in , , , ,

Αγκινάρα η Θαυματουργή: 5 Διατροφικά Οφέλη για την Υγεία

οφέλη αγκινάρας,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία,
5 Διατροφικά Οφέλη της Αγκινάρας για την Υγεία

Γνωρίζατε ότι όταν τρώτε αγκινάρες, τρώτε μπουμπούκια ανθέων που δεν έχουν ανθίσει; Οι αγκινάρες είναι ένα λαχανικό σε σχήμα κουκουναριού που είναι στην εποχή του την άνοιξη και το φθινόπωρο. Μπορείτε να φάτε τα φύλλα και την καρδιά της αγκινάρας. Εκτός από το ότι είναι απίστευτα νόστιμες και εύκολες στο μαγείρεμα, οι αγκινάρες έχουν πολλά οφέλη για την υγεία επειδή είναι γεμάτες με σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Τρως Πιπέρι; Τα Οφέλη – Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Τρώτε Πιπέρι Καθημερινά

Getty Images

Είναι γεμάτες φυτικές ίνες.

Μια μεσαίου μεγέθους αγκινάρα παρέχει περίπου 7 γραμμάρια φυτικών ινών, που είναι σχεδόν το 30% της συνιστώμενης ποσότητας των 25 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα για υγιείς ενήλικες γυναίκες (38 γραμμάρια για τους άνδρες). Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για τη διατήρηση της υγείας του εντέρου και τη βελτίωση των πεπτικών συμπτωμάτων. Οι φυτικές ίνες έχουν επίσης μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία, όπως βοηθούν στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης, στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη μείωση του κινδύνου διαβήτη.

Οι αγκινάρες έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ένα είδος φυτικής ίνας που ονομάζεται ινουλίνη, η οποία είναι «μια εξαιρετικά ζυμώσιμη ίνα». Αυτό σημαίνει ότι διασπάται εύκολα και χρησιμοποιείται από τα καλά βακτήρια του εντέρου ως πηγή τροφής. Με τη σειρά τους, τα βακτήρια του εντέρου παράγουν υποπροϊόντα που είναι ωφέλιμα για την ανθρώπινη υγεία, όπως τα λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδα που έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ιατρικών παθήσεων όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και οι φλεγμονώδεις ασθένειες.

Είναι πλούσιες σε κάλιο.

Οι αγκινάρες είναι μια υγιής πηγή καλίου, με μια μέτρια αγκινάρα να παρέχει το 18% της συνιστώμενης ποσότητας των 2600 χιλιοστόγραμμα καλίου για υγιείς ενήλικες γυναίκες (474 χιλιοστόγραμμα).

Το κάλιο είναι πολύ σημαντικό για την αρτηριακή πίεση. Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, πολλοί από εμάς φυσικά πιστεύουμε ότι πρέπει να μειώσουμε το νάτριο, αλλά το άλλο πράγμα που πρέπει να κάνουμε ταυτόχρονα είναι η αύξηση του καλίου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεφρά σας καθαρίζουν περισσότερο νάτριο από το αίμα σας όταν το κάλιο εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την αρτηριακή σας πίεση.

Το κάλιο είναι επίσης ένας τύπος ηλεκτρολύτη. Χάρη σε αυτό, τα νεύρα σας μπορούν να στέλνουν σήματα και οι μύες και η καρδιά σας μπορούν να συστέλλονται.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Μπορείτε να Φάτε Ένα Αυγό αν Έχει Πράσινο Κρόκο Μετά το Βράσιμο;

Αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος.

Οι υγιείς ενήλικες χρειάζονται 400 μικρογραμμάρια DFE φυλλικού οξέος ή βιταμίνης Β9 την ημέρα. Μια μέτρια αγκινάρα έχει 61,2 μικρογραμμάρια DFE φυλλικού οξέος, που είναι το 15% της Συνιστώμενης Διαιτητικής Δόσης (RDA). Το σώμα σας χρησιμοποιεί φυλλικό οξύ για να σχηματίσει ιστούς, DNA και ερυθρά αιμοσφαίρια και για να βοηθήσει τα κύτταρα να διαιρεθούν. Αυτή η βιταμίνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις έγκυες, οι οποίες πρέπει να λαμβάνουν 500 μικρογραμμάρια DFE την ημέρα για να βοηθήσουν στην πρόληψη ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.

Μια μέτρια αγκινάρα έχει το 24% της RDA μαγνησίου για υγιείς ενήλικες γυναίκες. Το μαγνήσιο χρειάζεται για να λειτουργούν καλά τα νεύρα, οι μύες και η καρδιά σας, για την παραγωγή ενέργειας, για τον καλό έλεγχο του σακχάρου και της αρτηριακής σας πίεσης και για το σχηματισμό πρωτεΐνης, DNA και οστών.

Περιέχουν βιταμίνη C και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Οι αγκινάρες παρέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση της ποσότητας των ενεργών ειδών οξυγόνου, ή ROS, στο σώμα. Αυτά είναι απόβλητα που σχηματίζονται από το σώμα. Η υπερβολική ποσότητα ROS μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική φλεγμονή και η μακροχρόνια υπερβολική φλεγμονή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αρκετών ασθενειών.

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα κύρια αντιοξειδωτικά της αγκινάρας. βοηθά στην κινητοποίηση των κυττάρων στο ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά το σώμα να παράγει κολλαγόνο για την υγεία του δέρματος και την επούλωση των πληγών. Μια μέτρια αγκινάρα σας δίνει το 20% της ΣΗΠ σε βιταμίνη C για υγιείς ενήλικες γυναίκες.

Φύλλα αγκινάρας εναντίον καρδιών: Είναι το ένα πιο υγιεινό από το άλλο;

Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι τόσο τα φύλλα όσο και οι καρδιές φέρουν θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία, επομένως μπορείτε να ενσωματώσετε και τα δύο μέρη της αγκινάρας στη διατροφή σας γνωρίζοντας ότι είναι και τα δύο θρεπτικά.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε αγκινάρες

Εκτός από εκείνους που είναι αλλεργικοί στις αγκινάρες, τα άτομα που έχουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και ακολουθούν διατροφή χαμηλού FODMAP θα πρέπει να αποφεύγουν τις αγκινάρες. Το FODMAP αναφέρεται σε μια ομάδα ζυμώσιμων φυσικών σακχάρων σε ορισμένα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητα συμπτώματα του εντέρου. Η ινουλίνη θεωρείται υψηλό FODMAP και οι αγκινάρες περιέχουν ινουλίνη.

πηγή

Δείτε επίσης Είναι Ασφαλές να Τρώτε Μπανάνα το Βράδυ;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Υγρασία Μούχλα στην Ντουλάπα: Χρήσιμα Tips για να την Αποφύγετε τις μαύρες γεμάτες άσχημες μυρωδιές ντουλάπες

Υγρασία Μούχλα στην Ντουλάπα: Χρήσιμα Tips για να την Αποφύγετε τις μαύρες γεμάτες άσχημες μυρωδιές ντουλάπες

Λεμόνι με Ελαιόλαδο για Φυσική Αποτοξίνωση Σώματος

Λεμόνι με Ελαιόλαδο για Φυσική Αποτοξίνωση Σώματος