in , , ,

Κούραση και Πεσμένη Διάθεση: Αυτές Είναι Οι 9 Τροφές που θα Ενισχύσουν την Ενέργειά σας

Κούραση και Πεσμένη Διάθεση: Αυτές Είναι Οι 9 Τροφές που θα Ενισχύσουν την Ενέργειά σας
Κούραση και Πεσμένη Διάθεση: Αυτές Είναι Οι 9 Τροφές που θα Ενισχύσουν την Ενέργειά σας

Μετά από έναν κακό ύπνο, αισθάνεστε περιστασιακά χωρίς σε ενέργεια. Το πρώτο πράγμα που επιδιώκετε μετά είναι το ενεργειακό ποτό, ο καφές και τα γλυκά. Αυτές οι τροφές είναι γεμάτες ζάχαρη, που θα αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δίνοντάς σας μια γρήγορη ώθηση. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτή θα εξανεμιστεί, αφήνοντάς σας ξανά χωρίς ενέργεια. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε τροφές που σας δίνουν υγιή λίπη, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που αφομοιώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και σας προσφέρουν ενέργεια. Διαταράσσετε τον Ύπνο σας με Αυτό το Κοινό Υλικό στο Φαγητό σας

9 Τροφές που θα Ενισχύσουν την Ενέργειά σας

Τροφές για Ενέργεια: Αυγό

9 Τροφές που θα Ενισχύσουν την Ενέργειά σας

Σχεδόν το 10% ενός αυγού αποτελείται από πρωτεΐνη. Περιέχει περίπου 70 θερμίδες και έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά ανά θερμίδα από τα περισσότερα άλλα τρόφιμα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά και οι πρωτεΐνες, θα σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι και θα απορροφηθούν από τον οργανισμό σας σε πολλές ώρες.

Τροφές για Ενέργεια: Πλιγούρι βρώμης

Όταν ρωτήσετε τον διατροφολόγο σας για το ποιο πρέπει να είναι το πρωινό σας, θα σας πει μερικές τροφές που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες. Και ναι, το πλιγούρι βρώμης έχει πολλές. Γιατί όμως ίνες; Το σώμα σας χρειάζεται πολύ χρόνο για να αφομοιώσει τις ίνες, επομένως θα σας τροφοδοτεί με ενέργεια αυτές τις ώρες.

Τροφές για Ενέργεια: Τσάι

Εάν θέλετε να έχετε περισσότερη ενέργεια, αλλά και να γευτείτε κάτι καλό, επιλέξτε τσάι από τα άλλα ζαχαρούχα ροφήματα. Επιπλέον, τα τσάγια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, και μερικά από αυτά ακόμη και καφεΐνη, που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια.

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, καρύδια κ.λπ., είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Αν συνεχίσετε να τρώτε αυτά, θα έχετε την ενέργεια για τις εργασίες σας, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να φάτε ένα σωστό γεύμα.

Δείτε ακόμη Άνω των 40: 5 Ανθυγιεινοί Συνδυασμοί Τροφών που Πρέπει να Αποφεύγουμε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λιπαρά ψάρια

Σολομός, τόνος, σαρδέλα.. Τα περισσότερα λιπαρά ψάρια περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β. Η βιταμίνη Β12 σε συνδυασμό με το φολικό οξύ, βοηθά στη διατήρηση του σωστού επιπέδου ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα σας, το οποίο είναι βασικό για τη γενική ενεργειακή αίσθηση.

Μπανάνα

Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, κάλιο και βιταμίνη Β6. Αυτά τα συστατικά τα καθιστούν εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση της ενέργειας του σώματος. Σύμφωνα με ένα πείραμα το 2012, οι ποδηλάτες που έφαγαν μπανάνα πριν από μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων, είχαν καλύτερες επιδόσεις από ότι συνήθως.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά περιέχει περισσότερο κακάο από οποιοδήποτε άλλο είδος σοκολάτας. Τα αντιοξειδωτικά στο κακάο μπορούν να ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που οδηγεί σε ταχύτερη παροχή αίματος στους μύες και τον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε εγρήγορση και είναι επίσης πολύ χρήσιμο όταν ασκείστε.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας που θα σας τροφοδοτούν με ενέργεια για ώρες. Αλλά αυτό δεν είναι καν το καλύτερο μέρος. Η βασική γεύση του γιαουρτιού το καθιστά ένα εξαιρετικό ζευγάρι για άλλα στοιχεία αυτής της λίστας (μπανάνα, μαύρη σοκολάτα) και μπορείτε ακόμη και να το συνδυάσετε με άλλα υγιεινά τρόφιμα όπως τα φρούτα.

Νερό

Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, κουράζεστε. Το να πίνετε πολύ νερό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να μεταφέρει βασικά θρεπτικά συστατικά στα κύτταρά του. Θα βοηθήσει επίσης τον μεταβολισμό σας, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Επιπλέον, εάν αποφασίσετε να προσθέσετε λίγο λεμόνι σε αυτό, γεμίζει με ηλεκτρολύτες, που κάνουν το σώμα σας ένα πιο βέλτιστο μέρος για να δημιουργήσετε ενέργεια.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Τροφές Που Σου Τρώνε Χρόνια Από Τη Ζωή Σου: Σταματήστε να Καταναλώνετε Αυτές τις 5 Τροφές Πριν να Είναι Πολύ Αργά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καθαρισμός Τζακιού: Πώς να καθαρίσεις την Εστία από την Βρωμιά με Εύκολο Τρόπο

Καθαρισμός Τζακιού: Πώς να καθαρίσεις την Εστία από την Βρωμιά με Εύκολο Τρόπο

Ο Τρόπος Για Να Μαλακώσουμε τα Ρεβίθια στη Στιγμή

Ο Τρόπος Για Να Μαλακώσουμε τα Ρεβίθια στη Στιγμή