Γνωρίζετε ότι τα ξερά ρεβίθια πρέπει να μουλιάσουν για τουλάχιστον 12 ώρες. Όμως υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο για να μαλακώσουν πολύ πιο γρήγορα. Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας
Θα χρειαστείτε:
1 σακουλάκι ρεβίθια
Νερό
Φούρνο μικροκυμάτων
Οδηγίες:
- Τοποθετήστε τα ρεβίθια σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
- Καλύψτε με νερό μέχρι να ξεπεράσει τον όγκο των ρεβιθιών.
- Σκεπάστε τα με χοντρή πετσέτα.
- Βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 18 λεπτά.
- Καλό είναι να σταματήσετε το φούρνο στα μισά και να ελέγξετε ότι τα ρεβίθια έχουν νερό και αν έχουν μαλακώσει αρκετά.
- Ο χρόνος που χρειάζεται για να μαλακώσουν επαρκώς εξαρτάται πάντα από τον φούρνο μικροκυμάτων, επομένως σας συνιστούμε να ελέγξετε ξανά την κατάστασή τους πριν τελειώσει ο προγραμματισμένος χρόνος.
- Μόλις μαλακώσουν, πρέπει να τα βγάλετε από τον φούρνο μικροκυμάτων και να είστε πάντα πολύ προσεκτικοί γιατί θα είναι πολύ ζεστά.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!