Ο πάγος στην κατάψυξη είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος και η απόψυξη είναι κάτι που αναβάλλουμε από σήμερα σε αύριο λόγω της δύσκολης διαδικασίας και του χρόνου που θα μας πάρει. Ο πάγος στην κατάψυξη όμως είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για το ψυγείο αφού δεν λειτουργεί σωστά, καίει περισσότερο ρεύμα και φυσικά μειώνει τον χώρο αρκετά.
Υπάρχουν τρόποι όμως που μπορείτε να αφαίρεσετε τον πάγο σε πολύ λιγότερο χρόνο απ’ότι να περιμένετε να λιώσει μόνος τους. Πρέπει να μην ξεχνάτε βέβαια ότι τα τρόφιμα πρέπει να αφαιρούνται από μέσα πριν κάνετε οτιδήποτε αλλά και να βγάζετε το ψυγείο από την μπρίζα.
Γιατί ο απόψυξη είναι απαραίτητη
Αν υπάρχει πάγος μέσα στην καταψύξη τότε το χυγείο δεν λειτουργεί σωστά, καίει περισσότερο ρευμα και φυσικά μειόνονταο τα λίτρα αποθήξκευσης. Παρακάτω όμως α βρείτε ένα καλό κόλπο για να αποψύξετε την κατάψυξη σε πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με την συμβατική μέθοδο του ξεπαγώματος.
- Οργάνωση ψυγείου: Tips Για να είναι όλα πάντα φρέσκα χωρίς να χαλάνε και να μουχλιάζουν
- Πόσο κρατάει η ανοιχτή κονσέρβα στο ψυγείο για να είναι ασφαλής να τη φάω
- 3 Βασικές Αρχές για τη Σωστή Διατήρηση Φαγητών στο Ψυγείο
Αδειάστε την κατάψυξη πριν ξεκινήσετε
Η κατάψυξη πριν κάνετε οτιδήποτε πρέπει να αδειάσει. Τοποθετήστε τα ευπαθή προϊόντα σε κάποιο άλλο καταψύκτη ή μέσα σε ειδικές τσάντες που δαιτηρούν θερμοκρασία.
Απόψυξη με τη μέθοδο του αλουμινόχαρτου
Το αλουμινόχαρτο επειδή είναι καλός αγωγός της θερμότητας θα σας βοηθήσει απίστευτα να ξεκολλήσουν τα μεγάλα κομμάτια πάγου από την κατάψυξη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
- Βήμα 1: Καλύψτε εσωτερικά τα τοιχώματα της κατάψυξης με μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου
- Βήμα 2: Σε ένα κατσαρολάκι που χωράει στην κατάψυξη βράστε νέρο
- Βήμα 3: Αφού πάρει μια βράση το νερό τοποθετήστε το κατσαρολάκι μέσα στην κατάψυξη
- Βήμα 4: Περιμένετε κάμποσα λεπτά και μετά ανοίξτε την πόρτα. Θα δείτε ότι τα κομμάτια του πάγου θα φεύγουν πολύ εύκολα.
- Βημα 5: Καθαρίστε τα κομμάτια πάγου με μια σπάτουλα πλαστική και σκουπίστε υπολείμματα τροφών.
Απόψυξη με τη μέθοδο του λαδιού
Το φυτικό λάδι βοηθά όταν υπάρχει πάγος να αποκολληθεί από τα τοιχώματα. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή:
- Βήμα 1: Αλείψτε εσωτερικά την κατάψυξη με φυτικό λάδι.
- Βήμα 2: Αφήστε μερικά λεπτά και ανοίξτε την πόρτα. Θα δείτε ότι τα κομμάτια του πάγου ξεκολλάνε πολύ εύκολα.
- Βήμα 3: Καθαρίστε με μια πλαστική κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης και μετά περάστε την κατάψυξη με ένα καθαρό πανι εμποτισμένο με ζεστό νερό και ξίδι για απολύμανση.
Πώς να μην ξαναπιάσει πάγο η κατάψυξη
Αφού τελειώσετε με τον πάγο και έχετε καθαρή πλέον κατάψυξη μπορείτε να περάσετε τα καθαρά τοιχώματα με λίγο λάδι για να μην ξαναπιάσει πάγο.