in , , , , , ,

7 Τροφές που Ενισχύουν τη Μακροζωία για να τις Προσθέσετε στη Διατροφή σας

7 Τροφές που Ενισχύουν τη Μακροζωία για να τις Προσθέσετε στη Διατροφή σας
7 Τροφές που Ενισχύουν τη Μακροζωία για να τις Προσθέσετε στη Διατροφή σας

Πολλοί από τους μακροβιότερους ανθρώπους στη γη έχουν κοινές υγιεινές συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης μιας διατροφής κυρίως ολικής άλεσης, φυτικής διατροφής με πολλούς υδατάνθρακες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Από την Ιαπωνία μέχρι την Κόστα Ρίκα και την Ιταλία, οι άνθρωποι έχουν τα υψηλότερα ποσοστά ζωής έως 100 έτη (ή και περισσότερα) στον κόσμο σε περιοχές γνωστές ως Μπλε Ζώνες. Σπάνια βασίζονται σε εξωτικά ή ακριβά συστατικά για να τρώνε υγιεινά. Οι καλύτερες τροφές για μακροζωία είναι απλά, προσβάσιμα τρόφιμα όπως φασόλια, χόρτα και βότανα που πιθανότατα μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε μπακάλικο. 6 Μυστικά Μακροζωίας που Μπορούμε να Υιοθετήσουμε από τους Ιάπωνες

d3sign/Getty Images

Το ελαιόλαδο είναι μια διάσημη υγιεινή τροφή για καλό λόγο

Δεν είναι μυστικό ότι το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο για το μαγείρεμα στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που βρίσκεται σε Μπλε Ζώνες όπως η Σαρδηνία της Ιταλίας και η Ικαρία της Ελλάδας.

Το ελαιόλαδο είναι ένα ευέλικτο συστατικό για σαλάτες, σάλτσες ή ακόμα και απλές συνταγές όπως σοταρισμένα λαχανικά. Είναι γεμάτο με έναν σημαντικό τύπο λίπους γνωστό ως ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων χοληστερόλης, καθώς και με αντιοξειδωτικά που συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καρκίνων.

Σπιτικές Λεμονάδες που Βοηθούν στη Μείωση των Πονοκεφάλων και του Άγχους

Τα οφέλη του ελαιολάδου στην υγεία σχετίζονται επίσης με το τι μπορεί να αντικαθιστά στη διατροφή σας, καθώς η έρευνα δείχνει ότι η εναλλαγή βουτύρου ή επεξεργασμένου λίπους με ελαιόλαδο συνδέεται με καλύτερη υγεία της καρδιάς.

Τα βότανα προσθέτουν μια ώθηση σε μικροθρεπτικά συστατικά

Lisa Schaetzle/Getty Images

Παρέχουν φυτικά θρεπτικά συστατικά που ονομάζονται αντιοξειδωτικά και έχουν οφέλη για την καταπολέμηση ασθενειών. Μέρος της γοητείας των βοτάνων και των μπαχαρικών είναι ότι κάνουν το φαγητό απολαυστικό χωρίς τη χρήση επεξεργασμένων πρόσθετων όπως ζάχαρη, αλάτι, λίπος ή τεχνητά αρώματα.

Τα βότανα εμφανίζονται επίσης στις Μπλε Ζώνες με τη μορφή σπιτικών τσαγιών, συχνά από φυτά που καλλιεργούνται στον κήπο, όπως δεντρολίβανο, φασκόμηλο και κοινή μολόχα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το μέλι είναι ένας πιο θρεπτικός τρόπος για να απολαύσετε τα γλυκά

Η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας. Είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και άλλων ασθενειών.

Αλλά οι κάτοικοι των Μπλε Ζωνών ζουν συνήθως μέχρι τα 100 χωρίς να θυσιάζουν τη γλυκύτητα εν μέρει επειδή κάνουν την κατανάλωση ωμού μελιού μια νόστιμη υγιεινή συνήθεια.

Η απόλαυση λίγο μη επεξεργασμένου μελιού – είτε με κουταλιά είτε σε τσάι από βότανα – παρέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, σύμφωνα με έρευνα.

Δείτε ακόμη 9 Ασυνήθιστες Τροφές που Έτρωγαν Αιωνόβιοι Άνθρωποι

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες, υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια δημοφιλής τροφή παγκοσμίως, από τα φιστίκια στην Κόστα Ρίκα μέχρι τα αμύγδαλα στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Αποτελούν καλή πηγή απαραίτητων μετάλλων και περισσότερων ακόρεστων λιπαρών, καθώς και ορισμένων φυτικών πρωτεϊνών. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σημαντικές για ένα υγιές έντερο και τον μεταβολισμό.

Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς μαζί με άλλα τρόφιμα της Μπλε Ζώνης, όπως τα φασόλια, θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και μια δεκαετία στη διάρκεια ζωής τους.

Τα φασόλια είναι μια ταπεινή υπερτροφή

Αν υπάρχει ένα φαγητό που κυριαρχεί στις Μπλε Ζώνες, αυτό είναι τα φασόλια. Υπαρχουν παγκοσμίως σε πιάτα όπως το εξαιρετικά θρεπτικό τόφου της Οκινάουα και σούπα μινεστρόνε στην Ικαρία, Ελλάδα.

Πως το Ανοσοποιητικό σας Σύστημα Μπορεί να Ενισχυθεί σε Μόλις 15 δευτερόλεπτα!

Τα φασόλια όλων των ειδών περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες που μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους και να παρέχουν ισορροπημένη ενέργεια. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης.

Τα αμυλούχα φρούτα και λαχανικά παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες για ενέργεια

J_art/Getty Images

Ενώ τα φυλλώδη λαχανικά είναι ζωτικής σημασίας λαχανικά στη μαγειρική των Μπλε Ζωνών, πολλές κουζίνες βασίζονται επίσης σε μεγάλο βαθμό σε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες όπως οι πατάτες και η κολοκύθα.

Για παράδειγμα, οι μωβ γλυκοπατάτες από την Οκινάουα της Ιαπωνίας είναι γεμάτες βιταμίνες, μέταλλα και αποτελούσαν ζωτικής σημασίας υγιεινό φαγητό στην περιοχή όταν ήταν δύσκολο να βρεθούν άλλες πηγές τροφής.

Στη Νικόγια της Κόστα Ρίκα η παραδοσιακή κουζίνα ενσωματώνει κολοκύθα μαζί με καλαμπόκι και φασόλια, κοινώς γνωστά ως «τρεις αδερφές» και καλλιεργούνται και παρασκευάζονται μαζί. Ο συνδυασμός παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για να σχηματιστεί μια πλήρης πρωτεΐνη.

Το κρασί μπορεί να είναι μια υγιεινή για την καρδιά απόλαυση με μέτρο

Το κρασί είναι ένα δημοφιλές ποτό σε Μπλε Ζώνες όπως η Ικαρία. Το κλειδί για να αποκομίσετε τα οφέλη του για την υγεία είναι να προσέχετε πόσο καταναλώνετε, καθώς εκτεταμένη έρευνα δείχνει ότι οι επικίνδυνες παρενέργειες του αλκοόλ αυξάνονται όσο περισσότερο πίνετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν απολαμβάνετε ήδη το κρασί, οι ειδικοί προτείνουν ότι μπορεί να θέλετε να αποφύγετε εντελώς τη συνήθεια, καθώς ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει ασφαλής ποσότητα αλκοόλ.

πηγή

Δείτε επίσης Κάθε Ώρα Τρεξίματος Βοηθά να Κερδίζετε 7 Ώρες Ζωής Σύμφωνα με την Επιστήμη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Πράγματα για τα Οποία ΔΕΝ θα Σπαταλούσαν Ποτέ Χρήματα για Εξωτερικό Χώρο οι Διακοσμητές

7 Πράγματα για τα Οποία ΔΕΝ θα Σπαταλούσαν Ποτέ Χρήματα για Εξωτερικό Χώρο οι Διακοσμητές

πράσινο τσάι στα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Μια Κουταλιά από Αυτό και τα Φυτά σας θα Αναπτυχθούν πιο Γρήγορα και πιο Υγιή