Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να διατηρείτε το αλεύρι στην κατάψυξη αντί να το πετάξετε λόγω των μικρών πεταλούδων που φωλιάζουν μέσα. Το Κόλπο για να Διώξετε τους Σκόρους Τροφίμων από τα Ντουλάπια της Κουζίνας
Η αποθήκευση του αλευριού δεν είναι πάντα εύκολη αφού πολλές φορές δεν αρκεί μόνο να κοιτάξετε την ημερομηνία λήξης. Μάλιστα, μερικές φορές μέσα στο αλεύρι μπορεί να σχηματιστούν έντομα ή μούχλα που επιταχύνουν τη διαδικασία φθοράς. Αν μάλιστα αποθηκευτεί σε λάθος μέρος, το αλεύρι είναι το ιδανικό μέρος για να φωλιάσει σκόρος τροφίμων και τότε απλά θα πρέπει να πετάξετε ολόκληρη τη συσκευασία.
Δείτε ακόμη Τόσο Διαρκούν τα Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα – Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για την Ημερομηνία Λήξης τους
Για να διατηρήσετε το αλεύρι, πρέπει να φυλάσσεται σε κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες και το κατάλληλο μέρος είναι η κατάψυξη. Απλά βάλτε το σε ένα κλειστό βάζο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αλλοιωθούν οι οργανοληπτικές ιδιότητες του αλευριού.
Το αλεύρι δεν ανέχεται πολύ ζεστά ή πολύ ξηρά περιβάλλοντα, ούτε κρύα και υγρά. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες κατάψυξης αποτρέπουν την παρουσία πεταλούδων ή άλλων βακτηρίων χάρη στις χαμηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να το ξεπαγώσετε πριν τη χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μόλις το βγάλετε από την κατάψυξη.
Η χρήση του αλευριού παραμένει αμετάβλητη και η τοποθέτησή του στην κατάψυξη δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Αυτά είναι τα Τρόφιμα που Μουχλιάζουν Γρηγορότερα. Οι συνθήκες Ανάπτυξης Μούχλας