in , , ,

Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ελαιόλαδο στο Νερό των Ζυμαρικών

Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ελαιόλαδο στο Νερό των Ζυμαρικών
Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ελαιόλαδο στο Νερό των Ζυμαρικών

Πολλοί βράζουν το νερό και προσθέτουν τα ζυμαρικά, με λίγο ελαιόλαδο. Πόσοι όμως έχουν αναρωτηθεί γιατί και αν είναι πραγματικά χρήσιμο; Οι Σεφ Αποκαλύπτουν τα Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνουν οι Περισσότεροι Οταν Μαγειρεύουν Ζυμαρικά

Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ελαιόλαδο στο Νερό των Ζυμαρικών

Μαγείρεμα ζυμαρικών

Πολλοί λένε ότι όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε επαρκή ποσότητα νερού, περίπου 1 λίτρο νερό για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών. Όσο περισσότερο νερό χρησιμοποιείτε, τόσο το καλύτερο, γιατί είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε σταθερή τη θερμοκρασία κατά το μαγείρεμα. Τα περισσότερα ζυμαρικά μαγειρεύονται με τον ίδιο τρόπο και πολλοί ρίχνουν λίγο λάδι για να μην κολλήσουν, αν και στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί έτσι.

Πρέπει απλώς να ρωτήσετε οποιονδήποτε σεφ και θα το απομυθοποιήσει. Το αν τα ζυμαρικά κολλάνε ή όχι εξαρτάται μόνο από τον χρόνο μαγειρέματος.

Δείτε ακόμη Αυτό είναι το μυστικό των εστιατορίων για τέλεια ζυμαρικά

Γιατί μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο νερό βρασίματος ζυμαρικών

Ο σκοπός αυτής της πρακτικής είναι λειτουργικός. Στην πραγματικότητα, το εν λόγω λάδι παραμένει ανάμεσα στα σωματίδια αμύλου που παραμένουν στην επιφάνεια, χωρίζοντάς τα. Αποτέλεσμα αυτού του πολύ απλού φαινομένου είναι να μην σχηματίζεται ο αφρός που προκαλεί την υπερχείλιση του νερού.

Η διαρροή νερού από την κατσαρόλα είναι ένας πολύ συνηθισμένος μηχανισμός, αφού το άμυλο στα ζυμαρικά είναι ικανό να δημιουργήσει εμπόδιο στην επιφάνεια του νερού και δεν αφήνει τον ατμό να διαφύγει. Το νερό μαζεύεται και μετά σηκώνεται το καπάκι μέχρι να ξεχειλίσει το νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αυτή η διαδικασία διάσπασης των σωματιδίων αμύλου από το λάδι δημιουργεί ένα άνοιγμα για τον ατμό, ο οποίος μπορεί επομένως να κυκλοφορήσει εύκολα, χωρίς να μπορεί να διαφύγει το νερό.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί να Προσθέσετε Λίγο Χυμό Λεμονιού στο Βράσιμο Αυγών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αφρός Ξυρίσματος στο Φούρνο: Από Σήμερα θα Αρχίσετε να το Κάνετε κι Εσείς

Αφρός Ξυρίσματος στο Φούρνο: Από Σήμερα θα Αρχίσετε να το Κάνετε κι Εσείς

βρώμικη σφουγγαρίστρα,καθαρισμός σφουγγαρίστρας,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πολύ Βρώμικη Σφουγγαρίστρα: μια Σταγόνα από Αυτό το Συστατικό και θα Είναι Ξανά Καινούργια