in , , ,

Αυτά είναι τα Τρόφιμα που Μουχλιάζουν Γρηγορότερα. Οι συνθήκες Ανάπτυξης Μούχλας

Η μούχλα αναπτύσσεται σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα όταν εκτίθενται σε υπερβολικό οξυγόνο. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που αναπτύσσουν μούχλα πιο γρήγορα από άλλα και συνθήκες στις οποίες είναι πιο πιθανό να μουχλιάσουν. Η μούχλα από μόνη της δεν είναι κακή. Ορισμένες μούχλες μπορεί να είναι ακόμη και ευεργετικές, αλλά από την άλλη πλευρά άλλες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία σας.

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Φάτε Μούχλα Κατά Λάθος

Ποια Τρόφιμα Μουχλιάζουν Γρηγορότερα

Βασικά

Η μούχλα είναι ένας μύκητας που ζει σε φυτά και ζώα και είναι συνήθως μικροσκοπικός μεμονωμένα. Είναι όταν πολλοί μύκητες σχηματίζουν αποικίες που μπορούν να φανούν με γυμνό μάτι. Τα τρόφιμα που αναπτύσσουν μύκητες περιέχουν σπόρια που δίνουν το χρώμα της μούχλας. Επιπλέον, η μούχλα είναι συχνά αόρατη έως ότου τα βακτήρια βρίσκονται στο φαγητό για κάποιο χρονικό διάστημα, οπότε μπορεί να την έχετε ήδη καταναλώσει.

Συνθήκες ανάπτυξης μούχλας

Ορισμένα τρόφιμα μουχλιάζουν γρήγορα, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σύνθεση και τις μεθόδους αποθήκευσης τους. Οι υγρές, ζεστές συνθήκες είναι ευνοϊκές για μούχλα, και ως εκ τούτου τα ζουμερά τρόφιμα ή αυτά που τραβούν υγρασία είναι πιο πιθανό να μουχλιάσουν γρήγορα. Αυτά περιλαμβάνουν ψωμιά που αφήνονται στο ντουλάπι ή πάνω σε πάγκο σε αντίθεση με το ψυγείο, τυριά και φρούτα και λαχανικά που αφήνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο ή έξω στον πάγκο.

Ψωμί

Ο χρόνος κατά τον οποίο το ψωμί μουχλιάζει έχει να κάνει πολύ με την περιεκτικότητά του σε νερό. Μερικά ψωμιά είναι πιο στεγνά από άλλα, όπως το ινδικό ψωμί και οι πίτες. Άλλα ψωμιά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, όπως αυτά που περιέχουν φρούτα, το λευκό και το σταρένιο ψωμί και μερικά μαύρα ψωμιά. Τα ψωμιά που είναι πιο στεγνά έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτά που είναι συχνά υγρά μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αποθηκεύοντάς τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Τυρί

Τα τυριά, όπως και τα ψωμιά, εξαρτώνται από την ποσότητα νερού και τα βακτήρια που υπάρχουν τη στιγμή της δημιουργίας για να καθορίσουν πόσο γρήγορα θα μουχλιάσουν. Τα τυριά με πολλή υγρασία, όπως η ρικότα, το τυρί κότατζ και άλλα μαλακά τυριά, είναι πολύ πιθανό να μουχλιάσουν πολύ γρήγορα, καθώς τα βακτήρια θα μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα. Τα σκληρά τυριά όπως η παρμεζάνα θα παραμείνουν υγιή και θα διατηρήσουν τη γεύση τους πολύ περισσότερο από το τσένταρ ή τη μοτσαρέλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια υγιής μούχλα καλλιεργείται στο τυρί επίτηδες, όπως με το τυρί bleu, καθώς είναι αυτό που δίνει στο τυρί την έντονη γεύση του.

Οπωροκηπευτικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει συνήθως να καταναλώνονται εντός λίγων ημερών από την αγορά για να αποφευχθεί η κατανάλωση μούχλας. Βάλτε τα προϊόντα στο ψυγείο και ελέγξτε τα πριν τα φάτε, καθώς μερικές φορές μπορεί να υπάρχει μούχλα σε μια περιοχή ενός φρούτου ή λαχανικού και όχι σε μια άλλη. Και πάλι, η υγρασία και η θερμοκρασία παίζουν μεγάλο ρόλο στην ταχύτητα ανάπτυξης της μούχλας. Καθώς η υγρασία επιτρέπει στα βακτήρια να αναπαράγονται, τα πιο ζουμερά φρούτα και λαχανικά, όπως τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα, οι ντομάτες και τα αγγούρια, είναι πιο πιθανό να μουχλιάσουν πιο γρήγορα από εκείνα με πιο σκληρή φλούδα, όπως οι μπανάνες, τα μήλα, οι πιπεριές και η κολοκύθα. Μπορείτε να κόψετε μουχλιασμένα μέρη από πιο σκληρά φρούτα και λαχανικά και να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα, αλλά θα πρέπει να τα καταναλώσετε αμέσως αν το κάνετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πλύσιμο λευκών τζιν,καθαρισμός λευκών τζιν,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πώς να Πλένετε τα Λευκά Τζιν

3 Σπιτικές Μάσκες Προσώπου Σανταλόξυλου που Πρέπει να Δοκιμάσει Κάθε Γυναίκα

3 Σπιτικές Μάσκες Προσώπου Σανταλόξυλου που Πρέπει να Δοκιμάσει Κάθε Γυναίκα