in ,

Κάθε Ώρα Τρεξίματος Βοηθά να Κερδίζετε 7 Ώρες Ζωής Σύμφωνα με την Επιστήμη

Το τρέξιμο δεν βοηθά μόνο να χάσετε το ανεπιθύμητο βάρος και να είστε σε φόρμα, αλλά μπορεί επίσης να προσθέσει περισσότερα χρόνια στη ζωή σας. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που τους αρέσει να τρέχουν αλλά αν είστε από αυτούς δεν το κάνουν θα πρέπει να το ξεκινήσετε γιατί τα οφέλη που έχει είναι απίστευτα.6 Ιαπωνικά Μυστικά για Μακροζωία και Υγεία

Το τρέξιμο μπορεί να παρατείνει τη ζωή σας.

© Chariots of Fire / 20th Century Fox

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από 8 χρόνια έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρεχαν μόλις 5 λεπτά την ημέρα είχαν παρατεταμένη ζωή και αποδείχθηκε επίσης ότι αυτή η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις και όλες τις άλλες αιτίες.

Σε αυτή την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οι δρομείς είχαν 30% και 45% χαμηλότερους κινδύνους θνησιμότητας από κάθε αιτία και καρδιαγγειακή θνησιμότητα, αντίστοιχα, καθώς και όφελος στο προσδόκιμο ζωής 3 ετών.

Το τρέξιμο μειώνει τον κίνδυνο επικίνδυνων για τη ζωή συμβάντων.

© Creed / MGM

Δείτε ακόμη Έρευνα Έδειξε ότι οι Λάτρεις του Τυριού Ζουν Περισσότερο

Κάποια ακόμη έρευνα με συνολικά 230.000 συμμετέχοντες έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρέχουν έχουν 27% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου. Πιο αναλυτικά, όσοι τρέχουν έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις και 23% από καρκίνο. Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι δεν έχει σημασία πόσες φορές ή πόσο καιρό κάποιος τρέχει την εβδομάδα. Μια φορά την εβδομάδα ή 50 λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για να ενισχύσετε την υγεία και τον μεταβολισμό σας.

© Wiese/face to face/FaceToFace/REPORTER/East News

Μια μελέτη ισχυρίζεται ότι 1 ώρα τρέξιμο την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής κατά 7 ώρες. Και δραστηριότητες όπως το ποδήλατο μπορεί επίσης να είναι ευεργετικές για την ευημερία των ανθρώπων, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τις ιδιότητες του τρεξίματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το τρέξιμο πρέπει να συνδυάζεται με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

© depositphotos.com, © pexels.com

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ευρήματα αυτής της μελέτης είναι συσχετιστικά, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα που τρέχουν είναι άτομα που τείνουν να ζουν περισσότερο, όχι ότι το τρέξιμο προκαλεί άμεσα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Βοηθάει πολύ όμως.

Η άσκηση πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη επειδή, σύμφωνα με μια ιατρική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Lancet, η αδράνεια είναι πολύ επικίνδυνη καθώς προκαλεί 1 στους 10 θανάτους παγκοσμίως. Φυσικά, το να είστε δραστήριοι από μόνο του δεν αρκεί για μια πραγματικά υγιή και μακρά ζωή, οι άνθρωποι που τρώνε σωστά θα αποκομίσουν τα περισσότερα οφέλη.

Δείτε επίσης Ο Σκύλος σας Μπορεί να σας Βοηθήσει να Ζήσετε Περισσότερο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

υπαίθριοι τοίχοι αναρρίχησης,τοίχοι αναρρίχησης για παιδιά,παιδικές κατασκευές,για το παιδί,

35 Υπαίθριοι Τοίχοι Αναρρίχησης για Παιδιά

Γιατί Μπορεί να Είναι Αρκετό το Βούρτσισμα των Δοντιών Μόνο μία Φορά την Ημέρα

Γιατί Μπορεί να Είναι Αρκετό το Βούρτσισμα των Δοντιών Μόνο μία Φορά την Ημέρα