in , ,

Πώς οι Κουρτίνες σας θα Μπορούσαν να σας Αρρωστήσουν

κουρτίνες και αρρώστιες,συμβουλές υγείας,υγεία,
Πώς οι Κουρτίνες σας θα Μπορούσαν να σας Αρρωστήσουν

Τώρα που ο χειμώνας πλησιάζει επίσημα, ο πιο κρύος καιρός συνήθως σηματοδοτεί την άφιξη του κρυολογήματος. Αλλά αποδεικνύεται ότι ένα αντικείμενο στο σπίτι μας θα μπορούσε επίσης να μας κάνει να αρρωστήσουμε και στοιχηματίζουμε ότι δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ πριν. 8 Κακές Συνήθειες στο Μπάνιο που Αρρωσταίνουν Εσάς και την Οικογένειά σας

Πώς οι Κουρτίνες σας θα Μπορούσαν να σας Αρρωστήσουν

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, στην Αμερική, οι κουρτίνες (ή τα στόρια) μας θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να αυξάνουν τις πιθανότητές μας να αρρωστήσουμε.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα δωμάτια που καλύπτονται από το σκοτάδι, π.χ., αυτά με κουρτίνες που παραμένουν κλειστά για την πλειονότητα του χρόνου, είναι στην πραγματικότητα ένα γόνιμο έδαφος για επιβλαβή βακτήρια.

Δείτε ακόμη Αλλαγή Ώρας 2023: 4 Συμβουλές για να Αντιμετωπίσετε τις Επιπτώσεις

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φυσικό φως σκοτώνει τα βακτήρια στα σπίτια μας, ενώ οι σκοτεινές συνθήκες, από την άλλη πλευρά, τα βοηθούν να επιβιώσουν και, ως εκ τούτου, να μας αρρωστήσουν.

Το πείραμα περιλάμβανε τη δημιουργία 11 πανομοιότυπων μίνι δωματίων, τα οποία εκτέθηκαν όλα σε διαφορετικά επίπεδα ηλιακού φωτός σε διάστημα 90 ημερών. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις διατηρήθηκαν οι ίδιες. Και τα δωμάτια που βίωσαν το περισσότερο σκοτάδι είχαν στην πραγματικότητα διπλάσια ποσότητα βακτηρίων μετά τις 90 ημέρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο Δρ Ashkaan Fahimipour, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, εξήγησε: «Οι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε εσωτερικούς χώρους, όπου η έκθεση σε σωματίδια σκόνης που μεταφέρουν βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων που μπορούν να μας αρρωστήσουν, είναι αναπόφευκτη.

«Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς τα χαρακτηριστικά των κτιρίων που διαμένουμε επηρεάζουν τα οικοσυστήματα της σκόνης και πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την υγεία μας».

Ο σωστός αερισμός του σπιτιού σας σε τακτική βάση θεωρείται επίσης σημαντικός παράγοντας για την υγεία σας. Προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του CO2 από την αναπνοή, της εξάλειψης των οσμών και της μείωσης του κινδύνου εμφάνισης υγρασίας.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει Ποτέ να Κοιμάστε Μπροστά στην Τηλεόραση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Έτσι θα Αναγνωρίζετε μια Γλυκιά Πιπεριά

Έτσι θα Αναγνωρίζετε μια Γλυκιά Πιπεριά

5 Φυτά που Μειώνουν την Καταπόνηση των Ματιών από Κινητά και Υπολογιστές

5 Φυτά που Μειώνουν την Καταπόνηση των Ματιών από Κινητά και Υπολογιστές