγρασία μέρος.
Διάβασε επίσης: Μπορεί το Βούτυρο να Καταψυχθεί και για Πόσο Καιρό
Καρβέλι ψωμί στην κατάψυξη
- Αν βάλετε στην κατάψυξη ολόκληρο το καρβέλι ή την φρατζόλα τότε θα πρέπει όταν ξεπαγώσει να την καταναλώσετε ολόκληρη.
- Κόψτε και χωρίστε σε φέτες πριν το καταψύξετε
Γεμάτα μπουκάλια στην κατάψυξη
- Τα υγρά διαστέλλονται όταν παγώνουν
- Ο όγκος του υγρού αυξάνεται κατά 10% όταν καταψύχεται.
- Γι’ αυτό πρέπει να αφήνετε πάντα μερικά εκατοστά στο πάνω μέρος του δοχείου όταν το γεμίζετε με υγρά.
Κιμάς στην κατάψυξη
- Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να καταψύξετε ολόκληρο τον κιμά όταν τον αγοράζετε
- Είναι καλύτερο να χωρίσετε σε σακουλάκια τον κιμά σε μικρότερες ποσότητες έτσι ώστε να ξεπαγώνετε όση ποσότητα θέλετε ακριβώς
- Πατικώστε τον κιμά μέσα στα σακουλάκια για να ξεπαγώνει πιο εύκολα
Κατάψυξη ζεστών τροφίμων
- Δεν πρέπει να καταψύχετε τα τρόφιμα όταν είναι ακόμα ζεστά.
- Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να αλλάξει τη γεύση του φαγητού, και ταυτόχρονα μπορεί να σχηματιστεί πάγος μέσα στην κατάψυξη.
- Αφήστε όλα τα τρόφιμα να κρυώσουν εντελώς πριν τα καταψύξετε.
Διάβασε επίσης: Γιατί Δεν Πρέπει να Κρατάτε τα Παγάκια στην Κατάψυξη για Μεγάλο Χρονικό Διάστημα
Οργάνωσης την κατάψυξης
- Μία από τις κύριες προτάσεις κατά την ψύξη τροφίμων είναι να τα τοποθετείτε στην κατάψυξη στα σωστά σημεία.
- Αν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να επιβραδύνετε τους χρόνους κατάψυξης και να αυξήσετε την κατανάλωση ενέργειας.
- Θα πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση πραγμάτων ακριβώς στη μέση της κατάψυξης.
- Ξεκινήστε να γεμίζετε την κατάψυξη από τα πλάγια. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία ψύξης.
Απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου
- Όταν τα τρόφιμα επαναφέρονται σε θερμοκρασία δωματίου, η διαδικασία αλλοίωσης, η οποία διακόπηκε κατά την κατάψυξη, ξεκινά ξανά, οπότε,
- Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τον φυσικό πολλαπλασιασμό των βακτηρίων είναι η αργή απόψυξη.
- Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε πρώτα τα τρόφιμα από την κατάψυξη στο ψυγείο.
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο