in , , , , ,

Πώς να Αφαιρέσετε τη Μούχλα σε Πήλινες Γλάστρες

μούχλα σε πήλινες γλάστρες,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,γλάστρες,
μούχλα σε πήλινες γλάστρες,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,γλάστρες,

Οι πήλινες γλάστρες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια πινελιά γοητείας και φυσικής ομορφιάς στον κήπο σας ή στα φυτά εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, ένα ενοχλητικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στις πήλινες γλάστρες είναι η ανάπτυξη μούχλας. Αλλά μην ανησυχείτε, εδώ θα μάθετε πώς να απαλλαγείτε από αυτήν. Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Βρεφικές Πάνες στην Κηπουρική

reddit

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες πίσω από τη μούχλα σε πήλινες γλάστρες

Η ανάπτυξη μούχλας σε πήλινες γλάστρες συνήθως προκαλείται από έναν συνδυασμό υγρασίας και οργανικού υλικού, το οποίο η μούχλα χρησιμοποιεί ως πηγή τροφής.

reddit

Αυτοί είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μούχλας σε πήλινες γλάστρες:

  • Υπερπότισμα: Οι πήλινες γλάστρες είναι πορώδεις, που σημαίνει ότι απορροφούν μέρος του νερού που δίνεται στα φυτά. Εάν ένα φυτό υπερποτιστεί, η γλάστρα μπορεί να παραμείνει υγρή για παρατεταμένες περιόδους, γεγονός που ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας.
  • Κακός αερισμός: Τα σπόρια μούχλας ευδοκιμούν σε στάσιμες, υγρές συνθήκες. Εάν οι γλάστρες σας βρίσκονται σε περιοχή με μικρή ροή αέρα, αυτό μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μούχλας.
  • Έλλειψη ηλιακού φωτός: Η μούχλα προτιμά να αναπτύσσεται σε υγρές, σκοτεινές συνθήκες. Εάν οι γλάστρες σας βρίσκονται σε σκιερό σημείο, αυτό μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη μούχλας.
  • Οργανική ύλη: Η μούχλα χρησιμοποιεί οργανικό υλικό ως πηγή τροφής. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από χώμα γλάστρας, νεκρό φυτικό υλικό ή ακόμα και υπολείμματα οργανικών λιπασμάτων.
  • Υψηλή υγρασία: Οι περιοχές με υψηλή υγρασία μπορούν να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας σε γλάστρες, καθώς η υγρασία στον αέρα είναι αρκετή για να ευδοκιμήσουν τα σπόρια της μούχλας.
  • Έλλειψη καθαρισμού: Εάν οι γλάστρες δεν καθαρίζονται τακτικά, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση οργανικών υλικών και σπορίων μούχλας, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορούν να εξελιχθούν σε ορατή μούχλα.

Θυμηθείτε ότι το να βλέπετε μούχλα στις γλάστρες σας είναι συνήθως μια ένδειξη ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για άλλους μύκητες ή ασθένειες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν τα φυτά σας. Η προσαρμογή του ποτίσματος, η βελτίωση του αερισμού και του φωτός και ο τακτικός καθαρισμός των γλάστρών σας μπορούν όλα να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας.

Δείτε ακόμη Μύκητες στα Φυτά: Πώς να τους Εξαλείψετε με την Θαυματουργή Δράση της Μαγειρικής Σόδας

Τρόποί για να απαλλαγείτε από τη μούχλα σε πήλινες γλάστρες

decorhint

Μερικές προσιτές και σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τη μούχλα σε πήλινες γλάστρες:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλυμα ξυδιού

Το ξύδι είναι ένα φυσικό μυκητοκτόνο που μπορεί να σκοτώσει τα σπόρια μούχλας. Αναμείξτε ένα μέρος ξίδι με εννέα μέρη νερό. Μουλιάστε τη γλάστρα στο διάλυμα για τουλάχιστον μία ώρα. Τρίψτε την καλά χρησιμοποιώντας μια βούρτσα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Μαγειρική σόδα

Δημιουργήστε μια πάστα χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Εφαρμόστε την στις μουχλιασμένες περιοχές και τρίψτε με μια βούρτσα. Η μαγειρική σόδα είναι ένας φυσικός καθαριστικός παράγοντας και θα σκοτώσει τη μούχλα.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3%, απλώνοντάς το στις μουχλιασμένες περιοχές. Αφήστε το για λίγα λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε με μια βούρτσα και ξεπλύνετε καλά. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι αποτελεσματικό στη μούχλα και είναι ασφαλές για τα φυτά.

Διάλυμα χλωρίνης

Αναμείξτε ένα μέρος χλωρίνης με εννέα μέρη νερού. Μουλιάστε την γλάστρα στο διάλυμα για τουλάχιστον μία ώρα, στη συνέχεια τρίψτε και ξεπλύνετε. Λάβετε υπόψη ότι η χλωρίνη μπορεί να είναι επιβλαβής για τα φυτά και τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς του χώματος, γι’ αυτό φροντίστε να την ξεπλύνετε καλά και σκεφτείτε την εκ νέου αποστείρωση με βραστό νερό εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο.

Υγρό πιάτων

Το τρίψιμο των γλαστρών με ζεστό νερό και υγρό πιάτων μπορεί να αφαιρέσει τη μούχλα. Φροντίστε να ξεπλύνετε καλά για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού.

Ηλιακό φως

Το ηλιακό φως μπορεί να βοηθήσει να σκοτωθούν τα σπόρια μούχλας. Αφού καθαρίσετε τη γλάστρα σας, τοποθετήστε την σε μια ηλιόλουστη θέση για να στεγνώσει καλά.

Θυμηθείτε, αφού αφαιρέσετε τη μούχλα, είναι σημαντικό να την αποτρέψετε από το να επιστρέψει. Αφήστε τις γλάστρες να στεγνώσουν πλήρως ανάμεσα στα ποτίσματα και βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε καλά αεριζόμενους χώρους με καλή ροή αέρα. Εάν η μούχλα είναι ένα σταθερό πρόβλημα, εξετάστε το ενδεχόμενο να αλλάξετε το χώμα της γλάστρας σε ένα που αποστραγγίζει πιο αποτελεσματικά ή προσαρμόστε τις συνήθειες ποτίσματος για να αποφύγετε τον υπερβολικό κορεσμό.

πηγή

Δείτε επίσης Οξυζενέ στον κήπο: 15 Απίστευτες Χρήσεις που θα σας προκαλέσουν έκπληξη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λάθη με υγρό πιάτων,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

7 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Κάνετε με το Υγρό Πιάτων

χρήση αποσμητικού,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα,

7 Σημεία στο Σώμα που Μπορείτε να Χρησιμοποιήσετε Αποσμητικό Εκτός από τις Μασχάλες