Πολλές φορές είναι βολικό να βάζουμε τρόφιμα και φαγητά στην κατάψυξη έτσι ώστε να μην τα πετάμε καθώς είναι και δύσκολοι καιροί για food waste.
Σκόρδο και κρεμμύδι στην κατάψυξη
- Αν βάλετε στο σκόρδο και το κρεμμύδι στην κατάψυξη τότε αλλάζει η γεύση τους.
- Όταν αποθηκεύετε το σκόρδο στην κατάψυξη τυλίξτε το πρώτα σε χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας πριν το αποθηκεύσετε.
- Τα κρεμμύδια αποθηκεύστε τα σε δροσερό χωρίς υγρασία μέρος.
Διάβασε επίσης: Μπορεί το Βούτυρο να Καταψυχθεί και για Πόσο Καιρό
Καρβέλι ψωμί στην κατάψυξη
- Αν βάλετε στην κατάψυξη ολόκληρο το καρβέλι ή την φρατζόλα τότε θα πρέπει όταν ξεπαγώσει να την καταναλώσετε ολόκληρη.
- Κόψτε και χωρίστε σε φέτες πριν το καταψύξετε
Γεμάτα μπουκάλια στην κατάψυξη
- Τα υγρά διαστέλλονται όταν παγώνουν
- Ο όγκος του υγρού αυξάνεται κατά 10% όταν καταψύχεται.
- Γι’ αυτό πρέπει να αφήνετε πάντα μερικά εκατοστά στο πάνω μέρος του δοχείου όταν το γεμίζετε με υγρά.
Κιμάς στην κατάψυξη
- Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να καταψύξετε ολόκληρο τον κιμά όταν τον αγοράζετε
- Είναι καλύτερο να χωρίσετε σε σακουλάκια τον κιμά σε μικρότερες ποσότητες έτσι ώστε να ξεπαγώνετε όση ποσότητα θέλετε ακριβώς
- Πατικώστε τον κιμά μέσα στα σακουλάκια για να ξεπαγώνει πιο εύκολα
Κατάψυξη ζεστών τροφίμων
- Δεν πρέπει να καταψύχετε τα τρόφιμα όταν είναι ακόμα ζεστά.
- Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να αλλάξει τη γεύση του φαγητού, και ταυτόχρονα μπορεί να σχηματιστεί πάγος μέσα στην κατάψυξη.
- Αφήστε όλα τα τρόφιμα να κρυώσουν εντελώς πριν τα καταψύξετε.
Διάβασε επίσης: Γιατί Δεν Πρέπει να Κρατάτε τα Παγάκια στην Κατάψυξη για Μεγάλο Χρονικό Διάστημα
Οργάνωσης την κατάψυξης
- Μία από τις κύριες προτάσεις κατά την ψύξη τροφίμων είναι να τα τοποθετείτε στην κατάψυξη στα σωστά σημεία.
- Αν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να επιβραδύνετε τους χρόνους κατάψυξης και να αυξήσετε την κατανάλωση ενέργειας.
- Θα πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση πραγμάτων ακριβώς στη μέση της κατάψυξης.
- Ξεκινήστε να γεμίζετε την κατάψυξη από τα πλάγια. Αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία ψύξης.
Απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου
- Όταν τα τρόφιμα επαναφέρονται σε θερμοκρασία δωματίου, η διαδικασία αλλοίωσης, η οποία διακόπηκε κατά την κατάψυξη, ξεκινά ξανά, οπότε,
- Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τον φυσικό πολλαπλασιασμό των βακτηρίων είναι η αργή απόψυξη.
- Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε πρώτα τα τρόφιμα από την κατάψυξη στο ψυγείο.
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!