in , , , , , ,

Γιατί οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες μας ΔΕΝ Είχαν Τροφικές Αλλεργίες Αλλά Εμείς Έχουμε

Γιατί οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες μας ΔΕΝ Είχαν Τροφικές Αλλεργίες Αλλά Εμείς Έχουμε
Γιατί οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες μας ΔΕΝ Είχαν Τροφικές Αλλεργίες Αλλά Εμείς Έχουμε

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας δεν είχαν τροφικές αλλεργίες, κάτι που δεν ισχύει στις σημερινές γενιές. Μια σύγκριση με την αυξανόμενη επιδημία τροφικών αλλεργιών δείχνει ότι επιδεινώνεται με κάθε γενιά. Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που κυκλοφόρησε το 2013 οι τροφικές αλλεργίες μεταξύ των παιδιών αυξήθηκαν περίπου κατά 50% μεταξύ 1997 και 2011. 7 Τροφές που Ενισχύουν τη Μακροζωία για να τις Προσθέσετε στη Διατροφή σας

Γιατί οι Παππούδες και οι Γιαγιάδες μας ΔΕΝ Είχαν Τροφικές Αλλεργίες Αλλά Εμείς Έχουμε

Αν και μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι δοκιμές τροφικής αλλεργίας και/ή τροφικής ευαισθησίας δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα την εποχή εκείνη και ότι υπήρχε πολύ μικρότερη εστίαση σε αυτές τις ανησυχίες στο σύνολό τους, υπάρχει σαφώς μια αύξηση των τεκμηριωμένων περιπτώσεων τροφικής αλλεργίας που συμβαίνουν σήμερα.

Μερικοί από τους λόγους που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας δεν είχαν τροφικές αλλεργίες.

Κατανάλωναν εποχικά τρόφιμα.

Τα τρόφιμα προέρχονταν από αγροκτήματα και μικρές αγορές στις αρχές του 1900, και επειδή τα συντηρητικά τροφίμων δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη ευρέως, το φαγητό ήταν φρέσκο. Λόγω της έλλειψης επεξεργασμένων τροφίμων, η διατροφή τους ήταν πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που χρειάζονταν.

Δείτε ακόμη 6 Επιστημονικά Τεκμηριωμένοι Τρόποι για να Παρατείνετε τη Ζωής σας

Δεν έκαναν δίαιτα και δεν περιόριζαν το μεταβολισμό τους.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας δεν έπεσαν θύματα με μοδάτες δίαιτες, μάρκετινγκ τροφίμων, μέτρηση θερμίδων και άλλες επιζήμιες διατροφικές συνήθειες που είναι δημοφιλείς σήμερα (εν μέρει επειδή δεν υπήρχε ακόμη η υποδομή μάρκετινγκ). Εξαιτίας αυτού, είχαν έναν υγιή μεταβολισμό και έτρωγαν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις λαχτάρες του σώματός τους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μαγείρευαν φαγητό στο σπίτι με παραδοσιακές μεθόδους παρασκευή.

Η αγορά επεξεργασμένων τροφίμων δεν ήταν επιλογή και το φαγητό έξω ήταν μια σπάνια πολυτέλεια. Ευτυχώς, αυτές οι συνήθειες αύξησαν πραγματικά την υγεία τους.

Δεν έτρωγαν ΓΤΟ, πρόσθετα τροφίμων, σταθεροποιητές και παχυντικά.

Τα τρόφιμα δεν είχαν ακόμη επεξεργασθεί με πρόσθετα, αντιβιοτικά και ορμόνες για να βοηθήσουν στη διατήρηση της διάρκειας ζωής και να γεμίσουν τις τσέπες των παραγωγών τροφίμων στις αρχές του 1900 σε βάρος της υγείας του καταναλωτή.

Κατανάλωναν ολόκληρο το ζώο που περιλάμβανε ζωμούς οστών πλούσιους σε μεταλλικά στοιχεία και κρέας.

Με τα οστά έφτιαχναν ζωμούς και σούπες και τα κρέατα είχαν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στο τραπέζι του δείπνου. Αυτά τα τρόφιμα εκτιμήθηκαν για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες και δεν πήγαν ποτέ χαμένα.

Περνούσαν πολύ χρόνο έξω.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας δεν είχαν την επιλογή να μείνουν μέσα και να παίξουν στα τηλέφωνα, τους υπολογιστές και τις παιχνιδομηχανές τους. Έκαναν ποδήλατο, κούνιας και περίπατο στη μητέρα φύση!

Τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με τις τροφικές αλλεργίες;

Η διατροφή επηρεάζει ΚΑΘΕ κύτταρο του σώματός μας. Η υγεία των κυττάρων μας εξαρτάται από τη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Τα κύτταρα δημιουργούν ιστούς. Οι ιστοί δημιουργούν όργανα και εμείς αποτελούμαστε από ένα σύστημα οργάνων. Εάν η διατροφή σας είναι ανεπαρκής, η ακεραιότητα κάθε κυττάρου, ιστού και οργάνου στο σώμα σας θα υποφέρει. Έτσι μπορεί να είστε πιο ευαίσθητοι σε ορισμένα τρόφιμα.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Επιβλαβή τρόφιμα και ποσότητες: 9 Καθημερινά Τρόφιμα που Κρύβουν Δυσάρεστες Εκπλήξεις

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς Να Καθαρίσεις Ούρα και Οσμές Από Στρώματα, Έπιπλα, Χαλιά και Καναπέδες [Βίντεο]

Πώς Να Καθαρίσεις Ούρα και Οσμές Από Στρώματα, Έπιπλα, Χαλιά και Καναπέδες [Βίντεο]

Πόνος στην μέση: Σε ποιες 5 περιπτώσεις να ανησυχώ;

Πόνος στην μέση: Σε ποιες 5 περιπτώσεις να ανησυχώ;