in , , , ,

Πολύ Βρώμικη Σφουγγαρίστρα: μια Σταγόνα από Αυτό το Συστατικό και θα Είναι Ξανά Καινούργια

βρώμικη σφουγγαρίστρα,καθαρισμός σφουγγαρίστρας,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
βρώμικη σφουγγαρίστρα,καθαρισμός σφουγγαρίστρας,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Όπως όλα τα σκεύη που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, έτσι και η σφουγγαρίστρα θέλει προσοχή και καθάρισμα. Πολύ εύκολη στη χρήση και πολύ πρακτική γιατί με ένα πέρασμα τα δάπεδα είναι καθαρά, γυαλιστερά και στεγνά. Όμως αν η σφουγγαρίστρα είναι πολύ βρώμικη, το καθάρισμα που γίνεται είναι σχεδόν άχρηστο. Για να καθαρίζετε καλά το δάπεδο, απολυμαίνοντάς το αποτελεσματικά και συνεπώς εξαλείφοντας μικρόβια και βακτήρια, πρέπει να πλένετε τη σφουγγαρίστρα κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε. Βρύσες Γεμάτες Άλατα: Η Βότκα θα τις Κάνει σαν Καινούργιες

Πολύ Βρώμικη Σφουγγαρίστρα: μια Σταγόνα από Αυτό το Συστατικό και θα Είναι Ξανά Καινούργια

Πότε να πλύνετε τη σφουγγαρίστρα και να ξαναχρησιμοποιήσετε και πότε να την πετάξετε

Κανονικά όταν η σφουγγαρίστρα είναι βρώμικη σκέφτεστε να την πετάξετε και να αγοράσετε μια άλλη . Αυτή η συμπεριφορά είναι λανθασμένη, γιατί η σφουγγαρίστρα πετιέται στα σκουπίδια μόνο όταν έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα και επομένως είναι αδύνατο να καθαριστεί σωστά.

Ωστόσο, όταν είναι ακόμα καινούργια ή σχεδόν καινούργια αρκεί να την καθαρίσετε με οικολογικούς, οικονομικούς και φυσικούς τρόπους που έρχονται από την αρχαιότητα.

Καθαρίσετε τη σφουγγαρίστρα με μαγειρική σόδα.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον καθαρισμό της σφουγγαρίστρας είναι η χρήση μαγειρικής σόδας, η οποία είναι χρήσιμη ανά πάσα στιγμή και περίσταση στην κουζίνα.

Απλώς ρίξτε μισό ποτήρι μαγειρική σόδα σε έναν κουβά με ζεστό νερό και στη συνέχεια μουλιάστε τη σφουγγαρίστρα για μερικές ώρες. Μετά ξεπλύνετε μέχρι να γίνει καθαρό το νερό. Αν θέλετε, μπορείτε να πλύνετε τη σφουγγαρίστρα, ακόμα και στο πλυντήριο, χρησιμοποιώντας πάντα μαγειρική σόδα. Σε αυτή την περίπτωση, η σόδα τοποθετείται στο συρτάρι του απορρυπαντικού, στη συνέχεια η θερμοκρασία ρυθμίζεται τουλάχιστον στους 70 βαθμούς και ξεκινά το πλύσιμο.

Δείτε ακόμη Στάχτη: Θα Κάνει το Πάτωμα του Σπιτιού σας Να Λάμπει Συνεχώς

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ξίδι και λεμόνι για την εξάλειψη των μικροβίων, των βακτηρίων και των δυσάρεστων οσμών.

Ένα άλλο προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της σφουγγαρίστρας είναι το ξύδι, το οποίο εξαφανίζει όλη τη βρωμιά και τις άσχημες οσμές.

Ρίξτε ζεστό νερό και ένα φλιτζάνι ξύδι για κάθε λίτρο νερό σε έναν κουβά. Αφήστε τη σφουγγαρίστρα να μουλιάσει για μισή ώρα και στη συνέχεια στύψτε, αφαιρώντας κάθε ίχνος νερού και βρωμιάς. Αν θέλετε να έχετε βαθύτερο καθαρισμό, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα απολίπανσης και απολύμανσης μεγιστοποιείται.

Μετά στεγνώστε καλά τη σφουγγαρίστρα, γεμίστε έναν κουβά με νερό, ρίξτε το χυμό από 2 λεμόνια, βάλτε μέσα τη σφουγγαρίστρα και αφήστε την για μια ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το λεμόνι χρησιμοποιείται όχι μόνο για την εξάλειψη της βρωμιάς, των μικροβίων και των βακτηρίων αλλά και για την καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών.

Νερό, αμμωνία και έλαιο τεϊόδεντρου, η καταλληλότερη λύση

Το νερό και η αμμωνία είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για το πλύσιμο της σφουγγαρίστρας όταν είναι υπερβολικά βρώμικη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να ξεπλύνετε καλά τη σφουγγαρίστρα για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη αμμωνίας και στη συνέχεια, πριν αποθηκεύσετε τη σφουγγαρίστρα, βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει τελείως. Εάν την αποθηκεύσετε ενώ είναι ακόμα υγρή, διατρέχετε τον κίνδυνο να μυρίσει άσχημα με την πάροδο του χρόνου.

Μια άλλη φυσική λύση που λειτουργεί είναι το έλαιο τεϊόδεντρου, το οποίο έχει απίστευτες αντιβακτηριακές ιδιότητες: είναι ικανό να εξαλείφει τις άσχημες οσμές και να καθαρίζει καλά τη σφουγγαρίστρα.

Απλώς γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό, το χυμό από 2 λεμόνια, προσθέστε μερικές σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου και αφήστε τη σφουγγαρίστρα να μουλιάσει για μισή ώρα. Τέλος, ξεπλύνετε.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Με μια Παλιά Κάλτσα και το Φθηνότερο Σαπούνι, η Τουαλέτα σας θα Μυρίζει Πάντα Υπέροχα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 17

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ελαιόλαδο στο Νερό των Ζυμαρικών

Γιατί να Ρίξετε μια Κουταλιά της Σούπας Ελαιόλαδο στο Νερό των Ζυμαρικών

Σαπούνι στο Ψυγείο: Αφήστε το Μέσα πριν Πάτε για Ύπνο