Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι μερικές πιπεριές είναι πιο γλυκές από άλλες; Και δεν εννοούμε τη διαφορά μεταξύ κόκκινου, πράσινου και κίτρινου. Όχι, ακόμη και στο ίδιο χρώμα η γεύση μπορεί να διαφέρει. Η διαφορά έγκειται στο αν η πιπεριά είναι αρσενική ή θηλυκή. Ναι, το διαβάσετε σωστά; οι πιπεριές έχουν φύλα. Ποια Είναι τα 5 Λαχανικά που Πρέπει Πάντα να Μαγειρέψετε πριν τα Φάτε
Γνωρίζαμε ότι μερικές πιπεριές έχουν πιο γλυκιά γεύση από άλλες. Και είμαστε πάντα χαρούμενοι όταν η πιπεριά μας έχει πολύ λίγους σπόρους. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε απλώς να διαλέξετε τις πιπεριές σας με βάση αυτά τα πράγματα; Η αρσενική πιπεριά περιέχει πολύ λιγότερους σπόρους από τη θηλυκιά. Πώς το αναγνωρίζετε αυτό; Αναποδογυρίζουμε την πιπεριά. Η αρσενική έχει τρία εξογκώματα στο κάτω μέρος και η θηλυκιά έχει τέσσερα.
Τώρα που ξέρετε τη διαφορά μεταξύ μιας αρσενικής και μιας θηλυκής πιπεριάς, θα μπορείτε να τις ξεχωρίζετε στο σούπερ μάρκετ από τώρα και στο εξής. Λοιπόν, τι γίνεται με τη γεύση; Λοιπόν, η θηλυκή πιπεριά είναι πιο γλυκιά από την αρσενική. Αυτό κάνει τη θηλυκή πιπεριά ιδανική για ωμή κατανάλωση. Η αρσενική πιπεριά, που είναι λίγο πιο πικρή, είναι πιο κατάλληλη για να τη βάλετε σε αλμυρά πιάτα.
Η θηλυκή πιπεριά έχει ένα άλλο πλεονέκτημα εκτός από το ότι είναι πιο γλυκιά από την αρσενική της: είναι πολύ πιο κατάλληλη για να φτιάξετε γεμιστα. Επειδή έχει τέσσερα εξογκώματα αντί για τρία, είναι πολύ πιο εύκολο να παραμένει όρθια. Με αυτόν τον τρόπο, η γεμιστή πιπεριά σας δεν θα πέσει κατά το ψήσιμο.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει Πάντα να Ξεπλένετε τις Λωρίδες Μπέικον με Νερό πριν το Μαγείρεμα